قیروکارزین اولین تولید کننده لیموترش و لیموشیرین کشور است
به گزارش سرویس های شهرستان شیرازه ، ناصر انصاری رئیس اداره جهاد کشاورزی شهرستان قیروکارزین در گفتگو با پرگون گفت: رتبه های تولیدی ما مانند سالهای گذشته است و ما همچنان رتبه ی اول کشور در تولید لیموترش و لیموشیرین هستیم. حدوداً 103 هزار تن لیموترش در سال تولید می کنیم و نسبت به رتبه ی دوم کشور فاصله ای 80 هزار تنی داریم که بعید است به این زودی ها رتبه ی نخست تولید را از دست بدهیم.
وی گفت: در بخش لیموشیرین هم 250 هزار تن سالانه تولید داریم که در کشور رتبه ی اول تولید را در این بخش ازآن خودمان کرده ایم. در واقع 43 درصد لیموشیرین کشور و 25 درصد لیموترش کشور در شهرستان قیروکارزین تولید می شود.
ناصری افزود: همچنین شهرستان قیروکارزین با 36 هزار تن رتبه ی سوم تولید خرما در استان فارس را داراست. همچنین بزرگترین کارخانه صنعتی فرآوری خرما با پیشرفت فیزیکی 95 % در دشت کارزین در حال تکمیل است که ظرفیتی بالغ بر 22 هزار تن دارد که قند مایع ، کنسانتره و خوراک دام از محصولات این شرکت خواهد بود.
ساخت کانال های پایاب سدّ سلمان فارسی آغاز خواهد شد
مدیر جهاد کشاورزی قیروکارزین ادامه داد: بزرگترین اتفاق خوبی که در سال 1394 برای بخش کشاورزی شهرستان رُخ داد این بود که مناقصه ی ساخت و ساز کانالهای 3 و 4 پایاب سد سلمان فارسی انجام و شرکت برنده ی مناقصه مشخص گردید و قرارداد هم بسته شد و انشاءالله با 2 میلیارد 650 میلیون تومان فاز اول کانال های پایاب سد سلمان فارسی در روستای نجف آباد و چهارصدران انجام خواهد گرفت و حدوداً 800 هکتار از اراضی شهرستان زیر پوشش سد سلمان فارسی می رود.
وی بیان داشت: همچنین کانال های پایاب سدّ سلمان در دشت افزر نیز از طریق سازمان آب منطقه ای فارس به فاینانس کشور چین گذاشته شده که انشاءالله شروع به کار این قسمت نیز در خرداد ماه سال جاری خواهد بود.
کاهش بارندگی و آفت جاروبک لیموترش بدترین اتفاقات سال 94
ناصری گفت: خوشبختانه در سال 1394 خسارت سرمازدگی به بخش کشاورزی شهرستان کم بود ، امّا در برخی مناطق مانند دهستان هنگام و دشت باروس سیل گرفتگی داشتیم که خساراتی را به باغات این مناطق وارد کرد. امّا بزرگترین خسارت شهرستان ما کاهش بارندگی در سال گذشته بود. جمع بارندگی سالیانه ما حدوداً 160 میلیمتر بوده است که 90 میلیمتر زیر نرمال سالیانه قرار دارد و این بدین معناست که خشکسالی کماکان دشت های ما را تهدید می کند که با توجه به بارندگی های خوبی که در فروردین ماه 1395 تا کنون داشته ایم امیدواریم سال جاری درصد بارندگی در شهرستان ما افزایش یابد.
وی خاطرنشان کرد: متأسفانه آفت جاروبک لیموترش که باغات هرمزگان را به نابودی کشاند ، برای اولین بار در روستای کماسیج افزر در شهرستان ما دیده شد و 113 اصله لیموترش آلوده با تلاش جهادگران امحا شد و اکیپ مخصوص برای رصد و شناسایی این آفت در مناطق مشکوک به آلودگی اعزام شد تا از انتشار این آفت جلوگیری شود.
الگوی کشت مزایای فراوانی برای کشاورزان دارد
ناصری بیان کرد: یکی از بحث های کلّی جهاد کشاورزی اینست که برای دشت های مختلف کشور متناسب با ویژگی های هر دشت الگوی کشت تعریف کند امّا تا کنون قانون جامع و کاملی در این زمینه مصوّب نشده است. الگوی کشت مزایای بسیاری دارد که یکی از آنها همینست که شما فرمودید یعنی بازار محصول ؛ به عنوان مثال اگر الگوی کشت قیروکارزین را اینطور ببندند که فلان مقدار سطح زیر کشت هندوانه ، فلان مقدار کشت خیارسبز ، فلان مقدار گوجه و... و ما از این سطح فراتر نرویم ، هم می شود بازار را کنترل کرد و هم می توان کشاورز را حمایت کرد.
وی تصریح کرد: در سال گذشته یک حرکت خوبی در شهرستان ما توسط جهاد کشاورزی انجام شد و برای تغییر الگوی کشت کشاورزان گیاه چغندر قند پائیزه را با اعتباری حدود 3 میلیارد تومان شروع به ترویج کرد و از 360 هکتار سطح زیر کشت چغندر قند پائیزه 300 هکتار در شهرستان ما صورت گرفت. با توجه به تناژ خوبی که چغندر قند پائیزه میدهد و همچنین مصرف آب به صورت قابل توجهی کاهش پیدا میکند ، جنوب استان فارس و استان خوزستان به سمت این محصول گرایش پیدا کرده اند.
ناصری عنوان کرد: در سال 1394 با چند تن مسئولین وزارت جهاد کشاورزی از کشور ترکیه بازدید داشتیم و عمده ی بحث پیرامون صادرات سیفی جات بود ، متأسفانه با اینکه تولید ما در سیفی جات قابل توجه هست امّا حمایت خوبی برای صادرات آنها از ما نمی شود.
وی اضافه کرد: گندم نیز کماکان خرید دولتی می شود و خوشبختانه شرکت غله و خدمات بازرگانی که متولی خرید گندم بود از وزارت صنعت و معدن و تجارت انتزاع شد و به زیرمجموعه های وزارت جهاد و کشاورزی پیوست و از این به بعد متولی تولید و خرید گندم یک وزارت خانه خواهد بود.
به همکارانم در سال 94 نمره ی 20 میدهم
وی ادامه داد: من به خودم نمره ی خوبی نمیدهم امّا به همکارانم با توجه به حقوق کمی که در سال 94 دریافت کردند و تلاش و ایثاری که از خود نشان دادند نمره ی 20 را میدهم. امّا از خودم راضی نیستم و به نظرم بهتر از اینها هم میتوانست باشد. ولی باید بگویم که همه چیز هم دست ما نبود. ما در بحث تسهیلات خشکسالی رتبه ی اول استان را به خودمان اختصاص دادیم و علاوه بر سهمیه 2 میلیارد و 100 میلیون تومانی شهرستان ، چیزی حدود 700 میلیون نیز از دیگر شهرستان ها جذب کرده و پرداخت نمودیم. ما در زمینه آبیاری تحت فشار خوب پیشرفت داشتیم و حدود 800 هکتار ثبت نام کردیم تا مزارع و باغات را از آبیاری سنتی نجات دهیم ولی متأسفانه اعتبارات دولتی تمام شد و در سطح 300 هکتار رها شد و حدود 500 هکتار طلبکار ما هستند. متقاضیان زیادی برای بخش های بسته بندی و... داشتیم که با توجه به عدم پرداخت تسهیلات دولتی نتوانستیم به آنها کمکی بکنیم.