آغاز به کار کمپین غذای سالم در سپیدان
به گزارش شیرازه مریم جلوداری ،کارشناس مسئول واحد تغذیه مرکز بهداشت سپیدان در گفتگو با
خبرنگار ما ضمن اعلام این خبر گفت : تغذیه ناسالم و الگوی غذایی نامناسب
مهمترین علت بروز اضافه وزن ، چاقی ، بیماریهای قلبی عروقی ، دیابت نوع دو و
برخی از انواع سرطان ها است.این در حالی است که متاسفانه میزان مصرف
روزانه قند و شکر در کشور ، به طور متوسط 66 گرم ( 16 قاشق چایخوری ) است
که 26 گرم از میزان مصرف روزانه بر اساس سبد غذایی مطلوب (حداکثر 40 گرم)
بیشتر است .
جلوداری ادامه داد : میزان مورد نیاز روغن
در سبد غذایی مطلوب 35 گرم در روز می باشد که متاسفانه میزان مصرف روزانه
روغن در کشور 46 گرم است و میزان توصیه شده نمک در روز 5 گرم می باشد و این
در حالی است که میزان مصرف نمک در کشور به طور متوسط 8/10 گرم در روز می
باشد.
وی افزود : بیماری های واگیردار مهم ترین علت مرگ و میر در کشور به شمار می روند بطوری که ۷۶ درصد کل بار بیماری ها در ایران به بیماری های غیرواگیر اختصاص دارد و از مهم ترین عوامل خطر بیماری های غیرواگیر تغذیه نامناسب و مصرف زیاد قند ، نمک و چربی است. در نهایت اینکه یکی از مهمترین راهکارهای پیشگیری و مهار بیماری های غیرواگیر اصلاح عادت های غذایی و شیوه زندگی خانوارها می باشد .
جلوداری ابراز امیدواری کرد با ارتقا آگاهی ، نگرش و عملکرد عموم درخصوص کاهش مصرف نمک ، قند و روغن ، گامی موثر در جهت ترویج فرهنگ سازی تغذیه صحیح برداریم.
به نقل از مارگون
،