کد خبر: ۹۸۶۳۶
تاریخ انتشار: ۱۰:۲۵ - ۲۸ مهر ۱۳۹۵

اینجا جایی برای زندگی بنده های مظلوم خداست

هر ساله از 24 تا 30 ام مهرماه هفته بهداشت روان است، هفته ای که امسال با شعار "کمک‌های اولیه روانشناختی و سلامت روان برای همه" نامگذاری شده است.

به گزارش شیرازه به نقل از طنین پاسارگاد، هر ساله از 24 تا 30 ام مهرماه هفته بهداشت روان است، هفته ای که امسال با شعار "کمک‌های اولیه روانشناختی و سلامت روان برای همه" نامگذاری شده است.

 به بهانه  هفته بهداشت و روان به بخش اعصاب  و روان بیمارستان امام جعفر صادق شهرستان پاسارگاد رفتیم تا گزارشی رو از حال وهوای بیماران بستری در این بخش تهیه کنیم.

شاید اگر بیماران لباس آبی بیمارستان را نپوشیده بودند، نمی توانستیم هیچ تفاوتی بین اونها و افراد عادی جامعه ببینیم.

بیماری روانی به گروهی از بیماری‌ها گفته می‌شود که با تأثیر بر تفکر و رفتار، باعث ایجاد ناراحتی برای فرد مبتلا یا ایجاد ناتوانی در آن می‌شوند.

علت بیماری‌های روانی به خوبی شناخته نشده ولی آنچه مسلم است  این است که عوامل ژنتیک، استرس‌های مختلف و نوع تعامل فرد با دیگران در ایجاد یا بروز آن موثر است. افسردگی، اضطراب، وسواس، اختلال دوقطبی از جمله این اختلالات هستند.

برخی از آنها تشنه ارتباط برقرار کردن هستند و البته عده ای هم علاقه‌ای به صحبت ندارد و از اینکه من به کنارشان می‌روم احساس خوبی ندارند، می‌خواهد تنها باشد و با کسی هم حرفی نمی‌زند. تعداد زیادی از بیماران در این مرکز جوان هستند.

جوانانی که بعضا زیباتر، خوش قیافه‌تر، باسوادتر و پول دارتر از ما ولی حال پریشان آنها را به این مرکز کشانده است.در این بخش جوانترین بیمار 24 ساله است و پیرترین 70 ساله.

از اینکه جوانی با مدرک کارشناسی رشته کشاوررزی یکی از بهترین دانشگاه‌های دولتی کشور در اینجا روزگار را سپری می‌کند، تعجب می‌کنم؛ مهربان است و از اینکه در این محل نگهداری می‌شود احساس رضایت می‌کند.

اینجا هر کسی برای خودش، داستانی دارد؛ گاهی مرگ یک عزیز، اختلافات خانوادگی، فشارهای ناشی از کار زیاد، استرس و اضطراب و... سیستم عصبی را کاملا مختل می‌کند.

زرین مو روانشناس بخش اعصاب وروان بیمارستان امام جعفر صادق می گوید: در جامعه امروزه استرس تقریبا در تمامی خانواده ها وجود دارد که اگر نتوانیم یا نخواهیم از آن پیشگیری یا درمانش کنیم مطمئنا آینده ی خوبی در انتظار افراد و خانواده های جامعه نیست چرا که بیمار روانی نه تنها شخص بلکه خانواده و جامعه را درگیر خود می کند.

وی ادامه می دهد: در همین راستا باید روش های مراقبت از بهداشت روان را یاد بگیریم و این آموزش باید برای تمام اقشار جامعه باشد، از تحصیلکرده تا بی سواد، از زن تا مرد واز جوان تا پیر همه باید آموزش ببینند و هیچکس در مصونیت نیست.

حالا چند سالی است که بخش اعصاب و روان  بیمارستان امام جعفر صادق(ع) پاسارگاد راه اندازی شده و یه عنوان نخستین مرکز دولتی در سطح  شهرستانهای استان فارس اقدام به پذیرش این نوع بیماران می کند.

جواد هوشیار مدیر بیمارستان امام جعفر صادق می گوید: بخش اعصاب و روان این بیمارستان از سال 92 رسما به عنوان نخستین بیمارستان دولتی در سطح استان فارس اقدام به پذیرش بیماران اعصاب و روان کرده است.

وی ادامه می دهد: ضریب اشتغال تخت در این بخش بالای 90 درصد بوده به طوری که بیماران این بخش از سایر شهرستان های استان فارس و استانهای همجوار هستند.

کار کردن پرستاران و مدد کاران در بخش اعصاب وروان هم، تفاوت هایی با کار کردن با دیگر قسمت های یک واحد بیمارستانی دارد.

عباسی از پرستاران بخش اعصاب و روان ان بیمارستان می گوید: کار کردن در اینگونه بخش ها صبوری و آرامش بیشتری می خواهد که باید باعشق و علاقه بود تا بتوان به راحتی در بخش اعصاب و روان مشغول کار شد.

بیماران اعصاب و روان اصولا نیاز به همدردی بیشتری نسبت به افراد دیگر جامعه دارند و خانوده ها هم بیشتر آنها را یاد کنند.عده ای دل تنگ مادر،عده ای دلتنگ خواهر و عده ای هم گلایه مند از خانواده که چرا ماه ها وبلکه سالهاست به انها سر نزده اند.

با توجه به اینکه بخش اعصاب و روان بیمارستان امام جعفر صادق پاسارگاد یک مرکز دولتی است، خیرین سلامت می تونند با حمایت بیش از پیش از مراکز اعصاب و روان، گامی موثر در مراقبت ودرمان این نوع بیماران داشته باشند.





نظرات بینندگان