مهندس عمرانی که به پرورش بلدرچین افتخار می کند
به گزارش سرویس شهرستان های شیرازه به نقل از مرودشت نا، در دوره ای که برخی از جوانان بیکار «کاسه چه کنم چه کنم» دست گرفته اند، جوانانی هم هستند که هم خود شاغل هستند و هم شرایط اشتغال چند نفر دیگر را فراهم کرده اند. آنچه در ذیل آمده است گفتگوی مرودشت نا با یکی از کارآفرینان شهرستان مرودشت است:
خودتان را معرفی کنید؟
محمد روستایی فارسی هستم دانشجوی ترم آخر کارشناسی عمران. در حال حاضرهم به کار پرورش بلدرچین، کبک و مرغ محلی مشغول هستم.
چرا پرورش طیور؟
شاید برخی بپرسند من که دانشجوی ترم آخر کارشناسی عمران هستم چرا جذب این کار شدم، متاسفانه از الان مشخص است که هر کس در این جامعه سراغ رشته های خاصی رفته است و آن رشته اشباع شده است و کسی کاری سراغ ندارد و همه باید دنبال شغل آزاد باشند.
محیط پرورش طیورمان در حومه شهر رامجرد است و سالنی هم که در اختیار داریم یک سالن پانصد متری، یک سالن دویست متری و یک سالن 150 متر مربعی دارد و در آینده نه چندان دور کار جوجه کشی هم شروع می کنیم تا جوجه های بهتر و سالم تری در اختیار متقاضیان قرار دهیم.
در حال حاضر چند نوع طیور را پرورش می دهید؟
در حال حاضر سه نمونه از طیور را پرورش می دهیم که نزدیک به 10000 قطعه بلدرچین، نزدیک به 1500 قطعه جوجه مرغ محلی و 1000 قطعه کبک داریم.
این کارها بیشتر برای تجربه است اما در آینده نه چندان دور این رقم ها به دوبرابر و حتی سه برابر خواهد رسید به شرط اینکه مسئولان حمایت بیشتری کنند.
از شما حمایت هم شد؟
سپاه یک وام بیست میلیون تومانی به ما پرداخت و از مشاوره های خانم اسلام مهر و خانم امیری کارمندان با تجربه و دلسوز جهاد کشاورزی مرودشت و تجربه سید رضا مظلومی و علی احمدی هم استفاده کردم.
ما کار پرورش را انجام می دهیم و آقای فرد مسئول فراماکیان تیرازیس کار کشتار و توزیع را انجام می دهند و این کمک خیلی مهمی است که جنس مان به موقع به مرحله کشتن می رسد و نمی خواهد هزینه اضافی بپردازیم.
از مشکلات کارتان بگویید؟
برای این شغل تبلیغ زیادی صورت نگرفته است و همیشه نمی توان جنس را به موقع وارد بازار کرد. مشکل دیگر ضمانت های بانکی است و ما برای دریافت وام بیست میلیون تومانی نزدیک به یک چهارم آن را به عنوان هزینه ضمانت پرداخت کردیم با تعدادی چک و سفته و هزینه و صرف وقت.
امیدواریم مسئولان بتوانند مشکل تبلیغات این شغل و ضمانت های بانکی را حل کنند تا ما راحت تر بتوانیم کار کنیم.
خیلی ها معتقدند کار پرورش طیور دارای ضرر زیادی است اما ما با مدیریت خوبی که داریم و خوراکی که خودمان برای طیور تولید می کنیم بهترین جیره، خیلی ارزان برایمان تمام می شود و از سوددهی هم راضی هستیم.
توصیه شما به کسانی که قرار است به کار پرورش طیور وارد شوند؟
من نمی گویم حرف مرا گوش کنند اما ابتدا حرف افراد با تجربه را که مدیریت خوبی دارند گوش کنند و بعد کارشان را شروع کنند.
فردی چند روز پیش زنگ زد و دو هزار تا بلدرچین یک روزه داشت و هنوز نمی توانست به بلدرچین ها آب دهد و بعد فردا می آیند و به عده ای می گویند بلدرچین سود ندارد و خیلی حرف هایی که نباید زده بشود زده می شود در حال حاضر موقعیت طوری است که تقاضا برای پرورش کبک بسیار زیاد است ولی کسی نیست که این افراد مستعد و با استعداد را سازماندهی کند و با سازماندهی این افراد مشکل تقاضای زیاد و تولید کم حل شود و افراد با این حرفه خانگی به راحتی می توانند درآمد خوبی کسب کنند.
هر کس تو زندگی می خواهد کاری را شروع کند سراغ افراد با تجربه برود. خیلی ها از کار پرورش بلدرچین و طیور توقع دارند ماهیانه چند میلیون تومان برداشت کنند ولی یک کارمند نزدیک به دوازده ساعت تو یک روز کار می کند برای حقوق دو یا سه میلیون ولی کسی که در این کار می خواهد روزی دو الی سه ساعت وقت بگذارد باید توقع یک چهارم حقوق کارمند را داشته باشد و در کنار شغل های دیگر این کار را هم داشته باشند.
در این کار جا برای همه است و ان شاء الله اگر کمکی از دست مان بر بیاید، انجام می دهیم.