کد خبر: ۹۰۷۱۳
تاریخ انتشار: ۱۲:۴۰ - ۱۳ تير ۱۳۹۵
دانشجویان در دیدار با رهبر معظم انقلاب چه گفتند؟/1-

انجمن اسلامی: انحراف از ارزش‌ها در مسئله حقوق‌های نجومی به روشنی خود را نشان داد

دبیر اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل گفت: جمهوری اسلامی، نیازمندِ گفتمانِ «کارآمدی» است. جامعه نه تاب تحمل «بگم بگم»های سیاسی را دارد، و نه «وعده های عمل نشده» و «تقصیر قبلی‌ها بوده!».

به گزارش شیرازه، علیرضا احمدی دبیر اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان در این دیدار طی سخنانی در محضر مقام معظم رهبری، ضمن رساندن سلام اعضای دفاتر انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل سراسر کشور به محضر رهبر معظم انقلاب، اظهار داشت: برخی می‌گویند دوره انقلابی‌گری تمام شده است. می‌گویند انقلاب کردیم تا به جمهوری اسلامی برسیم و دیگر نباید به گذشته رجعت کنیم؛ حال آنکه در نگاه اصیل، جمهوری اسلامی مظهر انقلاب است و میزان موفقیتِ آن، در تطبیق هر چه بیشترِ با آرمان‌های انقلابی است و اینجاست که بحث کارآمدی جمهوری اسلامی معنا می‌یابد.

وی در ادامه سخنان خود افزود: امروز برخی به اسم «کارآمدی» در حال تهی کردن ظرف جمهوری اسلامی از مظروف انقلابی آن هستند و «پروژه آرمانزدایی از انقلاب» را با جدیت تمام دنبال می‌کنند. ما تاکیدات مکرر حضرتعالی در لزوم انقلابی بودنِ نهادهای مختلف کشور؛ طی سال اخیر را هم، در چهارچوب مقابله با همین پروژه تحلیل می‌کنیم.

این فعال دانشجویی تاکید کرد: عدم تحقق «مسئله کارآمدی»، به عنوان یکی از شاخص‌های اصلیِ دولت اسلامی در مسیر تحقق تمدن اسلامی، موجبات سلب اعتماد عمومی را فراهم می‌کند، لذا از منظر منطق «نقد حکومت آری و نفی حاکمیت هرگز»، نکاتی را در سه بخش «نظارت»، «انحراف از ارزش‌ها» و «اقدام و عمل» عرض می‌‌کنیم.

احمدی تصریح کرد: در عرصه فرهنگ، شبکه فرهنگی ضدانقلابِ زیرزمینی جولان می‌دهد، اما وقتی که نیروی جوان مومن و انقلابی می‌خواهد جهاد فرهنگی کند، امکانات جهاد را هم از او می‌گیرند.

وی ادامه داد: ارشاد، اوقاف، سازمان تبلیغات، صداوسیما و متاسفانه برخی نهادهای مدعی انقلابی‌گری حداقلی‌ترین امکانات را در اختیار نیروی جوان انقلابی قرار می‌دهند. حال این امکانات در اختیار چه کسانی است؟

دبیر اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل خاطرنشان کرد: به عنوان مثال قدیمی‌ترین مجموعه مطبوعاتی کشور با عظیم‌ترین منابع مالی سال­‌هاست که در انحصار جریانی قرار دارد که به روشنی در مقابل مرزبندی‌ها و چهارچوب­‌های انقلابی عمل می‌کند؛ مسئول این مجموعه که عنوان نمایندگی حضرتعالی را دارد، اخیرا پس از تاکید شما بر خط قرمز فتنه، پیشانی فتنه را می‌بوسد.

وی گفت: ظلم نیست بودجه فرهنگی جمهوری اسلامی، هزینه روشنفکران ضدانقلاب نامردی شود که همواره علیه مردم بوده‌اند؟

احمدی ادامه داد: مدیریت افکار عمومی، امروز در فضای مجازی صورت می‌گیرد اما شورای عالی فضای مجازی که وظیفه سیاستگذاری، نظارت و اجرا در فضای مجازی را بر عهده دارد، تعطیل‌­ترین نهاد جمهوری اسلامی بوده است.

وی در رابطه با عرصه اقتصاد، تصریح کرد: در اقتصاد عدم نظارت فاجعه آمیز است. «لابی پشت پرده»؛ مدیر پرونده‌دار را بر رأس بانک‌ها می‌گزیند و الیگارشی قدرت و ثروت هر روز پیچیده‌تر می‌شود.

این فعال دانشجویی ادامه داد: روزانه بیش از 3 هزار و 300 کانتینر تنها از یک پایانه، بدون کنترل و مثل آب خوردن وارد کشور می‌شود و نتیجه آن ورود سالیانه بیش از 30 میلیارد دلار کالای قاچاق از مبادی رسمی و غیررسمی است که به طور مستقیم بر رکود و کاهش تولید داخلی اثر دارد، کارگران را بیکار می‌کند و خانواده‌ها را از هم می‌پاشاند.

دبیر اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل اظهار داشت: مگر می‌شود بدون یاری دست‌های پشت پرده در مدیریت کلان، این مقدارِ کالای قاچاق وارد شود؟ از طرفی دولت، معدود ابزارهای شناسایی و جلوگیری از ورود کالاهای قاچاق به بازار، نظیر طرح شبنم و ایران کد را تعطیل کرده است.

وی گفت: توان ناجا نیز در مقابله فرسایشی با باندهای قدرتمند و ریشه‌دار قاچاق محدود است؛ تولید داخلی فلج شده و حمایتی از آن صورت نمی‌گیرد، حال ما با کدام پشتوانه از سرمایه گذار ایرانی بخواهیم در تولید وارد شود؟

احمدی در رابطه با بحث حوزه علمیه هم افزود: در امر نظارت چه فعلی بالاتر از امر به معروف و نهی از منکر؟ حضرتعالی در سخنرانی بجنورد با اشاره به بعضی علما که از نظام فاصله می‌گیرند، این مواجهه را ننگ دانسته بودید.

وی افزود: سوال ما این است، چرا در شرایط خطیر و حساس کشور حضرات آقایان علما آنچنان که باید ورود نمی‌کنند؟ وقتی گفته می‌شود کربلا درس مذاکره است، چرا قم واکنش نشان نمی‌دهد؟ وقتی مسئله اسلام رحمانی به غلط و برای خوش آمد برخی محافلِ در اقلیت؛ مطرح می‌شود، چرا حوزه علمیه سکوت می‌کند؟

احمدی اظهار داشت: در مسئله برجام در حالی که خیانت‌های آمریکا اظهر من الشمس است، هنوز برخی در تمجید برجام، سخن می‌گویند. فقهایی که در مقابل فروش یک جلد قرآن به کافر، از باب قاعده نفی سبیل ورود می‌کنند، چگونه است که در برابر قراردادهای نفتی و سیاسی که سالیان سال سرنوشت بلاد مسلمین و اهلش را درگیر خواهد کرد؛ موضعی نمی‌گیرند؟

دبیر اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل در رابطه با موضوع مبارزه با فساد، تاکید کرد: رهبر معظم انقلاب؛ آنچه بیش از هر مفسده‌ای دردناک و ناراحت کننده‌تر است، عدم برخورد مناسب و کافی دستگاه قضایی است.

وی تصریح کرد: اگرچه در نظام اسلامی، فساد فی نفسه غلط و نامطلوب است، اما آنچه این روزها مردم را آزرده‌تر می‌سازد تسامح در مواجهه با مفاسد کلان است. عدم شناخت اولویت‌ها، عدم شناسایی مفاسد دستگاههای دولتی و برخوردهای فشل از نقاط نقدبرانگیز قوه قضائیه هستند.

وی ادامه داد: اطاله دادرسی و عدم اطلاع رسانی مناسب در رابطه با پرونده‌های فساد اقتصادی باعث شده است که پرونده‌های متعددی مانند؛ پدیده، ادعای دروغین بورسیه‌ها، کرسنت و... حل نشده در افکار عمومی باقی بماند.

احمدی تاکید کرد: چه لزومی دارد در شرایطی که مفاسد اقتصادی، اعتماد عمومی را همچون موریانه از بین می‌برد، بعض دادستان‌های محترم با طرح مسائل شاذ و بی‌اولویت در رسانه‌ها ظاهر شوند؟ ریشه این آسیب را باید علاوه بر عدم شناخت اولویت‌ها، در این امر دانست که عده‌ای از صاحب منصبان قضائی گاه خود را در قید قانون نمی‌دانند و به جای تفسیر و اجرای قانون به تشریع قانون می‌پردازند و هر ناهنجار و نامطلوب اجتماعی را، بدون قانون به چوب مجازات می‌رانند.

وی افزود: شفافیت حلقه مفقوده قوه قضائیه است. عدم اطلاع رسانی شفاف علی رغم وجود عدالت حس بی‌عدالتی در مردم ایجاد می‌کند. چه اشکال دارد پاسخگویی، جزیی‌تر و تخصصی‌تر شود و روسای دادگاه‌ها نیز در قبال احکام صادره توضیحاتی به رسانه ها ارائه دهند.

وی در ادامه در رابطه با نظارت مجلس بر این موضوع گفت: مجلسی که برای خود شأن نظارت بر قوای دیگر را قائل است، ده سال است طرح نظارت بر خود را در راه روهای بهارستان مسکوت نگه داشته. از طرفی شأن برخی از نماینده­‌ها از نظارت و بازرسی به لابیگری و اختیارداری برای حوزه انتخابیه تبدیل شده است.

دبیر اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل ادامه داد: نماینده‌ای که با مسئولین دولتی و قضایی منطقه خود تعارف دارد، چگونه می­‌تواند با مفاسد مقابله کند. مهم‌تر از این، نماینده‌ای که دغدغه‌اش در شهر و استان خود متوقف است چگونه با مسائل ملی و بین‌المللی مواجهه خواهد داشت؟ شاید از همین ضعف است که برجام را در بیست دقیقه تصویب می کنند.

وی تصریح کرد: در دانشگاه بیش از آنکه با مسئول مواجه باشیم، با مقام و رئیس و امثالهم مواجهیم. دانشگاه رئیس و رئیس دفتر نهاد و رئیس حراست و الباقی روسا را دارد، اما کمتر پیش آمده که یکی از این آقایان مسئولیت اتفاقات درون دانشگاه را به عهده بگیرد. به راستی چه کسی مسئول اتفاقات  درون دانشگاه است؟

احمدی افزود: فلان دانشگاه کنسرت برگزار می‌کند، هیچ کس مسئولیتش را نمی‌پذیرد، دانشگاه دیگر با مسئله صنفی مواجه است اما دانشجو محل رجوعی ندارد، نشست‌های غیرقانونی تشکل‌های سیاسی در دانشگاه برگزار می‌شود، هیچ کس پاسخگو نیست، عنصر نفوذی از سیستم اقتصاد بین المللی وارد دانشگاه می‌شود و کک هیچ کس هم نمی‌گزد.

دبیر اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل ادامه تصریح کرد: اوایل دهه هفتاد را می‌توان سالهای تلاش جریانی برای تغییر محاسبات ارزشی جامعه دانست که عالم امام را، به عالم مادی تغییر داد. ثروت اندوزی و کسب قدرت بر عدالت، معنویت و عقلانیت؛ ارجحیت یافت و بجای تخصص توام با تعهد، تکنوکراسی را در رویه خود اولویت داد. آن سالها شما بیم انحراف از ارزش‌ها را می‌دادید و رفتار امت پیامبر با حسین ابن علی(ع) را تشریح می‌کردید!حال اما دوباره این مسئله پررنگ شده است.

وی افزود: دولتی که از ابتدا با میانگین سنی بازنشسته روی کار آمد، با همان اندیشه پیشین کارگزاران و نگاه همراه با تبختر برخی مدیران، مفاهیم ارزشی دوران امام را به چالش کشید. یکی از مفاهیم ارزشی قطعی عالم امام، دشمن شناسی و شناخت آمریکای جنایتکار بود.

احمدی یادآور شد: در همه این سالها اما انگار فقط مردم و رهبری «مرگ بر آمریکا» را زنده نگه داشته‌اند و دولتها چنین رویکردی در پیش نگرفته‌اند. عادی سازی روابط با آمریکای  28مرداد، آمریکای حمله به ایرباس، آمریکای مدافع صدام و مهمتر از همه، آمریکای حامی داعش در شرایطی که هنوز مصادره اموال ملت ادامه دارد، و «تقریبا هیچ» از اجرای برجام عاید ملت شده است، چه معنایی دارد؟

دبیر اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل افزود: مردم سوال می‌کنند، در قضیه ارتباط با آمریکا خودمان را سرکار گذاشته‌ایم؟ شعار می‌دهیم و شاهد عمل خلاف از مسئولین جمهوری اسلامی هستیم؟ این مذاکرات هم تجربه‌ای بود؛ اما آیا تجربه کافی نیست؟ حال باید  هر روز بشنویم که آمریکا برجام را نقض کرده، پس چرا اجرای برجام ادامه دارد؟

وی افزود: اخیرا انحراف از ارزش‌ها در مسئله حقوق‌های نجومی به روشنی خود را نشان داد. خوی اشرافی گری در بین مدیران به گونه‌ای شده که نه تنها این حقوقهای نجومی را بر خود حق می‌دانند بلکه آن را قانونی دانسته و به استناد قانون در برابر ملت می‌ایستند که «کار خلاف قانونی نکرده‌ایم!».

احمدی اظهار داشت: وای به حال مدیری که قشر مستضعف جامعه را فراموش کرده و در ایام تحریم به خود اجازه برداشت‌های چند صد میلیونی را می‌دهد و وای به حال مجلسی که زمینه توجیه قانونی دست درازی به بیت المال مسلمین را فراهم کرده است.

این فعال دانشجویی گفت: نگاه توسعه طلب ضد عدالت، مسکن مهر قشر مستضعف را مزخرف می‌داند. همین نگاه؛ به جای اصلاح جاده‌های اصلی کشور؛ قرارداد خرید 118 فروند ایرباس را منعقد می‌کند، همین نگاه به جای وام 3میلیونی ازدواج؛ وام 25میلیونی خودرو بی کیفیت می‌دهد و همین نگاه است که در روز کارگر، از پشت شیشه‌های خودروی شاسی بلند تولید خارج، کارگران را تماشا می‌کند و چقدر این نگاه برای وارثان واقعی انقلاب تلخ است.

وی گفت: در نظام جمهوری اسلامی، قرار بود روحانیون و مسئولین نظام، از مردم، در بین مردم و برای مردم باشند؛ اما آنچه امروز شاهد آنیم کلنی‌های متشکل از روحانیون و مسئولین بالای شهر نشینی است که فرسنگ‌ها با مردم عادی کوچه و بازار فاصله دارند و هیچ تصوری از واقعیات اجتماعی ندارند، شاید بتوان عامل بروز بسیاری از آسیب‌های اجتماعی را در همین مسئله یافت.

احمدی تصریح کرد: جمهوری اسلامی، نیازمندِ گفتمانِ «کارآمدی» است. جامعه نه تاب تحمل «بگم بگم»های سیاسی را دارد، و نه «وعده های عمل نشده» و «تقصیر قبلی‌ها بوده!».

احمدی اظهار داشت: رسانه ملی قرار بود دانشگاه عمومی برای فرهنگ سازی باشد اما تکرار روندهای غلط، کپی برداری‌های بی حد و حصر، ترویج افسار گسیخته سبک‌های غلط زندگی، عدم خلاقیت، چالش همیشگی ستاره‌های بی سواد، بازگشت بازنشسته‌ها به سازمان و عدم صراحت در نقد، ما را به این نتیجه رسانده است که صدا و سیما نتوانسته شأن دانشگاه عمومی را به خوبی به انجام برساند. صداوسیما خود را مکلف به توجه به مخاطب و نیازسنجی از جامعه نمی داند.

وی افزود: مبتنی بر مقدمه ذکر شده و مصادیقی که خدمتتان ارائه شد باید بگوییم، ساختارها در زیربنای جمهوری اسلامی که همان قانون اساسی است، انقلابی تعریف شده است. «استکبارستیزی»، «رسیدگی به محرومان»، «حمایت از مستضعفان جهان» و امثالهم، از مصادیق آن است.

دبیر اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل ادامه داد: بر همین اساس هیچ روبنا و ساختار غیرانقلابی نمی‌تواند برای جمهوری اسلامی کارآمد باشد. انقلاب از جمهوری اسلامی تفکیک پذیر نیست، چرا که اسلام در آغاز یک انقلاب بود و همواره باید یک آیین انقلابی بماند. اگر جمهوری اسلامی از انقلاب جدا شود، دیگر جمهوری اسلامی نیست.

وی تصریح کرد: مسئولین و جامعه بایستی رجوع دوباره‌ای به عالم امام(ره) داشته باشند که در آن بجای «فردمحوری»، «خدامحوری» باشد، ایمان به خدا و آیه «انتصرالله ینصرکم و یثبت اقدامکم» سرلوحه باشد، اقدام انقلابی با اراده­ای از جنس امام، شکل گیرد و بجای آنکه آرمان‌ها و ارزش‌ها و ساختارها هزینه عنصر محافظه کار غیرانقلابی شود، با همت و عزم انقلابی، ساختارها در جهت تحول و تغییر وضع موجود به وضع مطلوب پیش رود، که کارآمدی حاصل نمی شود الا به انقلابی بودن.

نظرات بینندگان