خاطرات مادر و فرزند کازرونی از پیاده روی اربعین 1436
سال گذشته بخش قابل توجهی از مردم شهرستان کازرون نیز همراه با بیش از 25 میلیون نفر دیگر از سراسر جهان، اربعین را در کربلا گذراندند.
میثم رمضانی و مادرش خانم اکرم داودی از جمله افرادی بودند که توفیق داشتند اربعین سال گذشته را در بین الحرمین باشند .
این دو در گفتگو با ما خاطرات جالبی در خصوص گروه تروریستی داعش، عشق عراقی ها به ایران، تأثیرگذاری ایرانی ها در جهان اسلام و عراق، کرامات و معجزات ائمه (ع) در طول سفر و ... بیان داشتند که مطالعه آن، خالی از لطف نیست.
کازرون خبر: چرا با وجود تهدیدات و خطرات احتمالی مثل گروه های تکفیری تصمیم گرفتید به کربلا سفر کنید؟
خانم اکرم داودی: عشق به امام حسین (ع)، تهدید و خطر نمی شناسد و با توکّل به خداوند و توسّل به ائمه (ع) تصمیم گرفتیم که به همراه اعضای خانواده به این سفر برویم. ما که در زمان شهادت امام حسین (ع) حضور نداشتیم، به زیارت رفتن کمترین چیزی است که می توانستیم انجام دهیم.
آقای میثم رمضانی: عشق به امام حسین (ع) انگیزه اصلی من برای سفر به کربلا بود و وجود خطراتی مثل گروه داعش، تأثیری بر تصمیمم برای رفتن به کربلا نداشت.
*کازرون خبر: در رسانه ها مشاهده می کردیم که عراقی ها برای زائران به ویژه ایرانی ها، سنگ تمام گذاشتند. به نظر شما این موضوع چه دلیلی می توان داشته باشد؟
خانم اکرم داودی: پذیرایی مردم عراق به زائران، نشانه ی عشق به ائمّه، مخصوصاً امام حسین (ع) و حضرت ابوالفضل (ع) می باشد.
آقای میثم رمضانی: مردم عراق عشق زیادی نسبت به امام حسین (ع) و اهل بیت (ع) دارند، طوری که به ما ایرانی ها می گفتند: «وقتی به ایران بازگشتید و به حرم امام رضا (ع) رفتید، سلام ما را به ایشان برسانید». به نظرم همین علاقه و عشق زیاد عراقی ها نسبت به اهل بیت باعث می شد که برای زائرانشان، سنگ تمام بگذارند.
*کازرون خبر: چه برداشتی از حضور مردم بیش از 40 کشور دنیا در اربعین سال گذشته به عنوان بزرگ ترین اجتماع بشری داشتید؟
خانم اکرم داودی: این حضور میلیونی بیانگر آن است که هیچ کس و هیچ چیز نمی تواند جلوی عشق به امام و سالار شهیدان را بگیرد؛ امامی که در یک روز تمام هستی و فرزند و ... را در راه نجات اسلام فدا کرد، این میلیون ها زائر که به زیارتشان می روند، چیز زیادی نیست.
آقای میثم رمضانی: به نظرم حضور میلیونی مردم در اربعین امسال، یک مفهوم در بعد جهانی داشت و پیامی بود برای استکبار جهانی که بدانند مسلمانان از گروه های تروریستی هیچ ترس و واهمه ای ندارند.
* کازرون خبر: این طور که معلوم است مردم عراق عشق و علاقه زیادی به امام راحل و مقام معظم رهبری داشتند و تصاویر این بزرگان را در جای جای عراق نصب کرده بودند. بفرمایید بگویید چه احساسی بعد از دیدن تصاویر امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری (مدظله العالی) داشتید؟
خانم اکرم داودی: خیلی خوشحال می شدم؛ به نظرم نصب تصاویر امام خمینی (ره) و رهبر انقلاب، نشان دهنده صدور انقلاب اسلامی است.
آقای میثم رمضانی: مشاهده تصویر امام (ره) و امام خامنه ای (مدظله العالی) خوشحالی را در وجودمان پدید می آورد. نصب این تصاویر در عراق نشان دهنده اقتدار و عظمت انقلاب اسلامی است و بیانگر صدور انقلاب در خارج از مرزهای جمهوری اسلامی می باشد که ما با چشم خود، به وضوع این صدور انقلاب را دیدیم.
* کازرون خبر: مظمئناً این سفر سرشار از صحنه های دیدندی و تأثر گذار بود. به نظرتان کدام صحنه را می توان تأثیرگذارترین صحنه نامید و هرگز از ذهنتان خارج نمی شود؟
خانم اکرم داودی: جمعیت انبوهی که به طرف حرم می آمدند، عزاداران حسینی پیر و جوان که با چه شوقی عزاداری می کردند و از هیچ چیز واهمه نداشتند، همه صحنه های تأثیرگذاری بود که در این سفر مشاهد کردم.
آقای میثم رمضانی: پاک کردن خاک زیر پای زائران توسط نوجوانان سیزده – چهارده ساله و گذاشتن آن خاک ها در جعبه برای تبرّک، دختران کوچکی که دست زنان را جهت بردن به خانه هایشان به زور می گرفتند و می کشاندند، حضور پرشور دسته های عزاداری از ساعت پنج صبح در بین الحرمین و ده ها صحنه ی خاطره انگیز و تآثیرگذار دیگر.
* کازرون خبر: شیرین ترین خاطره سفرتان را بگویید؟
خانم اکرم داودی: یکی از پیرزنان کاروان در طول راه گم شد و به اطرافیانم گفتم نمازی اقامه کنید تا پیدا شود که به یاری خداوند بعد از پایان نماز، پیدا شد.
آقای میثم رمضانی: همراه بودن مادر و برادرم در سفر برایم شیرین بود.
* کازرون خبر: و تلخ ترین خاطره؟
خانم اکرم داودی: وقتی هر کس به تلّ زینبیه می رود و مصائب حضرت زینب (س) را به یاد می آورد و یا وقتی در بیابان ها عبور می کنی و سه ساله اباعبدا... را به یاد می آورد که چه طور ایشان را از خارها عبور می دادند، برایش تلخ و عذاب آور است.
آقای میثم رمضانی: به یاری خداوند و امام حسین (ع) همه سفر پر از خاطره خوب بود.