همایش بزرگداشت فردوسی در مرودشت برگزار شد + تصاویر
به گزارش سرویس شهرستان های شیرازه به نقل از مرودشت نا، همایش بزرگداشت فردوسی با حضور جمعی از مسئولان و فرهنگ دوستان مرودشت در تالار مهر برگزار گردید.
رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی مرودشت در این آیین بیان داشت: فردوسی خدمات زیادی به فرهنگ و ادب ایران عرضه داشت و همین باعث شد که نام فردوسی برای همیشه در تاریخ، ادبیات و فرهنگ این مرز و بوم به یادگار بماند.
حمزه علیزاده افزود: شاهنامه شاهکار ادبی فردوسی و سند فرهنگی و ادبی برای همه ایرانیان است و در آن فردوسی سرگذشت و بزرگمردی مردان ایرانیان را به نظم درآورد.
صالحی ابرقویی یکی از پژوهشگران در خصوص شاهنامه فردوسی اظهار داشت: تصور ایران بدون شاهنامه فردوسی تصوری عجیب است چرا که ایران بدون شاهنامه فردوسی، دیگر ایران نیست و قیمت شاهنامه به ارزش تمام ایران است.
ابرقویی افزود: فارس بستر شاهنامه است و شهر استخر قلب شاهنامه است و تمام پادشاهان بزرگ شاهنامه در شهر استخر زندگی می کردند و بیش از 10 درصد از وقایع شاهنامه در استان فارس رخ داده است.
نماینده مردم مرودشت، ارسنجان و پاسارگاد در مجلس شورای اسلامی در این خصوص بیان داشت: ما ایرانی ها افتخارات زیادی داریم از آن جمله می توان به منشور حقوق بشر، نقش برجسته های تخت جمشید یاد کرد و دیوار هدیه آوران تخت جمشید نشان دهنده این است که تخت جمشید نخستین سازمان ملل دنیا است و شاهنامه نیز یکی از افتخارات ارزشمند ماست که آن را به جهانیان پیشکش کردیم.
محمدمهدی برومندی افزود: برخی به شاهنامه به عنوان یک حماسه ملی نگاه می کنند اما چنین نگاهی هم ظلم به فردوسی است و هم ظلم به شاهنامه است و ارزش شاهنامه و فردوسی برترو افزونتر از این موضوع است گرچه نقش حماسی شاهنامه را نباید نادیده گرفت. ارزش شاهنامه و ارزش های نهفته در آن جهان شمول است.
برومندی اظهار داشت: فردوسی به عنوان معلم بزرگ فرهنگ، در اقدامی بزرگ و با امانتداری تاریخ گذشته ما را به درستی به تصویر کشید تا تاریخ، اخلاق و منش ایرانیان به جهانیان و ملت ایران گوشزد شود.
وی بیان داشت: در شاهنامه می بینیم که فردوسی به ایران به عنوان یک جغرافیا نمی نگرد بلکه به عنوان یک فرهنگ، یک معنویت و یک تمدن می نگرد و کتاب او نماد فرهنگ غنی ماست و بازگو نمودن زندگی ملت ایران و تاریخ پرافتخار ایران در جای جای شاهنامه آمده است.
وی تصریح کرد: فردوسی آفت هایی نظیر غرور، استبداد، حسادت و خوبینی و ... را در شاهنامه بر می شمارد و با کشف ارزش ها و ضد ارزش ها که در بقای فرهنگی اجتماعی و سیاسی جامعه صاحب سهم هستند، هوشیاری و بیداری ملت را طلب می کند.
وی اظهار داشت: فردوسی ایرانی را آزاده و ایران را مهد آزادی و آزادگی معرفی می کند و به همین جهت است که در شاهنامه آزاده به معنای ایرانی است.
وی بیان داشت: خداپرستی، خردورزی، دادگری، نام نیکو و شادی پنج اصل ایرانی شناسی شاهنامه فردوسی است و خداپرستی محور همه فضایل اخلاقی و رفتار نسان ایرانی است. در دیدگاه فردوسی انسان خدانشناس دلی کور و سری بی خرد دارد و خردورزی مبنای معقول همه تحرکاتی است که انسان در زندگی از خود نشان می دهد. شاهنامه کتاب خرد و فردوسی خردورزترین شاعر ایرانی است.
برومندی افزود: ما باید نسبت به داشته های فرهنگی خود حساسیت بیشتری داشته باشیم و در آخرین پیگیری ها، احداث فرهنگسرای بزرگ مرودشت در مرحله تبادل موافقت نامه است و به زودی عملیات احداث یک فرهنگسرا در مرودشت آغاز می گردد. در جلسه ای که با اعضای شورای اسلامی شهر و شهردار داشتیم عرض کردم یکی از وظایف اصلی شهرداری ها ارائه خدمات به حوزه فرهنگی و پشتیبانی از حوزه فرهنگی است و شهرداری باید احداث یک فرهنگسرا برای مرودشت را در دستور کار خود قرار دهد.
رئيس گروه امور سازمان هاي مردم نهاد دفتر امور اجتماعی و فرهنگ استانداری فارس در خصوص فردوسی بیان داشت: بزرگترین شاخصه فرهنگی و میراث معنوی هر کشور زبان آن کشور است و در عصر فردوسی که زبان فارسی مورد هجمه الفاظ بیگانه قرار گفته بود دهقان ز اده توس تصمیم گرفت زبان فارسی را پالایش کند.
افشین لشنی افزود: فردوسی با وجود عرق ملی و ایرانی، به خاندان عصمت و طهارت هم ارادت خاصی داشته است و این را می توان از اشعار وی دریافت.
لشنی اظهار داشت: سیاست دولت تدبیر و امید در خصوص سازمان های مردم نهاد نسبت به گذشته متفاوت است و دولت نسبت به تهیه پیش نویس لایحه ای در این خصوص اقدام کرده است که به زودی با شکل گیری مجلس تقدیم مجلس دهم می شود و همه تشکل های مردم نهاد احتمالا زیر چتر وزارت کشور قرار می گیرند.
وی افزود: شهرستان مرودشت وضعیت مطلوبی در سازمان های مردم نهاد ندارد و در حال حاضر سیزده سمن در مرودشت مجوزدار است که 7 سمن فعال، دو مورد نیمه فعال و چهار مورد غیرفعال است.
وی تصریح کرد: سیاست دولت کنونی این است که ضمن افزایش کمی سازمان های مردم نهاد، به دنبال افزایش کیفی نیز باشد و دولت برای فعال کردن سازمان های مردم نهاد غیرفعال، برنامه دارد.