کد خبر: ۱۶۰۰۵۵
تاریخ انتشار: ۱۰:۱۶ - ۲۵ تير ۱۴۰۲
معاون دانشگاه علوم پزشکی شیراز:

هیچ‌گونه مورد ابتلا به وبا در فارس مشاهده نشده است

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز اعلام کرد که امسال دو هزار و ۳۶۲ تست ابتلا به وبا در استان فارس گرفته و هیچ مورد مبتلایی نداشته‌ایم.
به گزارش خبرنگار گروه سلامت پایگاه تحلیلی خبری«شیرازه»، عباس رضاییان زاده معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز در نشست خبری با اصحاب رسانه، گفت: با توجه به ورود حجاج به کشور و امکان وجود بیماری در بین مسافران، تمام اقدامات لازم جهت پایش سلامت انان صورت گرفته است.

وی از ارائه خدمات فعال به حجاج و مسافران در پایگاه مراقبت‌های مرزی فرودگاه بین‌المللی شهید آیت الله دستغیب شیراز به عنوان یکی از نقاط استراتژیک کنترل سلامت مسافران، خبر داد و گفت: در پایگاه مراقبت مرزی تمامی افراد از نظر علائم بیماری‌ها آنفلوآنزا، وبا، کووید و مالاریا بررسی و در صورت وجود علائم به پزشک مستقر در پایگاه ارجاع و نمونه‌گیری‌های لازم برای فرد مشکوک انجام می شود.

رضائیان‌زاده در ادامه گفت: با توجه به گزارش ۴ مورد بیمار مبتلا به وبا از استان‌های شرقی کشور، مراقبت‌های این بیماری در استان فعال‌تر از گذشته انجام می‌شود و تاکنون بیش از دو هزار و پانصد نمونه، از افراد دارای علایم گرفته شده که خوشبختانه هیچ مورد مثبتی در استان گزارش نشده است.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز، ادامه داد: بیماری وبا در ۷۵ درصد مبتلایان بدون علامت است و ۲۰ درصد افراد هم دچار اسهال معمولی می‌شوند، اما ۵ درصد افراد مبتلا ،دچار علائم اسهال آب برنجی می شوند که بسیار خطرناک است.

هیچ‌گونه مورد ابتلا به وبا در فارس مشاهده نشده است
این مقام مسئول در دانشگاه با تاکید بر اهمیت پیشگیری در بیماری وبا، رعایت بهداشت فردی را در کنترل این بیماری بسیار موثر دانست.

وی در ادامه به بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو اشاره و بیان کرد: با توجه به این موضوع که ناقل این بیماری کنه است، بیشترین موارد بروز آن در دامداران، کشاورزان، قصاب‌ها و کارکنان کشتارگاه‌ها رخ می‌دهد.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیرازه ضمن بیان اینکه بر اساس گزارش سازمان بهداشت جهانی، ۷۵ درصد بیماری‌های نوپدید و ۶۱ درصد بیماری‌های عفونی از حیوانات به انسان منتقل می‌شوند، گفت: سالیانه بین ۱۰ تا ۳۰ نفر به بیماری تب کریمه کنگو در جمعیت تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی شیراز مبتلا می‌شوند که خوشبختانه با تشخیص به‌ موقع بیماری، می‌توان فرد مبتلا را به ‌طور کامل درمان کرد.

این مقام مسوول در دانشگاه افزود:از ابتدای امسال تا کنون چهار نفر از هم استانی‌ها به این بیماری مبتلا شده‌اند، که متاسفانه از این تعداد، یک نفر فوت کرده است.

وی بیان کرد: سم‌پاشی جایگاه و بدن دام در دوره‌های ۱۴ روزه، کنترل قاچاق دام، بهسازی محیط نگهداری دام، تهیه گوشت از مراکز مجاز، خودداری از انجام ذبح خارج از کشتارگاه، نگهداری احشای خوراکی دام به مدت ۷۲ ساعت و نگهداری گوشت به مدت ۲۴ ساعت در دمای یخچال را از مهمترین راهکارهای پیشگیری از ابتلا به این بیماری خطرناک است.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز در بخش پایانی این نشست به بیماری سالک هم اشاره و عنوان کرد: پیشگیری از بیماری سالک، رکن اساسی بهسازی محیط است اما معضلی که وجود داشت تصاویری از ساختمان‌های مخروبه در سنگ سیاه و شیراز بود که پس از آن شهرداری تعهد کرد که زباله‌ها و نخاله‌های ساختمانی را سریعا جمع آوری کند.

انتهای پیام/224224

نظرات بینندگان