کد خبر: ۱۶۳۹۸۰
تاریخ انتشار: ۱۰:۰۷ - ۱۴ خرداد ۱۴۰۳
یادداشت؛

خمینی کبیر مسیر تاریخ را تغییر داد

سعید عرب فعال رسانه در یادداشتی نوشت: می‌توان نبود و  ۱۴ خرداد را ندید؛ اما اگر دیده شد نمی‌توان از آن نگفت و آنچه باید گفت اینکه امام خمینی (ره) بزرگ مسیر تاریخ را تغییر داد و این به شرح مفصلی نیاز دارد.

به گزارش خبرنگار گروه سیاسی پایگاه تحلیلی خبری«شیرازه»، ۱۴ خرداد برای همیشهٔ زمان و تا ابد برای ملت بزرگ ایران نقطهٔ عطفی بوده و هست. چه آنکه در این روز دو اتفاق مهم و سرنوشت‌ساز رقم می‌خورد.

از طرفی میثاق دوباره و عهد و پیمانی مجدد با آرمان‌های امام راحل و الهام گرفتن از یاد و خاطره اوست که ما از چشمه سار زلال و گوارای مکتب و منش و سیره و منظومهٔ فکری‌اش سیراب می‌سازد و انفاس قدسی آن پیر سفر کردهٔ ممتاز را در افکار و دل‌ها زنده نگه می‌دارد.

 از جهتی فرصتی است تا در محضر امام (ره) تجدید بیعت و اعلان وفاداری با خلف صالح وی امام خامنه‌ای عزیز کنیم، ۱۴ خرداد در راه و در یک قدمی ماست.

می‌توان نبود و  ۱۴ خرداد را ندید؛ اما اگر دیده شد نمی‌توان از آن نگفت و آنچه باید گفت اینکه امام خمینی (ره) بزرگ مسیر تاریخ را تغییر داد و این به شرح مفصلی نیاز دارد که خلاصه آن عبارت است از اگر امام خمینی (ره) نبود، پنجاه سال گذشته، می‌گذشت؛ اما نه آن‌گونه که گذشت و چه‌ بسا ایران می‌ماند؛ اما نه آن‌گونه که الان است.

امام خمینی (ره) تنها یک انسان وارسته و الهی نبود که خط فاصلی برای تفکیک حق از باطل بود و در توصیف وی نمی‌توان به همین میزان اکتفا کرد، خمینی کبیر شارح صرف حق و باطل دوران خودش نبود که مردم را نیز برای مقابله با ظلم ترغیب و تشویق می‌کرد.

 برای عمل به وظیفه دینی و انسانی در حاشیه به وعظ و خطابه ننشست که با حضور در صف مقدم مبارزه راه و رسم رویارویی با دشمنان را به رفاه‌ زدگان و عافیت‌طلبان آموخت.

خمینی عزیز جسم و پیکر فانی‌اش را فدای اسلام و مردم کرد تا ایده و اندیشه نابش که از معارف دینی سیراب شده بود، جاوید و الهام‌بخش اعصار و ازمنه شود.

بسیتری از انسان‌ها حیات و ممات را درک کردند؛ اما پس از رفتنشان اثری از آنها نماند، آنهایی هم که صاحب اثر بودند اثر و نشانشان بیشتر تغییردهنده زندگی روزمره مردم و در سطح امور ظاهری بود و هیچ حب و بغضی را برنینگیخت و اگر هم برانگیخت، در نهایت در خدمت حاکمیت ظلم و جور بود.


اما در این میان این امام خمینی بود که با اندیشه روشن ظلم‌ستیزش اثری از خود بر جای گذاشته که ظالمان را از آن گریزی نیست و مظلومان هم با تمسک به آن امیدوارند که می‌توانند مقتدرانه با ظالمان درافتند و آنان را از اوج به زیر کشند و حق خود را از آنان بستانند.

پیوستگی و دلبستگی امام راحل (ره) به اسلام ناب اجازه نداد، زمان وی را به بند بکشد و ۱۴ خرداد ۶۸ پایان یک رادمرد رشید و فرهیخته شود. امام جاودانه شد تا نامش در همیشه تاریخ کابوس ستمکاران و قوت دل و ایمان ستمدیدگان باشد. 


بزرگداشت امام عظیم‌الشأن این شخصیت برجسته و چهره به یاد ماندنی تاریخ، فرصت مغتنمی است تا با عمل به تأکیدات مقام معظم رهبری مدظله‌العالی مبنی بر توجه به ابعاد والای شخصیتی احیاگر اسلام ناب محمدی (ص) و بهره‌گیری از بیانات آن امام بزرگوار در خصوص گفتمان و شعارهای انقلاب یاد و نام ایشان گرامی داشته شود.


 خمینی کبیرحق بزرگی گردن همه ما دارد چرا که او راه را گشود تا حرکت امکان پذیر شود و موانع را از سر راه برداشت تا دیگران آسیب نبینند، او سرباز بود اما سرباز خدا، او مصداق عین الیقینی بود که حق الیقین شد، آمدنش برای شدن بود، تا راه استقامت نشان شود، و رفتن ارزش باشد نه ماندن چرا که ماندن اضمحلال است و رفتن معراج و او در نیمه خرداد عروج کرد.


 در مقابل همه این راهبری مخلصانه و حکیمانه به دنبال اجر و پاداش دنیوی نبود، چرا که او از نسل هم آنانی بود که اطعام را برای خشنودی خدا انجام می‌دادند، «إِنَّمَا نُطْعِمُکُمْ لِوَجْهِ اللَّهِ لَا نُرِیدُ مِنکُمْ جَزَاءً وَلَا شکورا» و در مقابل این هدایت معنوی به دنبال پست و مقامی هم نبود زیرا قُل لَّا أَسْأَلُکُمْ عَلَیْهِ أَجْرًا إِنْ هُوَ إِلَّا ذِکْرَیٰ لِلْعَالَمِینَ و زبان حال او بود.

 

انتهای خبر/224224

برچسب ها: یادداشت ، 14 خرداد ، ارتحال
نظرات بینندگان