کد خبر: ۱۱۴۲۹۹
تاریخ انتشار: ۰۹:۰۵ - ۲۹ شهريور ۱۳۹۶
نائب رئیس اتاق شیراز در دهمین کنگره اتاق‌های بازرگانی جهان:

ضرورت تغییر در نگرش کشاورزان/ گیاهان دارویی ارزآورترین محصولات صادراتی کشاورزی است

پروژه حمایت از تولید و بازاریابی گیاهان دارویی ارگانیک اتاق بازرگانی شیراز در کنگره رقابت اتاق‌های بازرگانی جهان برای کسب رتبه نخست رقابت می‌کند.

ضرورت تغییر در نگرش کشاورزان/ گیاهان دارویی ارزآورترین محصولات صادراتی کشاورزی استبه گزارش شیرازه، طرح اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی شیراز با عنوان «حمایت از تولید و بازاریابی گیاهان دارویی ارگانیک» در راستای حمایت از کشاورزان آسیب دیده از خشکسالی، به عنوان یکی از پنج طرح برتر اتاق‌های بازرگانی جهان، در دهمین کنگره جهانی اتاق های بازرگانی جهان ارائه شد و با 4 طرح دیگر به رقابت پرداخت.

محمدصاددق حمیدیان جهرمی نائب رئیس اتاق بازرگانی شیراز در جلسه نهایی ارائه طرح ها در تشریح پروژه اتاق شیراز گفت: الگوی تولیدات کشاورزی در ایران از گذشته تا به حال به سمت تولید آب‌بر‌ترین محصولات حرکت کرده که برخی از این محصولات بیشترین سهم صادرات کشاورزی را به خود اختصاص داده‌اند. این در حالی است که کشور ایران به دلیل قرارگرفتن در منطقه خشک جهان همواره با معضل كمبود آب به عنوان يك عامل محدودكننده کشاورزی مواجه بوده است. استان فارس، نیز از این قاعده مستثنی نیست به طوری که به دنبال وقوع خشکسالی‌های پیاپی، کمبود منابع آب به شرایط بحرانی رسیده است.

تولید گیاهان دارویی ارگانیک اقدام کلیدی در راستای رونق کشاورزی فارس است

او ادامه داد: آثار مخرب پدیده خشکسالی و به تبع آن کاهش بازده فعالیت کشاورزی، اثرات سوء فراوانی بر معیشت و اشتغال روستاییان و به دنبال آن بروز معضلات اجتماعی متعدد داشته است. نرخ رو به افزایش مهاجرت طی سال‌های اخیر شاهدی بر این مدعاست که دلیل اصلی آن را می‌توان تأمین معاش روستائیان در پی مشکلات ناشی از خشکسالی دانست.

حمیدیان اظهار کرد: در راستای مقابله با پدیده خشکسالی از جمله مهمترین پیشنهادهای مطرح شده در محافل علمی و اجرایی، افزایش تولید محصولات ارگانیک و بویژه سهم گیاهان دارویی کم‌آب‌بر در الگوی تولید، با توجه به پتانسیل‌های موجود در ایران و به ویژه در استان فارس است. به طوری که افزایش سهم گیاهان دارویی ارگانیک در الگوی تولید و درآمد بهره‌برداران بخش کشاورزی و کمک به بازاریابی، بازاررسانی و صادرات محصولات ارگانیک (با توجه به قیمت بالای محصولات ارگانیک در بازارهای هدف ) اقدامی بسیار کلیدی در راستای رونق مجدد کشاورزی استان فارس است.

گیاهان دارویی ارزآورترین محصولات صادراتی کشاورزی است

نائب رئیس اتاق بازرگانی شیراز خاطرنشان کرد: از سوی دیگر يكي از بزرگترين چالش هاي روبروي جامعه بشري، مسئله امنيت و سلامت غذای جميعت رو به رشد دنیا است. در سال‌های اخیر مبانی توسعه پایدار و سلامت محوری با رويكرد نياز بازارهاي مصرف و اقتصاد پر رونق محصولات ارگانيك توجه بسياري از توليدكنندگان و تجار را به اين مقوله معطوف داشته است. این در حالی است که طبیعت استان فارس عرصه پرقدرت تولید گیاهان دارویی ارگانیک را فراهم آورده است و ارزش افزوده بالاي گیاهان دارویی ارگانيك استان فارس مي‌تواند به عنوان ارزآورترين بخش صادرات محصولات كشاورزي محسوب شود.

او تصریح کرد: اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی شیراز با در نظر داشتن توانمندی‌های فوق، با تدوین پروژه‌ «حمایت از تولید و بازاریابی گیاهان دارویی ارگانیک در راستای یاری کشاورزان آسیب دیده از خشکسالی»، عزم بر توسعه کشت، بازاریابی و صادرات گیاهان دارویی ارگانیک در استان فارس، افزایش میزان اشتغال و رضایت‌مندی روستاییان، تأمین معاش آنها و رونق مجدد کشاورزی استان داشته است.

حمیدیان گفت: اتاق بازرگانی شیراز هدف اصلی پروژه فوق را تمرکز بر ترغیب کشاورزان به کشت گونه‌های گیاهان دارویی بومی و انحصاری استان تعیین نمود و در این راستا ارتقاء سطح دانش و آگاهی جامعه هدف به منظور افزایش تقاضا و توسعه و ترویج گیاهان دارویی را در دستور کار خود قرار داد.

تلاش برای اخذ گواهی‌های معتبر بین المللی ارگانیک در تولید گیاهان دارویی

نائب رئیس اتاق بازرگانی شیراز گفت: اخذ گواهی‌های معتبر بین المللی ارگانیک و توجه به بازاریابی و تلاش در راستای ساماندهی، شناسایی و معرفی بازارهای هدف داخلی و خارجی گیاهان دارویی از دیگر اهداف مهم این پروژه و کلید اصلی گسترش کشت و تولید گیاهان دارویی همراه با اشتغالزایی پایدار و با ثبات در نظر گرفته شد.

حمیدیان از جمله اقدامات زیر بنایی این پروژه را بررسی تمایل بازارهای صادراتی و داخلی به محصولات گوناگون گیاهان دارویی ارگانیک و تغییر الگوی کشت این محصولات و برقراری و هدایت ارتباطات مناسب بین واحدهای تولید، فرآوری، بسته‌بندی، صادراتی عنوان و اظهار کرد: به منظور آگاهی و ترغیب بیشتر جامعه هدف، جلسات تخصصی و همایش ملی تولید محصولات ارگانیک و دوره‌های آموزشی برگزار و نشریات آموزشی و ترویجی در این خصوص تهیه و چاپ شد. همچنین این پروژه در گامی دیگر بسترهای لازم برای هم اندیشی واحدهای فعال در زمینه تولید و فراوری گیاهان دارویی ارگانیک را فراهم و روش‌های مختلف تنظیم و ساماندهی بازار گیاهان داروئی را ضمن تشخیص گونه‌های دارای اولویت و متناسب با واحدهای فعال ابداع کرد.

ضرورت تغییر در نگرش کشاورزان و جایگزینی کشت گیاهان دارویی

او یادآور شد: اتاق بازرگانی، صنایع، معادن وکشاورزی شیراز در راستای پشبرد موفق پروژه فوق و همگام با اهداف از پیش تعیین شده، به عنوان دبیر و میزبان نخستین همایش گیاهان دارویی استان فارس در بهمن ماه 1395، در برگزاری این همایش نقش محوری ایفا کرد. در همایش گیاهان دارویی استان فارس، به تغییر نگاه مردم در مصرف گیاهان دارویی، تغییر در نگرش کشاورزان و تغییر الگوی کشت و جایگزینی کشت گیاهان دارویی و تغییر در نگرش سرمایه‌گذاری، تولید و صادرات گیاهان دارویی پرداخته شد. انجام عملیات شناسنامه دار کردن عرصه‌های گیاهان دارویی استان براي توسعه فعاليت هاي بين المللي ارگانيك از اقدامات بزرگ این پروژه برای براي اخذ گواهينامه IFOAM بوده است. اخذ گواهی ارگانیک برای 41000 هکتار ازعرصه‌های تولید گیاهان دارویی تحت مجوز IFOAM نیز از دیگر دستاوردهای بسیار ارزنده پروژه حاضر است.

به گزارش شیرازه، پروژه «حمایت از تولید و بازاریابی گیاهان دارویی ارگانیک در راستای یاری کشاورزان آسیب دیده از خشکسالی» در دهمین رقابت اتاق‌های جهان به عنوان 5 پروژه برتر در مجموعه «بهترین پروژه ایجاد شغل و توسعه» برگزیده و در کنگره رقابت اتاق‌های جهان که 28 الی 30 شهریور ماه در سیدنی استرالیا در حال برگزاری است برای کسب رتبه نخست رقابت می کند. در اجلاس امسال در چهار بخش اتاق های بازرگانی به رقابت با هم خواهند پرداخت که اتاق شیراز در بخش «بهترین پروژه ایجاد شغل و توسعه» حضور دارد.

در این رقابت طرح هایی از اتاق های بازرگانی کلمبیا، فیلیپین، انگلستان و ترکیه هم حضور داشتند. مدیریت جلسه برگزاری این رقابت با یکی از مدیران اتاق بازرگانی عربستان بود. برنده نهایی این رقابت روز جمعه و همزمان با اعلام برندگان سه بخش دیگر در مراسم اختتامیه اعلام خواهد شد.

انتهای پیام/


نظرات بینندگان