کد خبر: ۱۱۵۰۴۹
تاریخ انتشار: ۲۱:۱۰ - ۱۹ مهر ۱۳۹۶
وزیر ارشاد در مراسم یاد روز حافظ:

جان مایه شعر حافظ معرفت است/ حافظ زیست شادمانه را به انسان یاد می‌دهد

عباس صالحی گفت:حافظ گرچه دانشمند است و بر دانش‌های مختلف مسلط است، اما شراره‌های وجودی برپا می‌کند و به جان‌ها می‌زند و جان‌مایه شعر وی معرفت است.
به گزارش شیرازه، سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی امشب در آئین بزرگداشت حافظ در جوار آرامگاه این شاعر بزرگ اظهار داشت: از عالمان تا مردمان عادی شب تیره یلدا را با شعر حافظ به صبح رسانده‌اند.

وی افزود: اینکه این‌گونه شاعری به دل‌ها نشسته است، پرسشی است که پاسخ‌های خود را دارد که به مواردی اشاره خواهم کرد.

این مقام مسؤول ادامه داد: نکته نخست اینکه شاعران با قدرت اسطوره‌سازی خود ماندگار می‌شوند و هر مقدار که بتوانند از جهان مادی به جهان ابدیت پل بزنند، شعرشان ماندگارتر و شاعر را جاودانه‌تر می‌کند؛ حافظ نیز با نمادهای زمینی که به آسمان سر می‌آساید خود را ماندگار کرده است.

صالحی افزود: حافظ گرچه دانشمند است و بر دانش‌های مختلف مسلط است، اما شراره‌های وجودی برپا می‌کند و به جان‌ها می‌زند و جان‌مایه شعر وی معرفت است.

وی ادامه داد: حافظ هستی‌ساز ما بوده و هست و با جان سروکار دارد و به همین خاطر ماندگار شده است.

جان مایه شعر حافظ معرفت است/ حافظ زیست شادمانه را به انسان یاد می‌دهدوزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اضافه کرد: حافظ معلم زندگی است و زیست انسانی را به ما یاد داد؛ حافظ با ویژگی خاص خود وارستگی از ریا و دروغ و دغل را به انسان‌ها یادآور شد و ما ایرانی‌ها بخشی از زیست رندانه خود را مدیون حافظ هستیم.

صالحی خاطرنشان کرد: حافظ دل‌نگرانی‌های خیّام را ندارد و زیست شادمانه و رندانه را به ما یاد داد و این‌چنین است که حافظ معلم زندگی ما شد.

وی افزود: حافظ یک منتقد و مصلح اجتماعی بود و در زمانه خویش یک روشن‌فکر بود و برای فرازمانه خود هم یک روشن‌فکر ماند. وی با پلشتی‌های زمان خود به‌عنوان یک منتقد درگیر است و کسی است که نقدهایش تنها مختص زمانه‌اش نیست.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: حافظ یک سخن‌دان و سخنور بی‌بدیل بود و هنوز نیز هست. کلامش فوق کلام مخلوق و دون کلام خالق است و برای وی بدیلی نمی‌توان شناخت.

وی با بیان اینکه کل جهان گنجینه واژگان حافظ است و با موسیقی کلام سحاری می‌کند، اضافه کرد: عمق اندیشگی حافظ در کنار قدرت تأویل‌گری موجب شده که ترکیبی مختص وی به وجود آید و همگان را مجذوب خود کند.

صالحی افزود: انس وی با کلام وحی باعث شده که کلامش چنان جان‌فزا باشد که هر کس بتواند از آن توشه‌ای بردارد. حافظ از دین و مفاهیم بلند وحی در اعماق وسیعی برخوردار بود و همین موجب شده که جامعه دینی ما با وی پیوند داشته باشد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: در حوزه محتوا حافظ در استفاده از معارف قرآنی توانمندترین شاعر مفسر قرآن بوده و بیت به بیت وی تفسیر کلام وحی است.

وی در پایان نیز گفت: این ویژگی‌ها حافظ را در قُلّه زبان و فرهنگ و معرفت ایرانی قرار داده است و ما قرن‌های متوالی با شعر حافظ زندگی کرده‌ایم و این زندگی قرن‌ها نیز ادامه خواهد داشت.

زبان حافظ دغدغه تمام ملت‌ها است

در این برنامه مونسان معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری کشور اظهار داشت: هر کسی که از سراسر دنیا به ایران می‌آید از آرامگاه حافظ دیدن می‌کند، چون او در گفته‌های خویش دغدغه همه بشریت را مطرح می‌کند.

وی ادامه داد: حافظ تنها شاعر غزل‌سرا نیست و نمی‌توان آن در شعر محصور کرد، بلکه وی دانشمندی است که در قله با تکیه بر قرآن، اندیشه خود را بیان می‌کند.

مونسان افزود: وی فقط به جامعه ایرانی نپرداخته بلکه دغدغه تمام ملت‌ها را می‌گوید و حافظ‌پژوهان زیادی در جهان به بررسی شعرهای او می‌پردازند.

وی ادامه داد: حافظ تلفیق تمام شاعران قبل خود است.

این مقام مسؤول اظهار داشت: حافظ سفیر صلح و دوستی ایران و جهانیان است و همه به دیدن او می‌آیند.

مونسان خاطرنشان کرد: حوزه فرهنگ باید درکنار هم کاری کنند که مراسم یادبود او پرشکوه‌تر برگزار شود، همچنین باید با درک اندیشه حافظ، او را بیش از پیش به جهان بشناسانیم.

منبع: فارس
نظرات بینندگان