کد خبر: ۱۸۹۶۹
تاریخ انتشار: ۰۹:۱۳ - ۱۶ آذر ۱۳۹۰

انگلیس سال ها با ناآرامی های عمومی مواجه خواهد بود

لندن – یكی از فرماندهان اسبق پلیس لندن پیش بینی كرده است كه انگلیس سال ها با ناآرامی های عمومی مواجه خواهد بود و نیروهای پلیس برای كنترل نظم و امنیت در خیابان های این كشور باید فشار زیادی را تحمل كنند.

به گزارش شیرازه به نقل ازایرنا، \'جان آرتور استیونسن\' كه طی سال های 2000 تا 2005 فرماندهی اسكاتلندیارد را برعهده داشت، تاكید كرده است كه مشكلات اقتصادی عامل اصلی ناآرامی های آینده خواهد بود

استیونسن كه هم اكنون عضو مجلس اعیان انگلیس است، اخیرا مسئولیت یك \'كمیسیون مستقل\' را برای تهیه گزارشی در مورد آینده نیروهای پلیس انگلیس و شناسایی روش های بهتر برقراری نظم و امنیت در خیابان های این كشور، برعهده گرفته است.

به نوشته روزنامه گاردین، بسیاری از فرماندهان فعلی نیروهای پلیس انگلیس، در زمینه احتمال تشدید ناآرامی های عمومی طی سال های پیش رو با لرد استیونسن هم نظر هستند.

این روزنامه سه شنبه شب در نسخه آن لاین خود به نقل از یك منبع سطح بالا در نیروی پلیس نوشت: ما بطور بالقوه پیش بینی می كنیم كه بی نظمی و ناآرامی در سال 2012 افزایش یابد و همچنین تعداد تقاضاها برای برگزاری تظاهرات و تجمعات قانونی نیز بالا برود.

این منبع آگاه افزود: امكانات و اعتباراتی كه در آینده در اختیار واحدهای پلیس قرار می گیرد، منعكس كننده این واقعیت خواهد بود كه ما تا چه میزانی از شورش های تابستان امسال درس گرفته ایم.

لرد استیونسن با اشاره به ناكامی نیروهای پلیس انگلیس در كنترل اعتراضات تابستان امسال گفت: شیوه ای كه پلیس طی دو، سال آینده برای مقابله با ناآرامی های خیابانی انتخاب می كند، اهمیت حیاتی دارد.

وی در مورد عوامل احتمالی تشدید ناآرامی های عمومی اظهارداشت: من واقعا درباره افزایش نرخ بیكاری بویژه در میان جوانان و افزایش جرم و جنایت در جامعه نگران هستم... احساس من این است كه دو سال آینده سال های سختی خواهد بود، امیدوارم كه من اشتباه كرده باشم ولی فكر نمی كنم این برداشت من اشتباه باشد.

این فرمانده سابق پلیس گفت: من امیدوارم كه شورش های آتی به وسعت شورش های تابستان 2011 نباشد ولی مهمترین موضوع این است كه پلیس باید آمادگی مواجهه با هر وضعیتی را داشته باشد.

وی تاكید كرد: ناكامی های پلیس در مقابل شورش های اخیر باعث شد كه كنترل خیابان ها از دست ماموران قانون خارج شود... پلیس پس از حوادث تابستان امسال در منطقه تاتنهام لندن تا مدتی حداقل یك روز از حوادث عقب بود.

استیونسن یكی دیگر از موارد جنجالی را برنامه بازرسی بدنی مظنونان در خیابان ها توسط پلیس اعلام كرد و افزود: این برنامه كه شامل متوقف كردن و جست و جوی بدنی مظنونان می شود، زنگ خطر را به صدا درآورده است. پلیس باید رابطه بهتری با جامعه داشته باشد و بتواند به نگرانی های مردم گوش فرادهد و اقدامات خود را نیز بخوبی برای آنان تشریح كند.

بر اساس یك تحقیق انجام شده توسط روزنامه گاردین و مدرسه عالی اقتصاد و علوم سیاسی(ال اس ایی) لندن، عصبانیت مردم از اقدامات پلیس از جمله عوامل اصلی شورش های تابستان امسال در انگلیس بود.

در این تحقیق كه نتایج آن روز دوشنبه منتشر شد، 85 درصد از مصاحبه شوندگان اعلام كرده اند كه عصبانیت از عملكرد پلیس یكی از عوامل كلیدی در تشویق آنان به شركت در شورش ها و اعتراضات خیابانی در ماه اوت(مرداد) بوده است.

پژوهشگران دانشگاه \'ال اس ایی\' و خبرنگاران روزنامه گاردین برای تهیه این گزارش، با 270 نفر از شركت كنندگان در اعتراضات خیابانی بطور مشروح مصاحبه كرده اند.

این گزارش نشان می دهد: به رغم اینكه برخی از شركت كنندگان در اعتراضات خیابانی اقدام به غارت فروشگاه ها و آتش زدن خودروها و مغازه ها كرده اند، ولی اكثر كسانی كه مورد مصاحبه قرار گرفته اند با قاطعیت تاكید می كنند احساس شان این بوده است كه در یك شورش ضدپلیس شركت دارند.

\'اكثر مصاحبه شوندگان در تعاملات روزانه خود با پلیس دچار مشكل بوده اند و معتقدند كه از سوی پلیس مورد اذیت و آزار قرار گرفته اند. آنان بویژه از طرح بازرسی بدنی توسط پلیس در خیابان ها عصبانی بوده اند.\'

بر اساس یافته های این گزارش، 70 درصد مصاحبه شوندگان، طی یك سال اخیر حداقل یك بار توسط پلیس در خیابان متوقف و مورد بازرسی بدنی قرار گرفته اند كه به گفته آنان این بازرسی بصورت خشن و غیرمنصفانه انجام شده است.

\'شركت كنندگان در شورش ها همچنین خواسته و تظلمات سیاسی نیز داشته اند اما در مركز همه آنها احساس بی عدالتی فزاینده قرار داشته است.\'

این گزارش همچنین نشان می دهد كه فقر، بیكاری، نابرابری اجتماعی، افزایش شهریه دانشگاه ها و قطع كمك های دولت به دانش آموزان فقیر نیز از دیگر عوامل ناآرامی های گسترده تابستان امسال در شهرهای مختلف انگلیس بوده است.

هفته گذشته نیز یك گروه تحقیق كه از سوی دولت مامور بررسی علل و عواقب شورش های اخیر انگلیس شده است، در نخستین گزارش خود نسبت به بروز مجدد اعترضات خیابانی در این كشور هشدار داد.

گروه موسوم به \'شورش ها، جوامع و قربانیان\' كه تحت عنوان \'مستقل\' فعالیت می كند در گزارش مقدماتی خود تاكید كرده است كه اگر اقدامات مناسبی به عمل نیاید این گونه شورش ها ممكن است مجددا به وقوع بپیوندد.

بر اساس گزارش این گروه، عدم اعتماد مردم به واكنش پلیس به شورش های اولیه در لندن، منجر به گسترش ناآرامی ها به سراسر انگلیس شد.

یافته های این گروه كه بخش عمده آن از طریق مصاحبه با مردم و شركت كنندگان در اعتراضات تهیه شده است، نشان می دهد كه برداشت عمومی پس از شروع اعتراضات در لندن این بوده است كه پلیس نمی تواند مشكل را كنترل كند و همین عامل باعث تشویق مردم در مناطق مختلف به حضور در اعتراضات خیابانی شد.

گروه تحقیق شورش های انگلیس تاكید كرده است: با اینكه محرومیت نمی تواند بهانه ای برای رفتارهای مجرمانه باشد، ولی ما باید ریشه های اصلی بروز شورش را بررسی و برای رفع آنها اقدام كنیم، چرا كه در غیر این صورت این اتفاقات مجددا تكرار خواهد شد.

در این گزارش، اعتراضات اخیر انگلیس در مواردی غیرقابل مقایسه با اعتراضات دهه 1980 این كشور توصیف شده ولی با این حال اعتراف شده است كه \'این حقیقت غم انگیز را باید پذیرفت كه از برخی جنبه ها چالش های اساسی در این شورش ها یكسان بوده است.\'

شهرهای مختلف انگلیس در مردادماه امسال به مدت چهار روز شاهد اعتراضات و ناآرامی های گسترده ای بود كه در جریان آنها جوانان معترض با پلیس درگیر شدند و دهها خودرو، مغازه و واحد مسكونی به آتش كشیده شد.

اعتراضات و شورش های انگلیس پس از كشته شدن یك جوان سیاه پوست به نام \'مارك دوگان\' توسط پلیس در منطقه تاتنهام لندن آغاز شد و بلافاصله به شهرهای مختلف این كشور از جمله منچستر، لیورپول، بیرمنگهام، لیدز، ناتینگهام و ... گسترش یافت.

در جریان این اعتراضات و هفته های پس از آن بیش از چهار هزار نفر در مناطق مختلف این كشور بازداشت شدند.

انتهای خبر/ص

نظرات بینندگان