کد خبر: ۵۲۵۷۵
تاریخ انتشار: ۱۳:۰۸ - ۱۳ اسفند ۱۳۹۲

12 نکته برای منفجر نشدن در چهارشنبه آخرسال

طبق اعلام رئیس مرکز اورژانس کشور، بیش از هزار و 980 مورد حادثه در چهارشنبه آخر سال گذشته رخ داده که بیشترین آسیبها مربوط به دست و چشم افراد حادثه دیده بوده است.
هر ساله به رغم هشدارهای دستگاههای انتظامی و امنیتی و مراکز بهداشتی و درمانی باز هم شاهد حوادث و اتفاقات تلخ و ناگوار برای هموطنانمان هستیم. حوادثی که هزینه ها و صدمات جبران ناپذیری را به فرد ،خانوادها و جامعه تحمیل می کند. 

به گزارش شیرازه به نقل از مشرق چه کسی می تواند صدمه و لطمه ای که به خانواده ای که  در انتظار تولد فرزند خود هستند و یا سالمندان و بیمارانی که سرو صدای ناشی از انفجارها  که به مثابه سم مهلک برایشان می باشد پاسخ گو باشد . آیا ندامت و پشیمانی از کرده خود دیگر فایده دارد؟

فرمانده نیروی انتظامی کرج در خصوص برنامه پلیس برای چهارشنبه آخر سال گفت: کسانی که در چهارشنبه آخر سال از خط قرمز های پلیس عبور کنند، بازداشت شده و تا آخرین روز تعطیلات نوروزی مهمان نیروهای پلیس هستند.

سید حسین سید حقیقی اظهارکرد: با هماهنگی‌های به عمل آمده با دستگاه قضا مقرر شده افرادی که در چهارشنبه آخر سال با اغتشاش نظم و امنیت عمومی را برهم زده و از خط قرمزهای پلیس عبور می‌کنند، دستگیر شده و تا آخرین روز تعطیلات نوروز در بازداشتگاه بمانند.

وی تاکید کرد: علاوه بر این، خودروهایی که با لایی کشیدن، ایجادصوت ناهنجار و سد معبر طولانی در چهارشنبه آخر سال موجب برهم زدن آرامش عموم مردم می‌شوند، نیز توقیف شده و تا آخرین روز تعطیلات در پارکینگ‌ های پلیس نگهداری می‌شوند‌.

12 نکته برای منفجر نشدن در چهارشنبه آخر سال

هشدار به افراد 15 تا 24 سال

دکتر محمدتقی طالبیان رئیس مرکز اورژانس کشور نیز در این زمینه گفت: در سال گذشته 1987 مورد حادثه مرتبط با آتش بازی شب چهارشنبه آخر سال گزارش شد و بیشترین قشری که در این حوادث آسیب دیده اند مربوط به گروه سنی 15 تا 24 سال است.

12 نکته برای منفجر نشدن در چهارشنبه آخر سال

وی افزود: فراوانی مصدومین حوادث مربوط به آتش بازی شب چهارشنبه پایانی سال در جنس مذکر حدود 3.5 برابر جنس مونث بود. لذا از والدین تقاضا می شود در تهیه وسایل آتش‌بازی بی‌خطر، فرزندانشان را همراهی نمايند. زیرا، کودکان به هيچ عنوان نبايد به تنهایی از مواد آتش بازي و محترقه استفاده کنند.

طالبیان در ادامه به شهروندان توصیه کرد: در سال گذشته ترقه، آتش و نارنجک بیشترین حوادث را ایجاد کرده اند لذا مواد آتش بازي (محترقه و انفجاري) را از محلهايي که مطمئن هستند، خريداري کنيد.

12 نکته برای منفجر نشدن در چهارشنبه آخر سال

رئیس مرکز اورژانس کشور با عنوان این مطلب که همواره در مواقع آتش بازي جهت اطفاء حريق، آب، کپسول اطفاء حریق و حتي الامكان جعبه کمکهای اولیه در دسترس باشد،به مهر گفت: مراقب رفتارهای خطرناک و ناهنجار بوده و در صورت لزوم مراتب را به واحدهای گشتی نیروی انتظامی و پلیس 110 اطلاع دهيد.

12 نکته برای منفجر نشدن در چهارشنبه آخر سال

26.2 درصد مصدومان از بین تماشاچیان

وی افزود: در سال گذشته 47.9 درصد حین بازی با مواد محترقه و 26.2 درصد در حین عبور یا تماشا دچار حادثه شده اند.

طالبیان تاکید کرد: استفاده از مواد آتش بازي هرگز به طور کامل ايمن نيست، حتي در صورتي که مراقبت کامل صورت گيرد.

12 نکته برای منفجر نشدن در چهارشنبه آخر سال

وی اظهارداشت: از مكانهايي كه مواد محترقه در آن نقاط استفاده مي شود، دوري كنيد. زخم، پارگي و بريدگي شايعترين نوع آسيب حوادث چهارشنبه آخر سال است و سوختگي درجه يك و خراشيدگي و ساييدگي در رتبه هاي بعدی قرار داشتند.

رئیس مرکز اورژانس کشور گفت: بيشترين نواحي آسيب بدن به ترتيب دست (38.3 درصد) و چشم (23.7 درصد) بوده است.

طالبیان در ادامه توصیه هایی برای کمتر شدن آسیب‌های چهارشنبه اخر سال مطرح کرد:

1) از حمل مواد محترقه و آتش گير و انفجاري حتي به مقادير بسيار کم، در جيب لباس و کيف جدا خودداري کنيد.
2)
مواد آتش بازي (منفجره و محترقه) را به طرف افراد ديگر پرت نکنيد.
3) هيچگاه مواد آتش بازي (منفجره و محترقه) را در ظروف شيشه اي يا فلزي قرار ندهيد، زيرا در صورت انفجار ذرات شيشه يا فلز، به اطراف پرتاپ شده و سبب صدمات و خطرات جاني خواهد شد.
5) هيچگاه از الکل براي آتش گيري مواد استفاده نکنيد.
6) از آتش زدن لاستيک، هيزم، کارتن خالي و امثال آن در واحدهاي مسکوني و در معابر، کوچه و خيابان خودداري نماييد.
7) از پرتاب مواد آتش زا مانند فشفشه و موشک بر روي درخت ها، بام و بالکن منازل كه از عوامل عمده بروز آتش سوزي است جداً‌ خودداري كنيد.
8) از ريختن مواد سريع الاشتعال مانند نفت، بنزين و... بر روي مواد آتش گير جداً خودداري شود.
9) از قرار دادن ظروف تحت فشار از جمله کپسول، اسپري، حشره کش ها و... بر روي آتش خودداري شود.
10) از سوزاندن وسايلي چون کپسول گاز، لاستیک و آمپول و استفاده از مواد آتش‌زا نظیر بنزین، الکل، کاربیت و مانند آن جداً خودداری نماييد.
11) از برپایی آتش در معابر باریک و در نزدیکی پست های برق یا ایستگاههای تقلیل فشار گاز و پارکینگهای عمومی پرهیز كنيد.
12) از برپایی آتشهای حجیم و غیرقابل مهار خودداری كنيد .
نظرات بینندگان