یک استان فارسی متولد 64 جوانترین دادستان کشور است
شیرازه - محبی دوران کارشناسی و کارشناسی ارشد را با کسب رتبه اول در دانشگاههای علوم قضایی و علامه طباطبایی تهران سپری نموده و پس از اتمام دوره کارآموزی قضایی با رتبه اول وارد کسوت خطیر و شریف قضاوت گردید و پس از گذشت 4 سال هم اکنون در سن 28 سالگی به عنوان جوانترین دادستان کشوردر شهرستان بوئین زهرا مشغول خدمت به هموطنان خود می باشد.
شهرستان بوئینزهرا
یکی از شهرستان های استان قزوین و دارای بیش از 120 هزار نفر جمعیت و5988
کیلومتر مربع وسعت می باشد.
داراب آنلاین مصاحبه ای را با جوانترین دادستان کشور منتشر کرده است:
علت موفقیت خود را چه می دانید؟
محبی: اولاً لطف پروردگار متعال، ثانیاً دعا و همراهی همیشگی پدر بزرگوار و مادرعزیز و خانواده ام ، همچنین زحمات و راهنمایی های معلمان و اساتید گرانقدرم همچون آقایان پایمرد، آبسالان، خیر خواه، عزیزی ، صفرپور، بهمنی ،رضایی ، فربود و به ویژه مرحوم حاج منصور آبسالان و آقایان دکتر عامری، دکتر میرمحمد صادقی، دکتر ره پیک و دکتر کوشا ( که از همه آنها ممنون و سپاسگزارم) و نهایتاً تلاش، برنامه و توکل.
تأثیر معلمان را در موفقیت خودتان و همچنین دانش آموزان و پیشرفت هر منطقه چگونه ارزیابی می کنید؟
محبی: به فرموده پیغمبر مکرم اسلام ( ص ) ، فضیلت معلم بر عابد همچون برتری ماه بر ستارگان است و همچنین به فرموده امام خمینی (ره ) ، نقش معلم در جامعه نقش انبیاست. جایگاه بی بدیل معلمان و اساتید در توسعه فرهنگی و اجتماعی و شکل گیری انسانهای مستعد و کارآمد و به طور کلی در پیشرفت یک منطقه و جامعه بر هیچ کس پوشیده نیست. به گفته گریت ویکتور اگر مسیح مرده ای را جان می بخشد، معلم می تواند امتی را زنده کند. گذشته از این کلیات، به عنوان نمونه مردم روستای ما به عنوان یک جامعه کوچک ، تأثیر غیر قابل انکار معلمان دلسوز و پیگیری مثل آقای سجاد پایمرد را در پیشرفت اهالی در زمینه های متنوع فرهنگی، اجتماعی و حتی اقتصادی دیده اند که صد البته شناسایی و تشویق این عزیزان از طرف مسئولین و دلگرمی دادن از ناحیه مردم و شاگردان، هم ضروری و هم موجب افزایش کارآیی آنهاست. البته پر واضح است که وجود عده قلیلی از دبیران ضعیف ( از نقطه نظر تعهد و تخصص ) نیز می تواند به همین میزان دارای آثار منفی و مخرب باشد.
شما به عنوان یک جوان موفق شهرستان داراب که در سطح کشور دارای جایگاه هستید چه توصیه ای به جوانان شهرستان دارید؟
محبی:اولاً یاد و شکرگزاری خدا و نیکی و ابراز محبت به پدر و مادر. ثانیاً امید به خدا زیرا « وَمَن يَتَوَكَّلْ عَلَى اللَّهِ فَهُوَ حَسْبُهُ » یعنی كسى كه بر خدا توكل نمايد او برايش كافى است. ثالثاً برنامه ریزی، زیرا موفقیت صرفاً حاصل برنامه ریزی و جدیت است و الا توفیق بدون آن به معنای شانس است. و در آخر پیگیری، قناعت، رعایت حقوق دیگران و خلاقیت.
راهکارهای پیشرفت هر شهرستان را چه می دانید؟
محبی: خداوند تبارک و تعالی در آیه شریفه 11 سوره مبارکه رعد فرموده اند: « در حقيقت، خدا حال قومى را تغيير نمىدهد تا آنان حال خود را تغيير دهند ». بنابراین تغییر سرنوشت یک قوم یا یک ناحیه و به طور کلی هر جمعیتی چه از حیث پیشرفت و توسعه و چه از حیث پسرفت و عقب ماندگی، در دست خود آنهاست. از طرف دیگر مردم و مسئولین، دو روی سکه پیشرفت هستند. برای پیشرفت شهرستان عزیزمان داراب هم فکر می کنم لازم است اولاً روحیه همدلی، جدّیت، هماهنگی و مردم خواهی مسئولین تقویت شود و ثانیاً مردم نیز جدّیت، برنامه ریزی و تلاش را سرلوحه کار خود قرار دهند. صد البته همه باید خیرخواه هم بوده و از ضدیت، تخطئه و بخش نگری بپرهیزیم. اگر شخصی برای خلق خدا زحمت می کشد و عمر خود را وقف مردم کرده از او تشکر کنیم و کاری نکنیم که خستگی زحمتش بر تنش بماند زیرا « من لم یشکر المخلوق لم یشکر الخالق ».
به طور مشخص در حال حاضر مهمترین معضلات شهرستان، بیکاری و خشکسالی است که در زمره مشکلات اقتصادی قرار می گیرند و به نوبه خود چالشهای شدید اجتماعی را هم در پی دارند. که در این خصوص تشکیل کارگروههای تخصصی متشکل از مسئولین، نخبگان و معتمدین برای برون رفت از این بحران با تأکید بر ضرورت خلاقیت در ارتقای بخشهای خدماتی، کشت و صنعت ، احیای بافندگی و گردشگری و همچنین انعکاس جدی و موثر وضعیت نگران کننده شهرستان به مقامات استانی و کشوری توصیه می شود.
به عنوان یک سوال تخصصی، علت زیاد شدن پرونده های قضایی را در دادگستری داراب چه می دانید؟
محبی: دادگستری جایگاه تبلور و راهکار نهایی تمام چالشهای اجتماعی است. در حالی که اقتصاد و معیشت و ساختار اجتماعی عمومی مردم دچار اختلال و بحران است، نمی توان نتیجه دیگری را انتظار داشت و البته این وضعیت مختص داراب نیست و در اکثر نقاط کشور وجود دارد. برای پیشگیری عملی و در نتیجه کمتر شدن منازعات و جرایم لازم است اولاً معیشت مردم ( از طریق انجام وظیفه مطلوب نهادهای حاکمیتی و دولتی ) ارتقاء یافته و ثانیاً شهروندان هم برای بهبود وضع خود، وارد حقوق دیگران و اجتماع نشده و به هم احترام بگذارند.
در اینجا حیف است که یک نکته مهم را به همشهریان عزیزم یادآوری نکنم و آن اینکه: بعضی هایمان سعی کنیم روحیه عافیت طلبی و طلبکاری را کنار بگذاریم و یادمان باشد که حق و تکلیف همیشه به هم پیوند دارند یعنی حقوق ما در تکالیف دیگران و حقوق دیگران در وظایف ما تأمین می شود. بنابراین همانطور که انتظار داریم دیگران حقوق ما را به جا بیاورند ما هم باید وظایفمان را در برابر دیگران و جامعه به خوبی انجام بدهیم.
سخن آخر:
یادمان باشد که فقط یکبار در دنیا زندگی می کنیم و همین یک بار را برای خوب بودن ، کمک کردن، احترام به والدین، شاد بودن و عاقبت به خیر شدن و یا هر ارزش مطلوب دیگری فرصت داریم و این فرصت تجدید ناپذیر است. و آخر دعوانا أَنِ الْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعالَمِين.
اخبار و تصاویر ما در داراب آنلاین و ,وبلاگ هیئت محبان فاطمه زهرا(س) نصروانhmfzn.blogfaببینید