خط مرزی داراب و استهبان ظالمانه تغییر یافته است
به گزارش شیرازه، نبی اله احمدی نماینده شهرستان های داراب و زرین دشت در مجلس نهم در خصوص تعیین خط مرزی داراب و استهبان به خبرنگار داراب آنلاین گفت: یکی از مطالبات اصلی مردم شهرستان داراب تعیین خط مرزی داراب و استهبان است.اعتقاد ما و مردم داراب این است که خط مرزی نا عادلانه و ظالمانه تغییر یافته است.
وی افزود: جمعی از کارشناسان دارابی مستندات خود را در قالب یک کتابچه جامع تهیه کرده اند که با مطالعات کارشناسی و بسیار منطقی گردآوری شده است.نسخه ای از این کتابچه در اختیار وزارت کشور و استانداری فارس قرار گرفته است.
در بررسی های انجام شده کارشناسان حق را به مردم داراب داده اند
وی اضافه کرد: طی دو جلسه با وزیر کشور و در جلسات متعددی با استاندار فارس و معاون سیاسی امنیتی و دیگر مسئولین استانداری این مساله مطرح شده است.دلایل نیاز تغییرات خط مرزی به مسئولین تقسیمات کشوری اطلاع رسانی شده و تغییراتی را به استانداری فارس پیشنهاد داده اند که امیدواریم استانداری بر اساس نظر کارشناسی و رعایت حق و عدالت بررسی های خود را انجام داده و خط مرزی را بر اساس حق و حقوق قانونی مردم داراب تعیین کنند.
این نماینده مجلس نهم تاکید کرد: در بررسی های انجام شده کارشناسان حق را به مردم داراب داده اند و تغییر خط مرزی را به استانداری فارس پیشنهاد کرده اند هر چند که این مقدار تغییرات مورد نظر مردم داراب نیست و احساس می شود باید حقوق مردم بیشتر رعایت می شد.
وی افزود: امیدواریم استانداری فارس هرچه سریعتر پاسخ نامه وزارت کشور را بر اساس رعایت عدالت و قانون بدهند تا مردم داراب به حق و حقوق قانونی خود برسند.
حق مردم داراب تا کنون ضایع شده است/ خط مرزی فعلی ظالمانه و تحمیلی است
نبی اله احمدی در پاسخ به این سوال که چرا مسئولین داراب با وجود اینکه مستندات لزوم تغییر خط مرزی وجود دارد واکنشی نشان نداده اند گفت: بنده در یکسال گذشته به طور جدی پیگیر این مساله هستم و کارشناسان بومی داراب کتابچه 180 صفحه ای را از مستندات و دلایل کافی تهیه کرده اند.در این کتابچه نقشه های خیلی ظریف و دقیقی وجود دارد که هر یک از مسئولین با مشاهده آن بر اساس معیار های تعیین خطوط مرزی حق مردم داراب را تایید می کنند.
وی تاکید کرد: ما حاضریم این مستندات را در اختیار هر یک از مسئولین و کارشناسان تقسیمات کشوری قرار دهیم تا با بررسی آن حرف های مردم داراب تایید شود.این که حق مردم داراب تا کنون ضایع شده است بر اساس مستندات کارشناسان ملموس است و خط مرزی فعلی ظالمانه و تحمیلی است.
ما به دنبال تنش و درگیری در شهرستان نیستیم
احمدی با تاکید بر اینکه مردم داراب تا کنون پیگیری های خود را در مسیر قانون انجام داده اند گفت: ما به دنبال تنش و درگیری در شهرستان نیستیم و حق و حقوق مردم داراب را با کمک کارشناسان بومی از راه قانونی پیگیری خواهیم کرد.
انتظار داریم استانداری فارس پاسخ نامه وزارت کشور را ارسال کند
این نماینده مجلس نهم گفت: ما در ماه های گذشته پیگیری های خود را با توجه به انتخابات شوراها و ریاست جمهوری به صورت آهسته انجام دادیم اما انتظار داریم که در حال حاضر که انتخابات انجام شده استانداری فارس پاسخ نامه وزارت کشور را ارسال کند.
دلایل قانونی لزوم بازگشت خط مرزی داراب و استهبان از زبان نماینده
این عضو کمیسیون عمران مجلس نهم با اشاره به قوانین تقسیمات کشوری گفت: حوزه آبریز دارابگرد و ششده و خط مرزی در سال 1337 به نحوی تنظیم شده که دقیقا هر دو موازی بوده است اما باتغییراتی که در خط مرزی ناعادلانه انجام شده حوزه آبریز شهرستان داراب در استهبان قرار گرفته است.
وی ادامه داد: حوزه آبریز که تامین کننده حیات شهرستان داراب است مربوط به داراب است و از نظر ما باید این خط مرزی به سال 1337 برگردد که متاسفانه این درخواست در پیشنهادهای وزارت کشور به استانداری نیست.اما مردم صبور داراب حتی به پیشنهاد های داده شده نیز قانع هستند.
وی در خصوص دیگر قانون تقسیمات کشوری که بعد مسافتی است گفت: خط مرزی باید بین دو شهرستان باشد. در سال 1337 این قانون رعایت شده و دسترسی مردم منطقه به مرکز شهرستان ها آسان تر بود و خدمات رسانی به ایشان نیز آسان تر بود اما این در خط مرزی جدید رعایت نشده است.
احمدی اضافه کرد: راه ارتباطی منطقه مورد نظر تا استهبان همراه با گردنه و بسیار پرخطر است و کار خدمات رسانی و رفت و آمد را مشکل می کند اما این مساله در مورد جاده ارتباطی آن تا داراب وجود ندارد و مسیر بسیار هموار است.
وی تاکید کرد: ناهمواری که از دیگر قوانین تقسیمات کشوری است نشان می دهد که خط مرزی داراب و استهبان قابلیت این را دارد که از خط مرزی سال 1337 این دو شهرستان جلوتر برود و با این کار مردم ایج دسترسی آسان تری به مرکز شهرستان داراب خواهند داشت.
این نماینده مجلس نهم آب و هوا را از دیگر قوانین تقسیمات کشوری عنوان کرد و گفت: با توجه به موقعیت شهرستان استهبان و وضعیت آب و هوایی آن در زمستان خیلی از روزهای سال رفت و آمد مردم با توجه به ناهمواری های اشاره شده مشکل است در حالی که دسترسی مردم به مرکز شهرستان داراب بسیار آسان تر است.
احمدی مستندات موجود در گزارش کارشناسان، خدمات رسانی شهرستان داراب در سال های گذشته به مردم منطقه و سکونت اهالی روستاهای مرزی دوشهرستان (برده نو، آب بند، آدمو و ...) در شهر داراب را از دیگر دلایل محکم تغییر خط مرزی عنوان کرد.
نماینده شهرستان های داراب و زرین دشت در خصوص مشکلات امنیتی این تغییر خط مرزی گفت: اگر استانداری و مسئولین تقسیمات کشوری قضیه را بر مبنای کارشناسی و حق و حقوق مردم و با تدبیر عمل بکنند شاهد هیچ گونه مساله امنیتی در دو شهرستان نخواهیم بود.
چه زمانی خط مرزی داراب و استهبان تغییر کرده است؟
وی در خصوص زمان تغییر خط مرزی داراب واستهبان گفت: در سال 1366 تغییر این خط مرزی مطرح شده و در سال 1372 نیز تغییرات جدیدی به آن اضافه شده که در واقع در حق مردم داراب ظلم شده است.حدود 19 کیلومتر نفوذ به خاک شهرستان داراب شده است که حدود 393 کیلومتر مربع از حوزه استحفاظی داراب در اختیار شهرستان استهبان قرار گرفته است.
رودبال برای داراب مانند انسانی است که قلب آن جدا شده است
احمدی با اشاره به مشکلات فراوان داراب و زرین دشت در بحث کمبود آب گفت: رودبال برای داراب مانند انسانی است که قلب آن جدا شده است. تنها حوزه ای که می تواند محل تفریح و گذراندن اوقات فراغت مردم دو شهرستان باشد منطقه رودبال است و به نوعی حیات و بقای شهرستان ها به این منطقه وابسته است که از داراب جدا شده است.
شهرستان اصطهبانات شامل بخش های آباده،،اصطهبانات، طشک و نی ریز، فسا ، داراب
اکنون که نماینده مردم داراب اصرار به بازگشت مرز داراب و استهبان به مصوبه سال 1337 دارد مردم استهبان نیز خواستار بازگشت مرز به مصوبه سال 1316 هستند. در این صورت داراب یکی از بخش های استهبان خواهد بود.
تمام روستاهای اطراف رودبال خود را مطعلق به داراب میدانند واز این تقسیم ناراحت هستن.اگه یه سر به رودبال بزنید وفاصله ان را تا داراب با فاصله انرا تا استهبان بسنجید دیگر این ادعایی کذب را نخاهید داشت.
کسی که نامش از ابوالفضل گرفته نباید بدون اطلاع اظهار نظر کند که متهم به دروغگویی شود برابر اسناد موجود در وزارت کشور واستانداری فارس تا سال1337 استهبان یکی از بخش های فسا بوده ودر سال 1337به شهر ستان درجه 2تبدیل می شود وبلحاظ ثبتی تابع ثبت اسناد نی ریز بوده است شما این دروغ بزرگ از کجا آورده اید اگر این ادعای خود با مدرک ثابت کنید شهرستانهای ذکر شده با کمال میل تابع استهبان خواهند شد
حالا که نماینده داراب مدعی شهر ایج شده چرا فکری نمی کنی؟
آخه فاصله شهر ایج به فسا کمتر از دارابه! شاید بشه تو این اوضاع که کرمانی ها بخشی از نی ریز رو گرفتن و دارابی ها هم دنبال ایج هستن ما هم بتونیم به نوائی برسیم!
لطفا سری به کتاب سرگذشت تقسیمات کشوری ایران بزن آنوقت متوجه خواهی شد که ادعای من دروغ نبوده است.
پیگیری بحث مرزی خواسته مردم داراب است چون تصاحب رود خانه رودبال از سوی استهبان یعنی تصرف شریان حیاتی واقتصادی شهرستان داراب چون 60در صد از اشتغال مردم داراب وابسته به کشاورزی است که عمده آب آن مدیون رودخانه رودبال می باشد
چرا ساکت نشسته اید شما هم کاری بکنید.مگر دهستان خیر استهبان با نی ریز چقدر فاصله دارد؟ فاصله آن به نی ریز کمتر از استهبان است. شما هم دست بکار شوید شاید بشود دهستان خیر را به نی ریز ملحق کرد. ضمنا در تکمیل نظر شهروند فسائی باید اضافه کنم که دهستان رونیز استهبان هم می تواند جزء فسا باشد چون هم فاصله آن تا فسا کم است و هم قبلا بخشی از دهستان رونیز جزء فسا بوده!!!
دوستانی که فاصله کم را دلیل درخواست جابجایی خطوط مرزی استهبان وداراب میدانند باید خدمتتان عرض کنم آبادان خرمشهر و مهران هم به بغداد نزدیک و زبان مردمشان نیز عربی هست کاش آنجا را هم به برادران عراقی بدهیم واقعا به بغداد نزدیکتر است تا تهران چکاری بود هشت سال جنگیدیم .پس متوجه شدید که نزدیکی به یک شهر نمیتواند دلیل خوبی برای جابجایی خطوط مرزی بین دوشهرستان باشد و به نظر میرسد این دستکاری جدید جز ایجاد اختلاف بین مردم دوشهرستان هیچ منفعت دیگری ندارد علت اصرار وپیگیری نماینده داراب هم فقط احداث سدرودبال میباشد که آینده از نظر گردشگر و ....منافع زیادی دارد وگرنه چرا سالهای گذشته یکی از مسوولین داراب یادی از منطقه رودبال نمیکرد اصلا تا چندسال پیش میدانستید رودبال کجاست حالا برایتان عزیز شده و دایه مهربانتر از مادر شده اید حداقل صادقانه بگویید سدرودبال را میخواهیم ........و کاری نداریم چه بلایی به سر مردم رودبال میاید.
اول برو سواد ياد بگير
دارول قرآن =دارالقرآن
ما دارابی ها هم مانند شما اعتقاد داریم که با مردم استهبان اختلافی نداریم ما وشما باید تابع قانون /اسناد ومدارک و نظرات منصفانه کارشناسی باشیم لازم به ذکر است که رودخانه رود بال از کو ههای چاه بسته وپنج چاه داراب وپهناوه نی ریز سر چشمه می گیرد لطفا اگر از نزدک مشاهده نکرده ای پیشنهاد می گردد از نزدیک بازدید کنید
مسافت که برایت توضیح دادم پس بی خیال شو حکایت خرمشهر و بغداد و ... متوجه که شدی پس بی خیال .....
مردم شهرستان هم اگه ما مردم رودبال هستیم با وجود نزدیکی به داراب هیچ خیری از داراب ندیده ایم البته تقصیری هم ندارید شما تعداد روستاهاتون زیاده وقت ندارید به ما سر بزنید اما استهبان فقط بیست تا روستا داره و وقت بیشتری برای رسیدگی به ما دارد از قدیم هم گفته اند فرزند کمتر آسایش بیشتر و اما آبریز اگر حوضه آبریز را میفرمایی آنهم عرض کنم مختص منابع ملی هست و زیاد ارتباط به بحث تقسیمات کشوری ندارد ولی بحث خواست مردم شهرستان را قبول دارم ما همه مردم خواسته ایم و بر این خواسته خود پافشاری میکنیم که جزیی از خاک پاک شهرستان قرآنی و شهید پرور استهبان باشیم ولی خواهان برادری با مردم شریف داراب نیز میباشیم وسخن آخرم به آتش بیار این معرکه جناب دکتر احمدی
ما را به خیر تو امیدی نیست شر مرسان
دعاگوی شما هستیم در این ماه مبارک به شرط آنکه دست از سر ما بردارید لطفا خواهشا .........
کجارسم است نمک بخوری ونمکدان بشکنی اگر جنابعالی واقعا اهل رودبال(روستاهای مورد اختلاف بین داراب و استهبان )هستی می دانی که تمام منافع شما در داراب است نه استهبان و اگر مردم داراب با حضور شما در داراب مخالفت کنند آنوقت هم دم از استهبان می زنی ولی این حرفها مبوط به شما نمی باشد واز نام شما سو استفاده شده است
باتشكر
شما مانند اقاي سقايي كه در استهبان دانشگاه پيام نور ، دولتي ، پيراپزشكي ، فني حرفه اي اورده و پيگير دانشگاه ازاد اسلامي استهبان بوده و دانشگاه ازاد استهبان به مجتمع تبديل شده و استهبان را به عنوان يك قطب بزرگ دانشگاهي در كشور مي شناسند عمل نمائيد . گيرم كه رودبال به داراب تعلق گرفت مردم زحمتكش رودبال جز خدمات آموزشي ،بهداشتي و... منفعت ديگري براي ما ندارند يك سرچشمه آبي است كه مسير آن به طرف داراب است و از آن استفاده مي شود . شما اگر خيلي دلسوزيد دانشگاه پيراپزشكي كه الان 11 سال است كه اسمش هست ولي از ان خبري نيست پيگيري نمائيد تا در داراب تاسيس شود انشاالله