کد خبر: ۱۱۷۱۲۸
تاریخ انتشار: ۱۰:۴۷ - ۲۵ آذر ۱۳۹۶

نرگس زارهای فارس ؛ چشم به راه گردشگران

با آغاز فصل برداشت گل نرگس در فارس ، نرگس زارهای استان چشم به راه گردشگران است .
به گزارش شیرازه، فارس به عنوان قطب تولید گل نرگس، یکی از معدود استان‌های کشور است که این گل خوش بوی زمستانی در دشت‌ها و کوهپایه‌های آن به‌صورت ارگانیک و در شرایط طبیعی رشد می‌کند.
جانشین معاونت بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس می‌گوید: ۳۸۰ هکتار نرگس زار در استان بصورت دیم و آبی وجود دارد که میانگین تولید آن در چند سال گذشته بین ۱۷۵ تا ۱۹۰ میلیون شاخه بوده است.
                          
                                                 نرگس زارهای فارس ؛ چشم به راه گردشگران + فیلم
علی تسلیمی می‌افزاید: فارس مقام نخست تولید گل نرگس را در کشور دارد و شهرستان‌های شیراز، لار، اقلید، کازرون، ممسنی، رستم، مهر، فراشنبد و جهرم تولید کنندگان عمده این گل در فارس هستند.
وی می‌گوید: پیش بینی می‌شود امسال با رشد ۱۰ درصدی بیش از ۱۹۰ میلیون شاخه گل نرگس در استان تولید شود.
فرهادی پور از باغداران کازرونی می‌گوید: در این منطقه گونه‌های نرگس شش پر، شهلا و معمولی وجود دارد که از میان آن‌ها نرگس شهلا به جهت داشتن زیبایی و بوی بسیار خوش مشهور است.
وی می‌افزاید: این گیاه پیازدار با ارتفاع بین ۳۰ تا ۴۵ سانتی متر و با گل‌برگ های ۳ تا ۸ تایی در فصل زمستان به گل می‌نشیند.
                                               نرگس زارهای فارس ؛ چشم به راه گردشگران + فیلم
فرهادی پور ادامه می‌دهد: نرگس‌های کازرون به خاطر مرغوبیت بالا، زیبایی و طراوت، بوی مطبوع و ماندگاری خواهان زیادی دارد و به شهر‌های خراسان ، قم، کرج، اصفهان، تهران و کشورهای حاشیه‌ ای خلیج فارس و آسیای میانه صادر می‌شود.

نرگس‌زار‌های فارس در سال‌های اخیر علاوه بر درآمدزایی برای کشاورزان، جاذبه‌ای چشم نواز برای جذب گردشگران داخلی و خارجی بوده است.

                                               نرگس زارهای فارس ؛ چشم به راه گردشگران + فیلم
محمدرضا معینی، رئیس میراث فرهنگی شهرستان کازرون با اشاره به افزایش ورود گردشگران در فصل برداشت نرگس در این شهرستان می‌گوید: گرچه کازرون به دلیل سابقه تاریخی و برخورداری از حدود ۲۵۶ اثر تاریخی ثبت شده، موقعیت خاص گردشگری دارد، ولی در ماه‌های دی و بهمن که فصل گل دهی نرگس‌ز‌ار‌های دشت‌های شهرستان بویژه مناطق جره و بالاده است، شاهد ورود انبوهی از گردشگران به شهرستان و نرگس‌زار‌ها هستیم که عمده آن‌ها گردشگران طبیعت هستند.

                                               نرگس زارهای فارس ؛ چشم به راه گردشگران + فیلم
در سال‌های اخیر و با ارتقا دانش کشاورزی در استان، کاشت و پرورش گل نرگس به عنوان یکی از راه‌های کسب درآمد، مد نظر بسیاری از مردم شهرستان‌های فارس قرار گرفته است.
علی تسلیمی جانشین معاونت بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس می‌گوید: برداشت ۱۹۰ میلیون شاخه گل نرگس باعث شده استان فارس، رتبه برتر برداشت گل نرگس را به خود اختصاص دهد.
                                               نرگس زارهای فارس ؛ چشم به راه گردشگران + فیلم
این مقام مسئول تاکید می‌کند: سازگاری با شرایط اقلیمی، مقاومت نسبت به کم آبی، زیبایی و عطر و بوی خاص، پرورش در فضای باز و اقتصادی بودن از مهمترین ویژگی‌هایی است که سبب شده کشاورزان استان فارس به کشت گل نرگس رغبت نشان دهند.
وی با بیان اینکه با تولید و برداشت گل نرگس برای ۵۳۰ بهره بردار به صورت مستقیم در زمینه تولید گل نرگس و حدود هزار نفر نیز به صورت غیر مستقیم در زمینه فروش اشتغال ایجاد می‌شود، می‌گوید: میزان عملکرد گل در شرایط دیم ۱۰ شاخه در مترمربع است، اما میزان عملکرد در کشت‌های آبی و باغی حدود ۱۰۰ شاخه در متر مربع است.
                                             نرگس زارهای فارس ؛ چشم به راه گردشگران + فیلم
جانشین معاونت بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس، اصلاح، توسعه و افزایش سطح زیرکشت این گل را از جمله اولویت‌های این سازمان می‌داند و می‌افزاید: رقم پرپر و هزارپر که پرگل هستند، در برخی مناطق جایگزین ارقام تک‌گل همچون شهلا و شیراز یا ارقام کم‌عطر و بو شدند.
محمدرضا شهابی رئیس جهاد کشاورزی جهرم با بیان اینکه، اولین برداشت گل نرگس در کشور از باغ‌های بخش خفر انجام می‌شود، تصریح می‌کند: ماندگاری بیشتر، شاخه‌های بلند، قیمت مناسب، اشتغالزایی، نیاز آبی کم، کشت تلفیقی توام با باغات انار، بادام، انجیر و سیب از ویژگی‌های منحصر به فرد گل نرگس است.
گل‌دهی نرگس همه ساله از نیمه دوم سال آغاز و تا پایان بهمن و گاهی نیز نیمه اول اسفند ادامه دارد.
منبع: صدا و سیما
نظرات بینندگان