ایران بخشی از راه حل سوریه است
کوفی عنان فرستاده ویژه دبیر کل سازمان ملل در امور سوریه امروز چهارشنبه پس از دیدار و گفتوگو با علی اکبر صالحی وزیر خارجه کشورمان در نشست خبری مشترک، مذاکراتش با صالحی را در خصوص وضعیت سوریه سازنده خواند و افزود: ما بر این مسئله توافق کردیم که یافتن راه حل مسالمت آمیز برای این موضوع ضروری است.
وی با ابراز خرسندی از حمایت جمهوری اسلامی ایران از طرح 6 مادهای اش و تلاشهای سازمان ملل در این خصوص خاطرنشان کرد: بسیار مهم است که راهی پیدا کنیم که به خشونتهای جاری در سوریه پایان داده شود و راهی بیابیم که کمکهای بشر دوستانه هر چه سریعتر به مردم سوریه برسد و طرفهای درگیر پشت میز مذاکره بنشینند.
عنان با بیان اینکه باید به خواستههای مردم سوریه احترام گذاشته شود، افزود: همه کشورها باید با دولت سوریه به منظور پایان دادن به این بحران همکاری کنند.
فرستاده ویژه دبیر کل سازمان ملل در امور سوریه با ذکر این نکته که این منطقه شاهد بحرانها، شوکهای و تنشهای زیادی بوده عنوان کرد: این منطقه دیگر قادر نیست که شوک دیگری را تحمل کند.
وی سوریه را به لحاظ موقعیت ژئوپلتیکی مهم برشمرد و افزود: هر گونه محاسبه غلط اثرات بدی را بر منطقه خواهد گذاشت و باید با هم همکاری کنیم و به راه حل واقع گرایانهای در این زمینه نائل شویم.
کوفی عنان بار دیگر از حمایت ایران قدردانی و ابراز امیدواری کرد که ایران بخشی از این راه حل باشد.
فرستاده ویژه دبیر کل سازمان ملل در امور سوریه در پاسخ به سؤالی با بیان اینکه طرح 6 مادهای ارائه شده بر عدم استفاده از نیروی نظامی و قوه قهریه در خصوص حل مسئله سوریه تاکید دارد، عنوان کرد: امیدواریم که بتوانیم راه حلی برای این مشکل پیدا کنیم.
خبرنگاری از کوفی عنان پرسید که آیا شما برای موضوع بحرین هم به عنوان میانجی عمل خواهید کرد که وی گفت: تاکید من در حال حاضر حل بحران سوریه است.
وی درباره تضمین به دولت سوریه برای اینکه مخالفان سلاحهای خود را به زمین بگذارند اظهار داشت: دولت سوریه خواستههای خود را در این زمینه اعلام کرده که نیروهای مخالف باید حملات را متوقف کنند و ما با آنها در تماس بودیم و پاسخ مثبت آنها را دریافت کردیم. البته به هر حال باید تضمینی داده شود که هم دولت و هم طرفهای درگیر آتش بس را رعایت کرده و به آن احترام بگذارند.
عنان افزود: ساعت 6 صبح روز پنجشنبه امیدواریم که شاهد وضعیت بهتری باشیم و این امکان وجود دارد که بتوان در این زمینه به پیشرفت نائل شد و منافع مردم سوریه تامین و مناقشه مسلحانه بین ۲ طرف خاتمه یابد.
خبرنگاری با بیان اینکه عربستان، آمریکا و قطر هنوز اسلحه در اختیار گروههای مخالف در سوریه قرار میدهند از عنان پرسید آیا این خود مانعی بر سر راه صلح در سوریه نیست که وی در این باره تصریح کرد: هر گونه نظامی کردن این مناقشه میتواند فاجعه آمیز باشد. ما با دولت سوریه در تعامل هستیم.
وی در خصوص آغاز فعالیت ناظران سازمان ملل خاطرنشان کرد: هر زمان شورای امنیت تصمیم بگیرد این کار انجام خواهد شد.
وی در پاسخ به این سؤال که آیا دولت سوریه در تیم مربوط به ناظران نقشی داشته، گفت: ما تیمی داشتیم که شامل یک ژنرال بود که با مقامات سوریه گفتوگو میکرد.
انتهای پیام/