شیرازه گزارش میدهد:
اصل سی ام؛ قانونی که هیچ گاه اجرا نمیشود/ والدین در بلاتکلیفی حضوری و آنلاین، مدارس در فکر اخذ شهریه
امسال نیز در حالی که آموزش و پرورش اعلام کرده اخذ شهریه در مدارس دولتی ممنوع است، بعضی از مدیران مدارس با ارسال پیامی به والدین یا به وقت ثبت نامها آنها را وادار به پرداخت شهریه میکنند که این امر نارضایتی اولیا را در پی داشته است.
به گزارش سرویس اجتماعی شیرازه، اکنون قریب به 17 ماه است که شیوع ویروس منحوس کرونا در سراسر دنیا از جمله ایران زندگی انسانها را دست خوش تغییر و تحولات اساسی نموده است به گونه ای که آموزش دانش آموزان که یکی از اصلی ترین و مهم ترین ارکان جامعه است نیز به ناچار به خانه ها و در بستر دنیای مجازی پناه برده است و همین امر موجب شد ازیک سو مشکلات عدیده ی تربیتی برای خانواده ها ایجاد شود و از سوی دیگر هزینه های سنگین خرید اینترنت برای ورود به کلاس های درسی و ادامه تحصیل فشار های اقتصادی بسیاری را بر والدین تحمیل کند.
اما مشکل دیگری که خانواده ها با آن روبرو هستند، دریافت شهریه های سنگین از والدین جهت ثبت نام دانش آموزان است آن هم در شرایطی که آموزش به صورت کاملا آنلاین بوده و خانواده مجبور است هزینه اینترنت و کتب و سی دی های غیر درسی را نیز متحمل شود تا فرزندان شان از یاد گیری و تحصیل عقب نمانند.
و حالا امسال نیز در حالی که آموزش و پرورش اعلام کرده اخذ شهریه در مدارس دولتی ممنوع است، بعضی از مدیران مدارس با ارسال پیامی به والدین یا به وقت ثبت نامها آنها را وادار به پرداخت شهریه میکنند که این امر نارضایتی اولیا را در پی داشته است.
گذشته از شرایط خاص کرونایی و حضور دانش آموز در منزل و یادگیری از طریق فضای مجازی که باعث میشود مدارس تعطیل و نیمه تعطیل باشند و هزینه ای جهت ادامه فعالیت نداشته باشند، در کل در قانون اساسی کشور مان دراصل سی ام آمده است: «دولت موظف است وسائل آموزش وپرورش رایگان را برای همه ملت تا پایان دوره متوسطه فراهم سازدو وسائل تحصیلات عالی را تا سرحد خودکفائی کشور به طور رایگان گسترش دهد». اما هر ساله گلایه والدین از پرداخت شهریه حکایت از ماجرای دیگری است.
مدیران مدارس اعلام می کنند در جلسات داخلی به ما گفته شده شما در مدرسه به اشکال و عناوین مختلف از والدین شهریه دریافت کنید ولی وزیر آموزش و پرورش و مدیران کل در استانها هر سال با آغاز ثبت نام های سال جدید جلو دوربین های رسانه ملی ظاهر می شوند و خبر از ممنوعیت این اقدام می دهند و آن را تخلف اعلام می کنند و در این میان به قول گفته یکی از والدین، مردم مانده اند "قسم حضرت عباس را باور کنند یا دم خروس را" اجبار به پرداخت شهریه را بپذیرند که درغیراین صورت به هر بهانه ای از ثبت نام فرزندان شان سر باز می زنند یا انکار مدیران کل و وزیر را؟
چند روز پیش یکی از والدین طی تماسی که با سامانه مردمی پایگاه تحلیلی خبری شیرازه داشت خبر از دریافت شهریه به شیوه تهدید را داد که یکی از مدیران مدارس دولتی شیراز، گفته بود اگر مبلغ 3 میلیون تومان پرداخت کنید فرزند شما در یک کلاس عالی با معلمان نمونه جا داده می شود در غیر این صورت به کلاس های معمولی با دانش آموزان سطح پایین تر فرستاده می شود.
البته صحبت هایی به این شکل و تهدید هایی از این قبیل به تازگی و در سال جدید در حالی در مدارس باب شده که خانواده ها معتقد هستند فرزندشان به دلیل اموزش غیر حضوری دچار ضعف در یادگیری شده و همگی به دنبال معلمان رفه ای تر و مدارس نمونه هستند و به نظربرخی مدارس از همین نقطه ضعف جهت دریافت مبالغ زیاد سوءاستفاده می کنند.
به گفته یکی دیگر از اولیای دانش آموزان، آموزش مجازی هزینههایی از جمله خرید گوشی هوشمند و بستههای اینترنتی را برای خانوادهها به دنبال داشته است و پرداخت شهریه به مدارس در شرایط اقتصادی کنونی نیز موجب افزایش بیش از پیش هزینههای مصرفی آنها میشود و همین امر مسبب نگرانی تعداد کثیری از خانوادهها شده است.
سبحانی یکی دیگر از اولیای دانش آموزان نیز در این باره گفت: با برگزاری کلاسهای آموزشی به صورت مجازی، مدارس دولتی هیچ گونه خدماتی از جمله خدمات گرمایشی، بهداشتی و... در اختیار دانش آموزان قرار ندادهاند و اخذ شهریه از دانش آموزان بدون حضور آنها در مدارس منطقی نیست.
در این راستا خبرنگار شیرازه گفتگویی با سعید مهبودی رئیس اداره ارزیابی عملکرد آموزش و پرورش فارس انجام داده است.
مدارس حق اخذ شهریه را ندارند
مهبودی در خصوص ممنوعیت دریافت وجه از والدین در زمان ثبت نام در مدارس دولتی اظهار کرد: براساس آئین نامههای تنظیم شده برای مدارس دولتی و غیر دولتی باید براساس قوانین و ضابطههای که برایشان در نظر گرفته شده است اقدام به ثبت نام کنند.
وی افزود: هرگونه مشارکت برای تجهیز مدارس، داوطلبانه است؛ بنابراین والدینی که اقدام به ثبت نام فرزندانشان در مدارس دولتی میکنند مجبور به پرداخت هیچ وجهی جز برای بحث بیمه و دریافت کتاب نخواهند بود.
مهبودی همچنین تاکید کرد: دریافت وجه در زمان ثبت نام فقط برای مدارس غیردولتی مجاز است و هیچ مدرسه دولتی در زمان ثبت نام مجاز به دریافت شهریه نیست و والدین تنها در آخر مهرماه(24 مهرماه) که به نام پیوند اولیا و مربیان نام گذاری شده در صورت تمایل می توانند مبالغی را به دلخواه به مدرسه کمک کنند که صرف امور ساماندهی و خرید تجهیزات برای مدارس شود.
رئیس اداره ارزیابی عملکرد آموزش و پرورش فارس در ادامه تصریح کرد: از والدین تقاضا داریم در صورت مشاهده هر گونه تخلف و دریافت اجباری شهریه با داشتن مستندات به ادارات آموزش و پرورش در سراسر استان مراجعه کنند و مطمئن باشند با مدارس متخلف برخورد قانونی خواهد شد.
سخن آخر
بیشک پرداخت چنین هزینههایی فشارهای اقتصادی را برای اقشار کمدرآمد به دنبال خواهد داشت و ضروری است مسوولان مربوطه جهت جلوگیری از فشار بیش از پیش به این اقشار برای رفع این مشکل تمهیدات لازم را به کار گیرند.
انتهای پیام/ س
نظرات بینندگان