سینمایی که برای پنج نفر اکران دارد/ آیا سینما جهرم به مرکز فرهنگی تبدیل میشود؟
با سپرده شدن مدیریت سینما در سال 60 به سپاه پاسداران، شهید عبدالرضا مصلی نژاد مأمور به بازسازی آن می شود. پس از آن سینما جهرم به «سپاهان» تغییر نام پیدا کرده و در سال های اخیر، به نام «شهید عبدالرضا مصلی نژاد» نامگذاری می شود.
سینمای جهرم با گنجایش 850 صندلی بزرگترین سینمای استان محسوب می شود. با وجود کمبودها و فراز و نشیب چند دهه اخیر در عرصه سینما و فیلم سازی و کاهش استقبال مردم از آن، سینمای جهرم به کار خود ادامه داد و همچنان به قوت مشغول به فعالیت است.
آنچه مورد اهمیت بوده عدم بهسازی سینما و امکانات موجود آن است به گونه ای که به جرأت می توان گفت بعد از پیروزی انقلاب اقدام خاصی در این راستا انجام نشده و از صندلی های چوبی فرسوده، کف پوش نامناسب و غیره رنج می برد. گرچه به همت مسئولان ارشاد، این سینما در سال های اخیر مجهز به سیستم صوت پیشرفته و پخش دیجیتال شده اما امکانات فرسوده آن در خور شأن مردم فرهنگ دوست جهرم نیست.
محمدصادق شادمند در این رابطه به خبرنگاران گفت: از مکان هایی که پیش از پیروزی انقلاب مورد نفرت مردم ایران واقع شد سینماها بودند که در جهرم نیز به آتش کشیده شد.
اگر جهرم سینما نمی خواهد بگویید تا آن را تبدیل به مرکز فرهنگی کنیم
فرمانده سپاه ناحیه جهرم با بیان اینکه بعد از پیروزی انقلاب با نظارت علما و مجوزی که به سپاه داده شد، این نهاد مأمور به بازسازی سینما می شود، افزود: از این سینما در جهرم تنها یک زمین باقی مانده بود که توسط شهید مصلی نژاد و پشتیبانی سپاه احیا می شود.
وی با بیان اینکه سینما جهرم مورد بی مهری قرار گرفته است، گفت: تا کنون مکاتبات متعددی در خصوص بازسازی سینما با مسئولان ارشاد و سازمان سینمایی داشته ایم و حتی معاون پیشین سیاسی امنیتی استانداری فارس دو بار از سینما بازدید داشته و در جریان مشکلات آن قرار گرفته است.
شادمند با بیان اینکه حدود 500 صندلی درجه 2 از یک سینمای تهران به جهرم منتقل شده است، بیان کرد: این صندلی ها غیر قابل استفاده بوده و در شأن مردم جهرم نیست.
وی با گلایه از عدم بی توجهی به سینما جهرم گفت: چنانچه روند به این شکل ادامه پیدا کند مجبور به تعطیل شدن سینما هستیم چرا که هزینه های جاری آن نیز تامین نمی شود.
فرمانده سپاه ناحیه جهرم با بیان اینکه ما از سینما به عنوان یک مکان تجاری نگاه نمی کنیم، خاطرنشان کرد: پرسنل شاغل در سینما با مشکلات معیشتی رو به رو بوده و هزینه های جاری آن به سختی تامین می شود.
وی با بیان اینکه فرماندار و رئیس اداره ارشاد جهرم در جریان مشکلات سینما قرار دارد، تصریح کرد: چنانچه نظر مسئولان این است که جهرم نیاز به سینما ندارد بگویند تا آن را تبدیل به یک مرکز فرهنگی کنیم.
شادمند با بیان اینکه ما دوست داریم از این مکان که مورد توجه مردم و نظر مثبت بزرگان واقع شده بی بهره نباشیم، گفت: یک ریال از منابع سینما در راستای کسب درآمد استفاده نشده است.
فرمانده سپاه ناحیه جهرم با بیان اینکه از مسئولان توقع داریم در جهت بازسازی و نوسازی ساختمان سینما حمایت کنند، عنوان کرد: همانطور که برای حفظ بناهای تاریخی منابع مالی اختصاص پیدا می کند جا دارد برای حفظ و نگهداری سینمای جهرم با قدمت 50 ساله نیز اعتباری در نظر گرفته شود.
برای پنج نفر اکران فیلم داریم/درآمد سینما هزینه آب و برق می شود
خلیل تقی زاده که از سال 59 در سینما جهرم مشغول به فعالیت است به وضعیت نامطلوب آن اشاره می کند و به خبرنگار پسین جهرم می گوید: وضعیت سینما از لحاظ درآمدزایی مطلوب نیست و تنها هزینه صاحب فیلم و آب و برق آن تامین می شود.
وی با بیان اینکه بودجه اختصاصی برای سینماها در نظر گرفته نشده است، افزود: با وجود بهروز بودن سینما جهرم اما از فیلم ها استقبال چندانی نمی شود؛ بعضاً فیلم هایی هستند که هر بار تنها برای 5 نفر اکران می شود.
مدیر سینماجهرم با گلایه از وضعیت نامساعد کف پوش، صندلی ها و سرویس های بهداشتی سینما، می گوید: تاکنون نامه های متعددی به مسئولان نوشته شده اما از ارشاد تنها کاری بر نمی آید و برطرف شدن مشکلات سینما نیازمند همت تمام مسئولان است.
تقی زاده گفت: اخیراً با پیگیری هایی که انجام شده، سازمان سینمایی با تامین نیمی از هزینه های بازسازی در صورت تامین مابقی هزینه ها توسط شهرستان موافقت کرده است.
به گفته تقی زاده، برای شروع به کار بازسازی سینما به 100 میلیون تومان نیازمندیم که تامین آن برای ما ناممکن است.
سازمان سینمایی با بازسازی سینما جهرم موافق است/شروع به کار شود تامین اعتبار می کنیم
بهرام بشیری زاده، مشاور اجرایی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس در این خصوص به خبرنگار پسین جهرم گفت: تعداد 500صندلی 9 ماه پیش برای تجهیز سینما به جهرم اختصاص پیدا کرده که هنوز خبری از نصب آن نیست.
وی با بیان اینکه وزارت ارشاد با بازسازی سینمای جهرم موافق است، افزود: در صورت شروع به کار بازسازی، هزینه آن تامین می شود.
مشاور اجرایی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس بیان کرد: با گذشت چهار ماه از پاسخ مکاتبات ما از سازمان سینمایی اما کاری در این خصوص انجام نشده و این پیگیری ها باید به سرانجام برسد.
وی با بیان اینکه سازمان سینمایی قول داده تا هزینه کف پوش و نصب صندلی ها را تامین کند، خاطرنشان کرد: سایر دستگاه ها باید کمک کنند تا مشکلات سینما برطرف شود.
بشیری زاده گفت: بخشی عمده تجهیز سینما به سیستم دیجیتال توسط اداره کل ارشاد تامین شده و سینمای جهرم نخستین سینما در شهرستان های فارس به این سیستم مجهز شده است.
با این تفاسیر رهایی از مشکلات موجود در سینمای جهرم نیازمند عزم جدی متولیان بوده و در این راستا با همت و پشتکار آنها می توان مشکلات را یکی پس از دیگری برطرف کرد. تنها 2 سینما در شهرستان های فارس فعالیت دارند که این مهم برای استانی که مدعی فرهنگ خیز بودن است امری نازیبا بوده و با تعطیل شدن آنها لطمه ای به فرهنگ و هنر استان وارد می شود.
انتهای پیام/