اعتراض های مؤثر علیه نقض حریم چاه های آب و تقویت روحیه مطالبه گری
به گزارش شیرازه،
ضمن تقدیر و تشکر از زحمات همه ی افراد حقیقی و حقوقی، سمن ها (تشکلهای
مردم نهاد) طرفدار محیط زیست که با تلاش و کوشش به موقع خود برای حفظ
حریم چاه های آب شرب مردم که عنصر حیاتی است، اقداماتی مؤثر و بازدارنده
داشتند که منتج به نتایجی خوب و امیدبخشی گردید.
اطلاع
رسانی به موقع، بسیج اذهان عمومی، در موقع لزوم دعوت به اعتراض حضوری و
مدیریت اعتراضها در فضایی مردمی، دلسوزانه و با حُسن نیت، همچنین جلوگیری
از هرگونه سوءاستفاده و رفتارهای هنجارشکنانه، شایسته تقدیر و تشکر است.
طبیعی است که چنین حرکتهای اجتماعی و تجمع اعتراضی عاری از ضعف و نقص و یا افراط و تفریط هایی از جانب برخی نباشد، لذا جای نقد هم باقی است؛ در عین حال که لطمه ای به حُسن نیت دست اندکاران هم نمیزند.
امید است که این حرکت موجب تقویت بیشتر روحیه مطالبه گری منطقی، قانونی و به حق مردم عزیزمان گردد تا حقوق حقه خود را مطالبه کرده و جلوی هرگونه سوءاستفاده، رشوه خواری و رانت خواری و تضییع حقوق مردم گرفته شود.
به همین امید، مناسب دانسته تا در این مجال کوتاه به چند مورد از موارد محیط زیستی، عمرانی و سیاسی- اجتماعی مغفول مانده، که قبلاً هم در این مطبوعه بارها به آن پرداخته شده است جهت یادآوری و مدّنظر قرار گرفتن اعضای محترم پنجمین شورای اسلامی شهر شهرستان کارزون، تشکل های طرفدار محیط زیست و مردم شریف برای مطالبه گری و اقدامات عملی مسئولان به شرح زیر اشاره میشود.
1- در رأس مطالبات سیاسی – اجتماعی، با توجه به قدمت، مرکزیت و استعدادهای بالقوه و بالفعل فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی کازرون قبل از تقسیم شهرستان به شهرستانهای جدید، "تغییر فرمانداری کازرون به فرمانداری ویژه" است.
2- در رأس خواسته های عمرانی و آبادی و توسعه، نجات کازرون از بن بستی است که در سالهای قبل از پیروزی انقلاب با تغییر جاده به وجود آمده، با گشایش تونل های جنوبی و شمالی احمدآباد و اتصال جاده مواصلاتی استان های همجوار شرقی، غربی، شمالی و جنوبی است.
3- از اهم موارد زیست محیطی، بعد از چاره جویی هایی برای نجات و احیای دریاچه ی پریشان، و اولویت بهره برداری از آب های رودها و چشمه ها و سفره های زیرزمینی برای مصرف شهرستان و سپس به استانهای همجوار، حفظ حریم همین چاه های آب شرب است که ان شاءا... اقدامات انجام شده تا تثبیت و حفظ حریم 300 متری و حتی جلوگیری از صدور مجوزه بهره برداری خصوصی که متأسفانه قبلاً مجوزهایی خصوصی به علت عدم آینده نگری یا... صادر شده است.
4- حفظ و توسعه فضای سبز، تا زمینه های مناسب از دست نرفته است. نقض حریم چاه های آب، نقض کاربری فضای سبز هم بود، به طوری که طبیعت بسیار مساعد دامنه ی کوه که زمینه بهترین پارک تفریحی و تفرجگاه، زمین بازی کودکان و مسیر مناسب برای راهپیمایی و ورزش بزرگسالان و قمستی از کمربند سبز کازرون بود، با تجاوز به حریم و نقض کاربری و غفلت و ندانم کاری مسئولین مربوطه از دست رفته است، حداقل به قسمتهای باقیمانده رسیدگی شود.
5- تپه های داخل شهر و مشرف به شهر، بهترین زمینه برای ایجاد فضای سبز و پارکهای جنگلی است که غفلت از این موضوع، نفرین آیندگان را به دنبال دارد.
*اسد زاده
منبع:کازرون خبر