کد خبر: ۱۵۸۷۵۷
تاریخ انتشار: ۱۰:۰۱ - ۲۱ فروردين ۱۴۰۲
مدیر کل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی فارس مطرح کرد:

طرح‌های عمرانی روستایی در اولویت کار بنیاد مسکن فارس

مدیرکل بنیاد مسکن فارس با اشاره به اهمیت متوقف و معکوس شدن روند مهاجرت از روستا به شهر، اجرا و تکمیل طرح‌های عمران روستایی را از اولویت‌های مهم این اداره کل دانست.
به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه تحلیلی خبری شیرازه، سید علیرضا حمیدی مدیر کل بنیاد مسکن فارس عصر یکشنبه ٢٠ فروردین در یک کنفرانس خبری با اشاره به قرارداشتن در ایام سالروز افتتاح حساب ١٠٠ امام و تاسیس بنیاد مسکن، به شرح خدمات معاونت عمران روستایی پرداخت و گفت: شرح وظایف معاونت عمران روستایی به سه حوزه و زمین، نظارت و ارزیابی و فنی و تهیه طرح‌ها باز می‌گردد.

وی با بیان اینکه سال گذشته طرح بهسازی حدود ١٠٠٠ روستا اجرایی شد، عنوان کرد: در حال حاضر ٢ میلیون و ٦٧٠ هزار مترمربع از روستاهای فارس آسفالت شده است.

حمیدی اضافه کرد: در حوزه عمران روستایی توجه ویژه‌ای به روستاهای هدف گردشگری، روستاهای دارای بافت با ارزش و روستاهای شاخص برای کاهش مهاجرت می‌شود؛ چرا که معتقدیم علاوه بر اینکه روستا محل تولید است به افزایش جمعیت هم کمک خواهد کرد و هم از حاشیه نشینی و مهاجرت جلوگیری می‌شود.

مدیر کل بنیاد مسکن فارس در ادامه با تاکید بر اینکه باید تلاش کرد نرخ فزاینده کاهش جمعیت در روستاها را تعدیل کنیم، خاطرنشان کرد: سال‌های زیادی بنیاد مسکن با طرح هادی روی کالبد روستاها کار کرده اما اکنون طرح منظومه‌های روستایی را در دستور کار دارد. در این طرح بخشی از یک شهرستان مطالعه می‌شود و سپس توانمندی‌های روستاهای آن شهرستان استخراج و یک زنجیره ارزش در روستاها تعریف و با تعریف و عملیاتی شدن پروژه‌های پیشران به اشتغال روستاها کمک می‌شود.

وی با بیان اینکه این طرح‌ها در شورای برنامه ریزی استان مطرح و به سایر دستگاههای متولی ارائه می‌شود، گفت: این طرح در سه شهرستان جهرم، شیراز و سپیدان در دست مطالعه است.

حمیدی ادامه داد: سال گذشته رشد بازنگری طرح‌های هادی در استان را ٥ برابر کردیم و توانستیم مجوز معادل سازی قیر را از هیئت دولت بگیریم و خوشبختانه یک رضایتمندی نسبی در روستاها ایجاد شد. البته طرح هادی ۷۰۰ روستای فارس نیازمند بازنگری است که امیدواریم طی سه سال آینده اجرایی شود.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه؛ سالانه حدود ١٥ هزار استعلام در بخش روستایی فارس پاسخ داده می‌شود، این استعلام‌ها را شامل افزایش محدوده، مغایرت‌های طرح هادی، تغییر کاربری و ... دانست و گفت: پنجره واحد زمین اخیرا به مجموعه اقدامات الکترونیک بنیاد مسکن اضافه شده است.

مدیرکل بنیاد مسکن فارس با اشاره به اینکه واگذاری زمین به افراد از محل دستور العمل واگذاری زمین انجام می‌شود، خاطرنشان کرد: سالانه حدود ٤ هزار قطعه زمین روستایی واگذار می‌شود.

حمیدی به اعطای سند به خانه‌های روستایی هم اشاره و با بیان اینکه سند ٧٠ درصد از خانه‌های روستایی استان صادر شده است، گفت: سالانه بیش از ١١ هزار سند در بنیاد مسکن با هماهنگی اداره کل ثبت احوال صادر می‌شود.

وی ضمن یادآوری اینکه فارس بیش از ۳ هزار روستا و آبادی دارد، تعداد روستاهای بالای ۲۰ خانوار را ٢٣٣٨ اعلام و خاطرنشان کرد که ۱۰۰ درصد این روستاها، دارای طرح هادی است.

حمیدی گفت: بالغ بر ۶۷ درصد از ٣٧٦ هزار واحد مسکونی روستایی در فارس، مقاوم سازی و به آنها وام اختصاص یافته است، هم اینک ۱۲۱ هزار واحد مسکونی روستایی غیر مقاوم نیز در استان داریم که نیازمند مقاوم سازی است.


حجت‌الاسلام سید علی نجفی نماینده ولی‌فقیه در بنیاد مسکن فارس نیز در ادامه این نشست به نقش میانجیگری رسانه‌ها بین حوزه‌های ستادی و مردم اشاره و عنوان کرد: رسانه‌ها راهنمایان خوبی برای تمرکز ما بر خدمت رسانی به جامعه هدف هستند.

وی ادامه داد: بسیاری از مشکلات و تنگناها با ارتباط گیری خوب رسانه‌ها بین مسئولان و مردم حل و موجب خدمت رسانی به جامعه هدف شده است. 

نجفی اضافه کرد: بنیاد مسکن بر اساس فرامین امام و رهبری خدمات خود را یه محرومین و روستاها و مردم کم درامد و قشر آسیب پذیر اختصاص داده است.

نماینده ولی‌فقیه در بنیاد مسکن فارس با بیان اینکه حجم گسترده‌ای از فعالیت‌های بنیاد مسکن به شهرهای ٢٥ هزار نفر و روستاها اختصاص دارد، تصریح کرد: بنیادی کار کردن مهمترین رویکرد این مجموعه است و در واقع بنیادی بودن، برند بنیاد مسکن است.

این مقام مسئول با بیان اینکه خانه دار شدن افراد محروم و مستضعف از اهداف مهم امام(ره) در راه‌اندازی بنیاد مسکن بود، گفت: در دولت‌های مختلف طرح‌های مسکن ارائه می‌شود اما ما چون باید خدمت بی مزد و منت ارائه دهیم به هر طرح مسکن کمک خواهیم کرد و اکنون هم بنیاد مسکن سهم بسزایی در اجرای طرح نهضت ملی مسکن دارد.

انتهای پیام /
منبع: ایسنا
نظرات بینندگان