آیاشاهد اصلاح عکس«دریاقلی» در کتاب ششم ابتدایی خواهیم بود؟
به گزارش شیرازه به نقل از صدای خرامه در حاشیه مراسم تودیع و معارفه ریاست آموزش و پرورش شهرستان خرامه ، ایشان در خصوص اصلاح عکس درس«دریاقلی» در کتاب ششم ابتدایی چنین اظهار داشت: در اول جایگزین کردن این داستان ملی با داستان پتروس خودش یک کار مثبتی است .
یکی از ویژگی های نظام آموزشی ما این است که شناور است و سریع قابل اصلاح است و خوشبختانه جامع ما معلمین ما و دانش آموزان ما غالبا آدمهای با ایده و با نظری هستند و نظرده می باشند و در نهایت اگر مشکلی باشد برطرف خواهد شد.
وی در ادامه بیان داشت : برخی از این عکسها الهام گرفته از یک نقاشی است و با نرم افزارها و وسایلی که موجود است به خاطر زیبا تر کردن آن عکس یکسری تغییرات در آن عکس داده میشود .اما اگر هویت عکس خدشه دار باشد قطعا اصلاح خواهد شد.
گزارشی کوتاه از درس «دریاقلی» در کتاب ششم ابتدایی توسط صدای خرامه ،
دریاقلی جوانی از اهالی آبادان و شغل او اوراق فروشی بود و در گوشهای از «کوی ذوالفقاری» آبادان و در گورستانی از اتومبیلهای فرسوده زندگی میکرد.
در ماههای آغاز جنگ، آبادان در محاصره نیروهای دشمن بود. انگار تقدیر این بود که درست در آن زمان که لشگری از تانکها و سربازان عراقی غافلگیرانه از رودخانه بهمنشیر گذشته و وارد آبادان شده بود، تنها دریاقلی متوجه حضور آنان شود و در آن شب پاییزی آبان ماه ۱۳۵۹ روی زین دوچرخه قراضهاش بنشیند و تا نفس دارد رکاب بزند؛ از میان چشمی دوربینهای دیدهبانان عراقی و قناسه به دستهای ارتش عراق که تیرشان به خطا نمیرفت بگذرد و باز رکاب بزند تا این خبر را به مدافعان شهر برساند.
رسیدن دریاقلی همان و بنا شدن سد محکم نیروهای ایرانی برابر لشگر عراق همان؛ سدی از مقاومت که باعث شد دشمن به آن سوی بهمنشیر رانده شود.
متاسفانه گاف بزرگی در طراحی این داستان در متن کتاب درسی رخ داده که در نوع خود جالب توجه است! طراح محترم گویا فراموش کرده و یا کاملاً بی اطلاع بوده که جزیره آبادان فاقد هر نوع کوه و ارتفاعات قابل ذکری است و دریاقلی را در میان کوهها به تصویر کشیده که در حال رکاب زدن است و تانک های دشمن در ذوالفقاری را نیز در میان کوههای بلند نشان داده در حالی که ذوالفقاری “کوی” است به معنای محله و برزن و نه “کوه” ! و پوشش کنار رودخانه بهمنشیر نیز نخلستان است…
البته اینگونه گاف ها بی سابقه نیست و سال گذشته نیز وزارت آموزش و پرورش کتاب درسی «جغرافیای استانها» را چاپ کرده که در آن زندگینامه «ایرج افشار سیستانی» پژوهشگر که هنوز در قید حیات است آمده، اما در این کتاب اعلام شده که وی در سال ۱۳۸۹، فوت کرده است!
انتهای خبر/ص