کد خبر: ۱۱۲۰۴۴
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۱۵:۵۷ - ۲۷ تير ۱۳۹۶
گلگی امام جمعه شیعیان خنج از متولیان فرهنگی:

با پدیده‌ای بنام "لاابالی‌گری فرهنگی" روبرو هستیم/ متولیان فرهنگ نسبت به امر به معروف و نهی از منکر، جدیت ندارند

امام جمعه شیعیان خنج گفت: ﻣﺘﺄسفانه کم کاری متولیان دین و فرهنگ و از طرفی هم کم توجهی مسؤولین اجرایی نظام به مسائل فرهنگی تا آنجا پیش رفته که هر روز شاهد جنایت‌هایی در این زمینه هستیم.

به گزارش شیرازه، حجت الاسلام رضا صفایی امام جمعه شیعیان خنج در گفتگو با خبرنگار ما با اشاره به اهمیت بالای امر به معروف و نهی از منکر در اسلام، گفت: امر به معروف و نهی از منکر، دو امر بسیار لازم در هر جامعه بوده که در دین اسلام نیز با تاکیدات فراوان به عنوان دو واجب دینی از زوایای مختلف و ابعاد گوناگون بدان پرداخته شده است، چرا که این امر مهم فقط مربوط به امور دینی و واجبات نیست، بلکه در تمام ابعاد زندگی بشری جریان داشته و ضرورت آن احساس می‌گردد.

وی ادامه داد: مثال بارز این امر، حدیث مشهور نبوی است که فردی در کشتی نشسته و جای خود را سوراخ می‌کند که اگر دیگران در مقابل این عمل سکوت کنند، همه آنها نیز در فساد او غرق خواهند شد.



صفایی عنوان کرد: خداوند متعال در آیه 110 سوره مبارکه آل عمران می‌فرماید "کُنْتُمْ خَیْرَ أُمَّةٍ أُخْرِجَتْ لِلنَّاسِ تَأْمُرُونَ بِالْمَعْرُوفِ وَ تَنْهَوْنَ عَنِ الْمُنْکَرِ وَ تُؤْمِنُونَ بِاللَّهِ وَ لَوْ آمَنَ أَهْلُ الْکِتَابِ لَکَانَ خَیْرًا لَهُمْ مِنْهُمُ الْمُؤْمِنُونَ وَ أَکْثَرُهُمُ الْفَاسِقُونَ"، که با توجه به آیه، بهترین بودن از منظر قرآن کریم یعنی افرادی که بر سه موضوع امر به معروف، نهی از منکر و ایمان به خداوند، پایبند هستند.

وی افزود: نکته جالب این آیه این است که ایمان به خداوند در ذیل دو فریضه امر به معروف و نهی از منکر بیان شده که این خود گویای اهمیت بالای موضوع امر به معروف و نهی از منکر است؛ یعنی ایمان به خداوند تا زمانی که فرد خودش را ملتزم و مقید به دو فریضه اول نکند، در واقع ادعای ایمان را دارد.

افراد نباید نسبت به اجتماع و حواشی آن بی‌تفاوت باشند

امام جمعه شیعیان خنج در پاسخ به این سؤال که چرا فریضه امر به معروف و نهی از منکر در جامعه چندان اجرا نمی‌شود، گفت: اهتمام به امور دینی از دو زاویه دید شخصی و فردی و همچنین دید اجتماعی مورد بحث و دقت نظر می‌باشد که از دید فردی مسلماً نمی‌توان کسی را مجبور به پذیرش و انجام واجبات دینی کرد، چون دین اسلام به تعلم، تفکر، تدبر و آزادی در انتخاب، بسیار سفارش کرده و در مقابل از تجسس در امور شخصی دیگران بر حذر داشته است.

صفایی ادامه داد: آنجا که امر به معروف و نهی از منکر و تکلیف کردن مردم به اجتماع بر می‌گردد و اینکه افراد نباید نسبت به اجتماع و حواشی آن بی‌تفاوت باشند، لذا مشخص می‌شود این قسمت از مطلب، مورد تاکید اسلام بوده و اتفاقاً در این مورد باید تجسس کرد، تذکر داد و اهمیت قائل شد.

ﻣﺘﺄسفانه در بُعد اجتماعی، با پدیده ای بنام "لاابالی‌گری دینی و فرهنگی" روبرو هستیم

وی اظهار داشت: ﻣﺘﺄسفانه در بُعد اجتماعی، با یک پدیده ای بنام "لاابالی‌گری دینی و فرهنگی" روبرو هستیم که عصبیت دینی در افراد ضعیف شده و عموماً افراد در بُعد شخصیِ مسائل دینی مثل اقامه نماز، روزه و ... هر چقدر هم قوی عمل کنند، اما در بُعد اجتماعی نسبت به واجبات بسیار ضعیف عمل کرده، تا جایی که خیلی اوقات با یک جمله کوتاه "به من ربطی ندارد" یا "چرا من خودم را بد کنم؟ بگذار دیگران بگویند"، تکلیف را از خودشان ساقط می‌کنند و جالب‌تر اینکه بعضاً خواص و مسؤولین نیز در این زمینه یا کوتاهی می‌کنند یا با اینکه در آیات، روایات و همچنین اصل هشتم قانون اساسی بر این موضوع تاکید شده، اما می‌بینیم در جهت تضعیف و تخریب آن قدم بر‌می‌دارند.

امام جمعه شیعیان خنج عنوان کرد: اگر می‌بینیم امر به معروف و نهی از منکر در جامعه کمرنگ شده، به این برمی‌گردد که تقیدهای ما کم شده و متولیان دینی و فرهنگی نیز نسبت به آن آنچنان که باید اهتمام داشته باشند، متاسفانه جدیت ندارند.

حجت الاسلام صفایی ادامه داد: آنقدر که ما در مورد مسائل دیگر مثل نماز تبلیغ کرده و تابلو زده ایم، در مورد زیربنای تمام احکام و مسائل دینی یعنی این دو فریضه کار نکرده و جامعه و مردم را حساس نکرده‌ایم که تمام بلاهایی که در زمان انبیای الهی بر مردم نازل شده، بخاطر عدم رعایت امر به معروف و نهی از منکر توسط آنها بوده است.

وی به اثرات عدم اجرای امر به معروف و نهی از منکر در جامعه اشاره نمود و گفت: ﻣﺘﺄسفانه کم کاری متولیان دین و فرهنگ و از طرفی هم کم توجهی مسؤولین اجرایی نظام به مسائل فرهنگی تا آنجا پیش رفته که هر روز شاهد جنایت‌هایی در این زمینه هستیم؛ از اعتیاد در جامعه تا آمار بالای طلاق، زندان، تبهکاری، خیانت، فساد و حتی قتل و آدم‌کشی و ...، همه اینها مسائلی است که سر تا پای انسان را به آتش می‌کشد و قلب انسان را به درد می‌آورد.



رئیس شورای فرهنگ عمومی شهرستان خنج اظهار داشت: چرا باید در کشوری که داعیه‌دار پرچم اسلام بوده و احکام و مسائل آن دائر بر مدار احکام شرعی می‌باشد، این همه بی‌عفتی و بی‌مبالاتی در زمینه مسائل دینی وجود داشته باشد؟ چرا باید بانک اسلامی ما حرف اول را در زمینه ربا بزند؟ چرا مسؤول ما به جای خدمت جهادی به مردم، بدنبال چپاول اموال بیت‌المال است؟ چرا قاچاق در کشور ما باید این همه آن هم از ناحیه افرادی که اصلاً انتظارش نمی‌رود، رواج و رونق داشته باشد؟ چرا آمر به معروف و ناهی از بی‌عفتی، در جامعه اسلامی باید جلوی چشم دیگران تکه تکه شود؟ چرا در جامعه مدعی حاکمیت اسلام، جنایتی نظیر تجاوز به دخترک معصوم که هنوز خوب و بد خودش را درست نمی‌شناسد، صورت می‌گیرد؟ چه کسی یا کسانی باید پاسخگو باشند؟ کدام مسؤول، قلبش از این درد عالم سوز درد گرفت که اگر قرار بود در آخرالزمان هم بلاهای الهی نازل شود، بلایی بر سر ما می‌آمد که در طول تاریخ نمونه آن را ندیده و نشنیده بودیم.


کسانی که در تخریب امر به معروف و نهی از منکر موضع‌گیری‌ کردند، لازم است به خود بیایند

امام جمعه شیعیان خنج اذعان داشت: به نظرم وقت آن رسیده کسانی که در تخریب این فریضتین یعنی امر به معروف و نهی از منکر حرف‌ها زده و موضع‌گیری‌ها کردند، به خودشان بیایند و واقع‌بین باشند که اگر یکی از این فسادها دامن‌گیر خودشان می‌شد، چه می‌کردند.

صفایی، وظیفه حوزه‌های علمیه بعنوان کارشناسان دین و همچنین مسؤولین فرهنگی بعنوان اهرم‌های اجرایی را بسیار سنگین دانست و ﺗﺄکید نمود: باید از لاک خود بیرون آمده و در زمینه مسائلی که اهمیتشان بیشتر است ولی در جامعه کمتر به آنها پرداخته‌ایم، بیشتر اهتمام بورزیم.

وی با اشاره به اتفاقاتی که در چند سال اخیر برای آمرین به معروف و ناهیان از منکر در نقاط مختلف کشور رخ داده و منجر به مجروح شدن و یا شهادتشان شده، گفت: تا کی باید آمرین به معروف و ناهیان از منکر مورد بی‌مهری و بی‌توجهی قرار گیرند و چند "آتنا اصلانی"ها قربانی شهوترانی افسار گسیخته نامردان شوند؟ چند "علی خلیلی" و "حجت الاسلام ذوالفقاری" باید جانشان فدا شود و هیچ اتفاق خاصی هم در زمینه احیای فرهنگ اصیل اسلامی نیفتد؟

رئیس شورای فرهنگ عمومی شهرستان خنج در ادامه به کلامی از مقام معظم رهبری اشاره نمود و گفت: رهبر معظم انقلاب می‌فرمایند "امر به معروف و نهی از منکر در واقع به نوعی زیربنای همه‌ حرکات اجتماعی اسلام است. امر به ‌معروف یعنی همه مؤمنان در هر نقطه‌ای از عالم که هستند، موظفند جامعه را به ‌سمت نیکی، به ‌سمت معروف و به ‌سمت همه‌ کارهای نیکو حرکت دهند و نهی از منکر نیز یعنی همه را از بدی‌ها، پستی‌ها و پلشتی‌ها دور بدارند."

امام جمعه شیعیان خنج در پایان خاطرنشان کرد: امیدواریم روزی برسد که پرچم عدالت و امر به معروف و نهی از منکر در تمام مرزهای کشور اسلامی ما طنین‌انداز شود و مردم، زندگی در سایه آرامش دین و دینداری حقیقی را احساس کنند.

منبع: خنج کهن

برچسب ها: خنج ، امر به معروف ، شیعیان
نظرات بینندگان
نظرات بینندگان
رضا
Iran (Islamic Republic of)
سه‌شنبه ۲۷ تير ۱۳۹۶
0
تنها چیزی که تو جامعه اسلامی ما اعتبار نداره و کسی بفکرش نیست و فقط راجع بهش حرف می زنن و حرف امربه معروف و نهی از منکر هست . اگر همه ما بعنوان یک بچه مسلمون به این مساله عمل می کردیم کی جرات می کرد تو این مملکت اسلامی حق مردم رو بخوره و بیت المال رو بیت الحال خودش کنه؟
قبول کنیم تقصیر از خودمونه