کد خبر: ۸۱۵۶۹
تاریخ انتشار: ۱۳:۱۹ - ۰۶ دی ۱۳۹۴

رئیس دفتر نظارت بر انتخابات لارستان نحوه بررسی صلاحیت‌ نامزدها را تشریح کرد

رئیس دفتر نظارت و بازرسی انتخابات شورای نگهبان لارستان به تشریح چگونگی تشکیل هیأت‌های نظارت و همچنین نحوه بررسی صلاحیت‌ نامزدها در این شورا پرداخت.
به گزارش سرویس شهرستان های شیرازه به نقل از  لادستان، محمداسماعیل عسکری‌زاده  رئیس دفتر نظارت و بازرسی بر انتخابات لارستان در جمع خبرنگاران، کارکرد این شورا و روند انتخاب هیأت‌های اجرایی و نظارت و همچنین نحوه احراز صلاحیت نامزدها را تشریح کرد.

* در ابتدا خود و اعضای هیأت نظارت شهرستان را معرفی کنید.

محمداسماعیل عسکری‌زاده هستم. تقریباً از سال ۸۰ تا کنون به عنوان هیأت نظارت در خدمت مردم بوده‌ام. بنده به همراه حاج عبدالرسول مقتدایی و حجت‌الاسلام سیدعلی‌اصغر نمازی اعضای هیأت نظارت شورای نگهبان را در انتخابات تشکیل می‌دهیم.

* کار شورای نگهبان چگونه است؟

شورای نگهبان دو کار دارد؛ یکی دفاتر نظارت بر شورای نگهبان است که کارشان به‌طور مستمر در طول سال است و کار هیأت نظارت فقط موقع انتخابات است یعنی استارت انتخابات که زده شد، هیأت نظارت وارد صحنه انتخابات می‌شود. چون امسال دو انتخابات داریم، دو هیأت اجرایی هم داریم. انتخابات در ایران واقعاً منحصربه‌فرد است زیرا انتخابات در ایران کاملاً مردمی است، علت آن‌هم این است که خود مردم وارد صحنه می‌شوند و کار انتخابات را انجام می‌دهند.

* روند انتخاب هیأت‌های اجرایی چگونه است؟

هیأت‌های اجرایی از معتمدین محل و از طیف‌ها و گروه‌های مختلف انتخاب می‌شود و شخص فرماندار ۳۰ نفر را معرفی می‌کند. البته باید این اعضا خصوصیاتی هم داشته باشند مثلاً محل تولد آنها در آن حوزه مربوطه باشد، اعتقاد به ولایت مطلقه فقیه داشته باشند و عضو گروه‌هایی که غیرقانونی هستند هم نباشند. فرماندار این افراد را به هیأت‌های نظارت معرفی می‌کند که سه نفر صلاحیت این افراد را مشخص می‌کنند. این افراد باید در انتخابات بی‌طرف باشند و وابسته به جناح خاصی هم نباشند. هیأت‌های نظارت، صلاحیت این ۳۰ نفر را بررسی می‌کند. در صورتی که صلاحیت آنها تایید شود به فرماندار معرفی می‌شوند و فرماندار هم در اولین فرصت از آنها دعوت می‌کند.

در مجلس خبرگان ۸ نفر به عنوان معتمد انتخاب می‌شوند. از این ۳۰ نفر؛ ۸ نفر را به‌عنوان هیأت‌های اجرایی انتخاب می‌کنند. ۸ نفر به عنوان هیأت‌های اجرایی و با شخص فرماندار، رییس ثبت احوال و دادستان شهر که این سه نفر از قبل تعیین شده بودند، می‌شوند ۱۱ نفر که جزء هیأت‌های اجرایی هستند و ۵ نفر هم به‌عنوان عضو علی‌البدل انتخاب می‌شوند. البته این ۵ نفر هم بر اساس آرا انتخاب می‌شوند. با توجه به این که ما دو انتخابات به‌صورت همزمان داریم شورای نگهبان و وزارت کشور به این نتیجه رسیده‌اند که یک هیأت نظارت بیشتر نداشته باشند.

اما یک تفاوت هم دارد؛ ترکیب نیروهای اداری آن فرق می‌کند. در مورد مجلس شورای اسلامی، آن ۸ عضو به‌همراه شخص فرماندار و رییس ثبت احوال به‌همراه رییس شورای شهرستان یا بخش البته صلاحیت آنها هم باید شورای نظارت تایید کند. کلیه اجرای انتخابات به عهده این ۱۱ نفر می‌باشد. ما نظارت می‌کنیم که روند انتخابات سالم باشد. هیأت‌های اجرایی افرادی را که قصد دارند پشت صندوق بنشینند معرفی می‌کند و هیأت نظارت باید صلاحیت این افراد را هم تأیید کند.

* ملاکتان برای صلاحیت افراد کاندید چیست؟

وظیفه اصلی بررسی صلاحیت طبق ماده قانونی ۵۰ به‌عهده هیأت‌های اجرایی است. بررسی لازم حتی در محل زندگی نامزدها هم می‌توانند داشته باشند؛ یعنی هیأت‌های اجرایی می‌توانند حتی در محله‌ها هم بروند و تحقیق و بررسی کنند.
برچسب ها: لارستان
نظرات بینندگان