کد خبر: ۷۵۶۷۴
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار: ۱۳:۵۳ - ۱۶ شهريور ۱۳۹۴
رئیس دانشگاه آزاد مرودشت مطرح کرد:

جزئیاتی جدید از آخرین وضعیت علوم و تحقیقات فارس/ دانشگاه آزاد در مرودشت متجمع تجاری می سازد

در 25 بهمن 93 مجموعه علوم و تحقیقات در دفتر اسناد رسمی 186 مرودشت به نام دانشگاه آزاد مرودشت سند خورد.

به گزارش سرویس شهرستان های شیرازه به نقل از مرودشت نا، رییس واحد جامع دانشگاه آزاد اسلامی مرودشت درنشست خبری با خبرنگاران بیان کرد: با قلم هم می توان احقاق حق کرد وهم می توان ظلمی نمود اما آنچه مسلم است اکثریت قریب به اتفاق اصحاب رسانه مرودشت، قداست شغل خود را درک کرده اند.

سید ابراهیم حسینی در خصوص تبدیل دانشگاه آزاد اسلامی مرودشت به واحد جامع بیان داشت: هفته قبل مجوز تبدیل دانشگاه آزاد اسلامی مرودشت به واحد جامع ازسازمان اخذ شد و دانشگاه آزاد اسلامی مرودشت از همان زمان یکی از واحدهای جامع تلقی می شود.

حسینی افزود: اینکه دانشگاه آزاد مرودشت توانست با حدود بیست هزار دانشجو و 350 عضو هیات علمی تمام وقت به دانشگاه جامع تبدیل گردد درحقیقت نتیجه ربع قرن تلاش این مجموعه است.

حسینی رییس دانشگاه آزاد مرودشت

وی در پاسخ به یکی از خبرنگاران در خصوص امکان ایجاد رشته خبرنگاری و روزنامه نگاری بیان داشت: دانشگاه مرودشت در حال حاضرحدود 140 رشته در مقاطع کاردانی تا دکترا دارد اما رشته خبرنگاری و روزنامه نگاری در واحدهای دانشگاهی جنوب ایران وجود ندارد و ما هم از ایجاد رشته مذکور غافل شده و به جد پیگیر راه اندازی این رشته خواهیم شد اما راه اندازی یک رشته پروسه طولانی دارد.

حسینی در خصوص خروج دانشگاه از وضعیت شهریه محوری بیان داشت: یکی از دغدغه های دکتر میرزاده ریاست دانشگاه آزاد اسلامی کشور از زمان انتصابشان این بود که واحدهای دانشگاه آزاد، وابستگی خود به شهریه را کاهش دهند.

وی افزود: در چارت دانشگاه مرودشت یک ساختار سازمانی را تحت عنوان معاونت برنامه ریزی و امور اقتصادی دانش بنیان تعریف و به تصویب سازمان رساندیم و هدف و کار اصلی این معاونت تامین درآمدهای غیر شهریه ای است.

وی تصریح کرد: در حال حاضر یک واحد 2500 متری در خیابان شصت متری مرودشت در تملک دانشگاه آزاد است و با رایزنی  هایی که انجام شد و کسب موافقت کمیسون دائمی هیات امناء دانشگاه، با یک سرمایه گذاری 15 میلیارد تومانی یک مجموعه تجاری، تفریحی، ورزشی راه اندازی خواهیم کرد.

وی اظهار داشت: طرح این مجموعه در حال حاضر برای اخذ مجوزهای لازم در شهرداری است و با درآمد سالیانه 4 میلیارد تومان می تواند در کاهش وابستگی ما به شهریه موثر باشد.

نشست خبری دانشگاه آزاد مرودشت, حسینی رییس دانشگاه مرودشت

حسینی افزود: از تخت جمشید به خاطر مناسب نبودن زیرساخت ها، سود زیادی نصیب مرودشت نمی شود اما تعداد زیادی ویلا در مجتمع آموزشی امام رضا(ع) وجود دارد که با یک سرمایه گذاری چهار پنج میلیاردی می توان نسبت به تغییر کاربری آنها اقدام و تعداد زیادی گردشگر را در آنجا اسکان داد و شغل های فراوانی هم از این طریق ایجاد کرد.

وی افزود: در راستای درآمدزایی غیر شهریه، دفتر ارتباط با صنعت و جامعه دانشگاه فعال شده و در پنج ماه گذشته 4 تفاهم نامه علمی پژوهشی با شهرداری شیراز، صنایع الکترونیک شیراز، شرکت نفت و گاز زاگرس جنوبی و گروه مدیریتی ایرافا منعقد شده و بعضی از آنها عملیاتی هم شده است.

وی در خصوص بحران های دانشگاه آزاد اسلامی اذعان داشت: بسیاری از واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی با بحران هایی روبرو بود که بخشی از آن به سیاست کنترل جمعیت بر می گردد و برخی هم به این موضوع بر می گشت که در هر استان یک واحد علوم و تحقیقات راه افتاده بود و بسیاری از علوم و تحقیقات ها ضمن استفاده از برند علوم و تحقیقات تهران، بدون جذب استاد و کارمند تعداد زیادی دانشجو گرفته بودند. همه این موارد سبب شد تا وزارت علوم به دنبال اصلاح ساختاری در دانشگاه آزاد باشد و دست روی علوم و تحقیقات ها گذاشت.

وی بیان داشت: 41 واحد علوم و تحقیقات در کشور راه شد و این واحدها تعداد زیادی دانشجو گرفته بودند اما رشته های آنها تصویب نشده بود. بدین منظور در تیرماه 93 در جلسه مشترک هیات امناء دانشگاه آزاد اسلامی با وزارت علوم، تحقیقات و فناوری مصوب شد که واحدهای علوم و تحقیقات هر استان در واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی مرکز استان ادغام گردد.

خبرنگاران مرودشت در دانشگاه مرودشت


وی افزود: در سال 86 با امضای مبایعه نامه ای دانشگاه آزاد اسلامی مرودشت، زمین را به مبلغ یک میلیارد و 492 میلیون و 774 هزار و 983 تومان به دانشگاه علوم و تحقیقات فارس فروخت و در 27 اسفند 87 در دفتر 100اسناد رسمی شیراز سند به نام دانشگاه علوم و تحقیقات فارس صادر گردید.

وی بیان داشت: در زمان تجمیع واحد علوم و تحقیقات فارس، نماینده مرودشت به جد ورود کرد و در جایی که با فرجی دانا وزیر سابق دیدار داشتیم به فرجی دانا اعلام کرد " من کفن می پوشم و جلوی استانداری می آیم".

حسینی تصریح کرد: حمید میرزاده به عنوان ریاست دانشگاه آزاد اسلامی در خصوص تجمیع علوم و تحقیقات فارس همکاری صد در صد داشت و در نهایت تصمیم گرفته شد یک کمیته سه نفره متشکل از رییس واحد مرودشت، رییس واحد شیراز و معاون هماهنگی دکتر اسدی کار تقسیم علوم و تحقیقات را انجام دهد.

وی افزود: در دانشگاه علوم و تحقیقات فارس 67 رشته دایر بود و قرار شد رشته ها طوری توزیع شود که هیچ رشته ای از بین نرود و در جریان تجمیع 45 رشته به مرودشت و 22 رشته به شیراز داده شد.

وی تصریح کرد: در جریان تجمیع نزدیک به 3500 دانشجو به دانشگاه شیراز و حدود 8500 دانشجو به مرودشت منتقل شد و در زمان تجمیع تعداد کتاب های کتابخانه علوم تحقیقات 56273 جلد بود که 15000جلد به شیراز و 41273 جلد به مرودشت منتقل شد.

خبرنگاران مرودشت

وی اظهار کرد: از 40 آزمایشگاه علوم و تحقیقات فارس، 33 آزمایشگاه به طور کامل به مرودشت منتقل شد و تنها آزمایشگاه زیست شناسی به طور کامل به شیراز منتقل شد و سایر آزمایشگاه هم به درصد های مختلف بین واحد شیراز و مرودشت تقسیم شد.

وی افزود: در زمان تجمیع موجودی حساب های علوم و تحقیقات فارس حدود 30 میلیارد تومان بود که از این مقدار 10 میلیارد تومان به مرودشت و 20 میلیارد تومان به شیراز تعلق گرفت و از 8500 دانشجویی که به واحد مرودشت منتقل گردید، دانشگاه حدود 11 تا 12 میلیارد تومان طلب داشته است که به مرور وصول می شود و این جدای از آن 10 میلیارد تومان است.

وی تصریح کرد: در جریان تجمیع از مجموعه وسایل نقلیه علوم و تحقیقات فارس، یک میدل باس حدود 8 سال کار کرده بود و یک دستگاه تراکتور رومانی که شش هفت سال کار کرده بود به شیراز داده شد و یک خودروی آتش نشانی، یک تانکر، یک تراکتور و تعدادی موتور سیکلت به واحد مرودشت داده شد.

رییس دانشگاه مرودشت

وی در خصوص انتقال کارمندان علوم تحقیقات فارس بیان داشت: علوم تحقیقات فارس 142 نفر کارمند داشت که سعی شد تمام کارمندان ساکن مرودشت در واحد مرودشت بمانند و دانشگاه علوم و تحقیقات150هیات علمی داشت که 78 نفر از آنها به شیراز منتقل شد و این به نفع واحد مرودشت است چرا که در برخی رشته ها به دلیل نداشتن کلاس، ساعت موظف استاد پر نمی شود اما حقوق می گیرد و هزینه های مرتبط با یک عضو هیات علمی در طول سال حدود 140 میلیون تومان است که دانشگاه باید پرداخت نماید که بخشی از این مبلغ به خود استاد داده نمی شود.  

وی تصریح کرد: در 25 بهمن 93 مجموعه علوم و تحقیقات در دفتر اسناد رسمی 186 مرودشت به نام دانشگاه آزاد مرودشت سند خورد و در قبال این انتقال سند یک ریال به کسی و به جایی ندادیم.

حسینی در خصوص ایجاد رشته های پزشکی بیان داشت: بعضی رشته های علوم پزشکی جاذبه دانشجو دارد اما رشته های پر هزینه ای است و بالغ بر نود درصد شهریه دانشجو باید به حساب دانشگاه علوم پزشکی شیراز واریز شود تا اجازه کارآموزی داده شود اما در برخی رشته ها نظیر بینایی سنجی و شنوایی سنجی می توان ورود پیدا کرد.

دانشگاه آزاد مرودشت

وی افزود: در حال حاضر واحد مرودشت دارای11 رشته دکتری فعال هست و احتمال می دهیم 5 رشته دکترای جدید هم در مهرماه آینده داشته باشیم و 12 رشته دکترای جدید هم در پروسه تصویب است.

وی در پاسخ به یکی از خبرنگاران در خصوص فعالیت تشکل ها بیان داشت: یکی از مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی، ایجاد تشکل های سیاسی در دانشگاه ها است. در هر استان یک کمیته سه نفره متشکل از نماینده ولی فقیه در دانشگاه استان، نماینده رییس دانشگاه آزاد اسلامی و نماینده رییس واحد دانشگاهی وجود دارد که در خواست های تشکل ها را بررسی می کند. در حال حاضر 5 تشکل در واحد مرودشت وجود دارد که در کمیته استان مجوز گرفته و در قسمت فرهنگی دانشگاه برای آنها ردیف بودجه ای در نظر گرفته شده است.

حسینی در رابطه با بومی گزینی کارمندان دانشگاه بیان داشت: در زمان من هیچ کارمندی مجوز استخدام نداشت و استخدام کاملا ممنوع شده بود و برای جذب هیات علمی واحدهای دانشگاهی اختیاری ندارند.

دانشگاه آزاد مرودشت

وی افزود: معاون اداری مالی دانشگاه، معاون دانشجویی، معاون آموزشی، معاون پژوهشی، رییس دانشکده علوم تربیتی، رییس دانشکده فنی مهندسی، رییس دانشکده علوم انسانی، معاونت سما، مدیر کل امور اداری، مدیر کل دانشجویی مرودشتی هستند و من به عنوان یک مدیر موظف هستم به بحث اصلح گزینی هم توجه نمایم.

وی افزود: دانشگاه آزاد اسلامی مرودشت به نمایندگی از شهرستان عضو پارک علم و فناوری استان فارس است و ما در این زمینه چهار شرکت دانش بنیان تاسیس کردیم که دوره پیش رشد این شرکت ها که 6 ماه است به زودی تمام می شود و عملا می توانند کار خود را شروع کنند. 35 درصد سهام این شرکت ها به دانشگاه تعلق دارد.

وی افزود: اگر بخواهید یک رشته دکترای حرفه ای راه بندازید بیش از 40 هیات علمی تمام وقت احتیاج است و باید دید آیا این سرمایه گذاری عظیم جواب می دهد یا خیر و بهتر است مسئولان مرودشت تلاش کنند واحد بین المللی پردیس مرودشت تقویت شود.

دانشگاه آزاد مرودشت

حسینی اظهار داشت: از زمان تاسیس دانشگاه آزاد اسلامی تا به حال بین دانشگاه آزاد و دولت ها هماهنگی نبود اما در حال حاضر یک همدلی و همراهی بین دانشگاه آزاد و دولت تدبیر و امید وجود دارد و این پتانسیل به نظر من توسط دکتر میرزاده شکل گرفت.

وی در خصوص فراز و نشیب های تشکل ها بیان داشت: تشکل ها درحال حاضر یک فرصت برای نشان دادن خود دارند اما متاسفانه برای تشکل ها کارگاه تخصصی برگزار نکردیم و زمانی که قرار است تشکلی وارد سیاست شود باید مشق سیاست هم کرده باشد و خیلی از انها به پختگی لازم نرسیدند و دارند تمرین تشکل می کنند و به همین جهت خیلی وقت ها فعالیت هایشان در  سطح جامعه و دانشگاه به چشم نمی آید.

وی در خصوص مدارک دانشجویان علوم و تحقیقات هم بیان داشت: کلیه مدارک دانشجویان علوم و تحقیقات فارس با امضای مسئولان واحد مرودشت و به نام دانشگاه علوم و تحقیقات فارس صادر می گردد.

حسینی در خصوص کیفیت هیات علمی بیان داشت: ما باید اساتیدمان را با رزومه به وزارت علوم معرفی کنیم و اگر رزومه ضعیف باشد تصویب نمی شود. ما در خصوص انتخاب اعضای هیات علمی وسواس داریم تا با انتخاب اساتید بهتر بتوانیم کیفیت دانشگاه را بالا برده و در فضای رقابت نسبت به سایر واحدها موفقیتی بیشتر کسب کنیم.

نظرات بینندگان
نظرات بینندگان
نادر
Iran (Islamic Republic of)
دوشنبه ۱۶ شهريور ۱۳۹۴
0
کاش نمایندگان و رئیس دانشگاه آزاد شیراز این گزارش را بخوانند تا بدانند چه کلاهی سر شیراز رفته است.تمام دانشجویان دانشگاه علوم و تحقیقات از شیراز می آمدند و این دانشگاه با اساتید دانشگاه شیراز پا گرفت،آنوقت ....
مهدی
نادر جان اگراطلاع ندارید بپرسید دانشگاه علوم تحقیقات زمان دکتر هنرور تماما با هزینه ها وامکانات مرودشت و در مرودشت ایجاد شد .کجای این قصه کلاه سر شیراز رفته ، منصف باشید