حجاب «اجباری» نیست «الزامی» است
وی با اشاره به اینکه در جواب باید گفت حجاب «اجباری» نیست بلکه «الزامی» است، افزود: آیتاللهالعظمی مکارم میفرماید نباید این دو مقوله را باهم خلط کرد. اجبار به معنای تحمیل غیرمنطقی است در حالی که الزام، رعایت کردن مواردی است که در شرع و قانون آمده است.
مدبر ادامه داد: البته عدهای معتقدند که نباید از واژه اجبار ترسید زیرا اسلام اوامر اجباری هم دارد که می فرماید «و انزلنا الحدید فیه باس شدید» و به قول شهید مطهری باید زنجیرها را باشمشیر برید و یا علفهای هرز را باید با ابزاری سخت ریشه کن کرد اما حجاب اینگونه نیست و برای روشن شدن مطلب، باید توجه کرد که این آیه شریفه « لا اکراه فیالدین» مربوط به آغاز انتخاب دین است که باید با آزادی و اختیار و از روی آگاهی انجام شود اما پس از اینکه شخصی اسلام و یا هر مسلکی را برگزید موظف میشود قواعد و دستوراتش را رعایت کند.
وی بیان کرد: در باب سبب نزول این آیه شریفه آمده که در صدر اسلام، یهودیان را صاحب کتاب یعنی اهل قلم و سواد میدانستند وعدهای ازاعراب فرزندان خود را به یهودیان بنینضیر سپرده بودند که البته با آنان بزرگ شده و یهودی بودند. زمانی که پیامبر(ص) در پی عهدشکنی آنان دستور به تبعیدشان داد این فرزندان هم گفتند ما با آنها خواهیم رفت. والدین نزد پیامبر(ص) آمدند و از ایشان خواستند طی حکمی فرزندانشان را مجبور به پذیرش اسلام کند که رسول خدا(ص) فرمود: « لا اکراه فیالدین» اینها باید با اختیار، دین را انتخاب کنند و من هرگز چنین نخواهم کرد.
امام جمعه جهرم ادامه داد: برای درک تفاوت اجبار و الزام به این مثال توجه کنیم که هیچ ورزشکاری را مجبور به انتخاب رشته ورزشی خاصی نمیکنند اما اگر به عنوان مثال فوتبال را انتخاب کرد نمیتواند بگوید من دوست دارم به جای پاهایم با دستهایم بازی کنم و حتما به او تذکر میدهند و اگر رعایت نکرد اخراج می کنند حجاب نیز از لوازم دین است اگر کسی دین را پذیرفت ملزم است که لوازمش را نیز رعایت کند.
وی با اشاره به اینکه عدهای میخواهند به وسیله این آیه شریفه با احکام دین بازی و اباحهگری را ترویج کنندکه البته نباید به آنها اجازه داد، گفت: کلمه اجبار یک بار منفی دارد که عبارت از حرف زور و سخن بیمنطق و تحمیلو تعصب خشک است اما رعایت حجاب هرگز چنین نیست بلکه ازاحکامیاست که فواید زیادی برای فرد و اجتماع و دنیا و آخرت و جسم و جان انسانها دارد.
امام جمعه جهرم اضافه کرد: الزام حجاب اسلامی از نظر شیعه و سنی از واجبات بعد از پذیرش دین است و باید رعایت شود و طبق نظر بعضی از بزرگان اگر این حکم ضروری به انکار اصول دین برگردد حکم کفر دارد و اگر کسانی نخواهند آن را رعایت کنند باید مورد تذکر و یا برخورد واقع شوند تا از بیبندو باری و ولنگاری جلوگیری شود.
مدبر تاکید کرد: اولین تقاضای ما از دادستان شهرستان این است که کسانی که در این زمینه مسئولیتی دارند مورد حمایت قرار بگیرند و در نهایت، وی به طور مستقیم نظارت کرده تا خواسته مردم که حفظ حجاب و عفت جامعه است تأمین شود.
انتهای پیام/