کشف بقایای 500 قطعه شیء باستانی در مرودشت
به گزارش شیرازه، سرپرست تیم کاوش تل سبز مرودشت امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در مرودشت اظهار داشت: در این مرحله از کاوش شاهد یافتههای مهمی بودیم و در این کاوش که با ایجاد تعدادی ترانشه اجرا شده است یافتههایی از قبیل تنوع سفالها، ابزار سنگی، پیکرهای گلی با نقش گاو مربوط به هزاره دوم پیش از میلاد برخورد کردیم.
فریده شیرانی با اشاره به کشف بقایای یک اسکلت قدیمی منسوب به هزاره دوم پیش از میلاد افزود: این اسکلت به سمت جنوب شرقی و به صورت چمباتمهای دفن شده بود که در کنار آن و در قسمت شکم و ناحیه جلوی اسکلت، اشیایی از جمله قطعه سنگی از شن ریز صیقلی، سفالهای خاکستری، نخودی و قرمز که برخی از سفالها منقوش، ساده و با نقوش شکننده و پیچان خاکستری بود، دست یافتیم.
وی همچنین از کشف قطعه سنگ بالشتکی که در زیر سر جمجمه این اسکلت بود به همراه سفالهای حیوانی خبر داد.
شیرانی با اشاره به اینکه نزدیک به 500 قطعه از بقایای اشیا به دست آمده است، اضافه کرد: در مرحله آزمایشگاهی پس از شمارهگذاری طراحی و بررسیهای آزمایشگاهی این اشیا به منظور ثبت و نگهداری به سازمان میراث فرهنگی تحویل میشود.
سرپرست تیم کاوش تل سبز مرودشت با اشاره به اطلاعات به دست آمده از این منطقه، ادامه داد: ما در این تپه تاریخی مرحله انتقال از روستانشینی به شهرنشینی و دورههای مختلف فرهنگی را شاهد هستیم.
رئیس اداره میراث فرهنگی مرودشت نیز در گفتوگو با فارس با بیان اینکه تپههای تاریخی به دلیل اینکه نشانههایی از فرهنگ و هویت را در خود جای دادهاند و از اهمیت بالایی در این زمینه برخورداند ابراز داشت: در شهرستان مرودشت 110 تپه در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.
فرهاد کشتکار افزود: تپههای تاریخی این شهرستان به دورههای قبل از تاریخ، دورههای تاریخی و اسلامی برمیگردد که با کاوشهای باستانشناسی سعی میشود تا به اطلاعات مناسبی در این زمینه دسترسی پیدا کنیم.
به گزارش فارس، در سالهای قبل تپه تاریخی معروف به تل سبز مرودشت توسط هئیتهای خارجی ژاپنی، اشمیت، سامنر و اندنبرگ تنها شناسایی و معرفی شد و این فصل از کاوش تل سبز با هدف تعیین حریم تپه در بخشهای مختلف و انجام گاهنگاری نسبی، توسط تیمی از کارشناسان و دانشجویان باستانشناسی دانشگاه آزاد مرودشت و با نظارت و حفاظت میراث فرهنگی از اواسط شهریور ماه امسال شروع شد و در پایان مهر به اتمام رسید.
تل قلعه و یا تپه قلعه مشهور به تل سبز که در سالهای اخیر به شماره 11743 در سال 1383 در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است، در حاشیه غربی بخش میانی دشت مرودشت و 20 کیلومتری آثار باستانی تخت جمشید قرار دارد.
/ک