کد خبر: ۱۱۶۰۰۷
تاریخ انتشار: ۰۹:۵۷ - ۲۳ آبان ۱۳۹۶

خواب تسلیحاتی ترامپ برای سعودی ها، شاید برای استفاده در کودتا

اردیبهشت سال جاری بود که دیدار ترامپ با پادشاه عربستان سر خط خبرها قرار گرفت؛ دیداری که برای آل‌سعود 460میلیارد دلار آب خورد.
به گزارش شیرازه،در بهار امسال بود که تاجری کاربلد به عربستان رفت تا به گفته خودش شیر آل‌سعود را بدوشد. در اردیبهشت ماه 96 که دیدار دونالد ترامپ رئیس‌جمهور ایالات متحده آمریکا با ملک سلمان پادشاه عربستان سر خط خبرها قرار گرفت؛ دیداری که برای آل‌سعود 460میلیارد دلار آب خورد.

در همان روزها کاخ سفید در بیانیه ای اعلام کرد: این بسته تجهیزات و خدمات نظامی به منظور تقویت امنیت عربستان و منطقه خلیج فارس و نیز در برابر تهدیدات جمهوری اسلامی ایران بوده و در راستای تقویت توانمندی این کشور در مشارکت در عملیات‌های ضدتروریستی در منطقه به انجام می رسد!!! این قرارداد شامل تسلیحاتی می‌شود که اوباما به دلیل نگرانی هایی که درباره استفاده عربستان از این سلاح‌ها در کشتار غیرنظامیان در جنگ یمن داشت، به ریاض تحویل نداده بود. 

دامی که ترامپ برای آل‌سعود پهن کرد/ ترامپ و فروش سلاح به آل‌سعود، شاید برای استفاده در کودتا

 آل‌سعود به نتیجه رسیده که باید سیاست‌های اوباما را کنار بگذارد و سیاست ‌های ترامپ را دنیال کند. ترامپ هم میدان خوبی برای شترسواری پیدا کرده و به بهانه حمایت از آل‌سعود در برابر خطر ایران هر کاری که بخواهد با آنها انجام می‌دهد. ظاهرا پروژه آمریکایی صهیونیستی  ایران‌هراسی بیشتر روی آل‌سعود تاثیر گذاشته و آنها هر کاری می‌کنند تا از قدرت‌گیری ایران در منطقه جلوگیری کنند.

 پذیرایی گرم پادشاهی سعودی از ترامپ، به معنای یک فرصت خوشایند برای رئیس جمهور آمریکا بود؛ آن هم در شرایطی که ترامپ با سلسله ای از اخبار بد در واشنگتن مانند رسوایی‌ها، اعتراض‌ها و اخراج‌ها روبرو شده بود. بسیار ساده‌لوحی است که کودتای امروز عربستان را مسئله‌ای درون رژیمی بدانیم؛ و پر واضح است  که بن سلمان در مسیر پازل‌چینی ترامپ و ترامپ هم در مسیر دلخواه آیپک قرار گرفته‌اند.  

دامی که ترامپ برای آل‌سعود پهن کرد/ ترامپ و فروش سلاح به آل‌سعود، شاید برای استفاده در کودتا

 علت گرم‌تر شدن رابطه آل‌سعود و آمریکا این است که آمریکا صراحتا علیه ایران و محور مقاومت موضع می‌گیرد و دشمن درجه یک آنهاست و تاکیدی بر اصلاحات قانونی سیاسی و حقوق بشر در عربستان ندارد و فقط کودتایی را که خود به راه انداخته را حمایت می‌کند؛ کودتایی که امروز فقط تا پله دستگیری پیش رفته و قطعا باید منتظر اعدام‌های بعد از آن هم باشیم. هر چه به جلو می‌رویم سناریوی کودتاهای آمریکا بیشتر از قبل تکرار می‌شود. سناریویی که نزدیک به صد سال است در دستور کار کاخ‌نشینان واشنگتن قرار گرفته درست مثل کودتاهایی که در  روسیه، سوریه، کوبا، شیلی، یونان، آلبانی، تایلند، لائوس، عراق، لبنان، ترکیه، ویتنام، اندونزی،زئیر،  بولیوی، پاناما، اکوادور، کامبوج، اروگوئه، آرژانتین، پاکستان، جزایر سیسیل، بورکینافاسو، نیکاراگوئه، السالوادور، هائیتی، گرجستان، اوکراین، قرقیزستان، هندوراس، مصر، کلمبیا، فیلیپین، گینه، چاد و ازبکستان انجام شد و این بار نوبت به عربستان رسیده تا طعم کودتاهای آمریکایی را بچشد.

دامی که ترامپ برای آل‌سعود پهن کرد/ ترامپ و فروش سلاح به آل‌سعود، شاید برای استفاده در کودتا

 ترامپ  به محمد بن سلمان  جانشین  ولیعهد  و وزیر دفاع عربستان و کودتاچی امروز ریاض اطمینان  داده که ریاض می تواند به حمایت‌های نظامی آمریکا برای پایان دادن  به جنگ یمن  از طریق اعمال  زور حساب کند؛ لذا  از حمایت  همه‌جانبه آمریکا  دراین زمینه  برخوردار خواهد بود. به همین دلیل،  می‌شود انتظار داشت حملات جنگنده‌های سعودی به یمن افزایش  پیدا کند  و مکان‌ها نظامی  و غیرنظامی  در عمق  خاک یمن  هدف حملات  جنگنده‌های  سعودی  قرار خواهند گیرند، درست مثل کاری که چند روز پیش آل‌سعود در حمله به امدادگران در خاک یمن انجام داد.

دامی که ترامپ برای آل‌سعود پهن کرد/ ترامپ و فروش سلاح به آل‌سعود، شاید برای استفاده در کودتا

 ترامپ چه سلاح‌هایی را به آل‌سعود فروخت

بسته نظامی ترامپ شامل پیشرفته‌ترین سیستم دفاع موشکی می‌شود و ایالات متحده پیشنهاداتی شامل سیستم دفاع موشکی پاتریوت و موشک‌های تاد لاک هد مارتین به سعودی عرضه کرده است. ایالات متحده تاکنون سیستم دفاعی پاتریوت را به بسیاری از متحدان خود فروخته است، اما تاد که سیستم دفاعی مستحکم‌تری است تنها به تعداد انگشت شماری از متحدان خود – از جمله امارات متحده عربی – فروخته شده است.

گرچه بارزترین بخش قرارداد آل‌سعود و آمریکا موشک‌های دفاعی هستند؛ اما بسته نظامی شامل مجموعه‌ای کامل از تسلیحات متعارف است – هر چند کاخ سفید هنوز جزئیات دقیقی از آنچه به ریاض فروخته را منتشر نکرده است. سلاح‌های متعارفی که برای نیروی زمینی عربستان سعودی در نظر گرفته شده احتمالا شامل تانک، توپخانه، هواپیماهای سبک، رادارهای دفاع متقابل، نفربرهای زرهی و هلی کوپتر می‌شود. ایالات متحده احتمالا در خصوص نحوه استفاده از این سخت افزارها به سعودی ها آموزش هم می‌دهد. ایده این است که مرزهای سعودی بعنوان بزرگ‌ترین حامی تروریسم "علیه تروریسم یا تهاجمات داخلی" ایمن شود!!!

دامی که ترامپ برای آل‌سعود پهن کرد/ ترامپ و فروش سلاح به آل‌سعود، شاید برای استفاده در کودتا

نیروی هوایی و دریایی عربستان سعودی نیز به واسطه این بسته نظامی ارتقای چشمگیری پیدا خواهد کرد. سیستم‌های دریایی که در این بسته نظامی وجود دارند شامل کشتی‌های جنگنده چند ماموریتی، هلی‌کوپتر، قایق‌های گشت‌زن و دیگر سیستم‌های تسلیحاتی کامل می شود. نیروی هوایی ریاض که همین امروز با هزینه‌های گزاف مجهز و پیشرفته است، از طریق این بسته نظامی، هواپیماهای حمل و نقل، پشتیبانی سبک و هواپیماهای جمع آوری اطلاعات دریافت خواهد کرد و همچنین ناوگان فعلی اش تکمیل می شود.

نیروی هوایی سعودی تجهیزات نظامی پیشرفته‌تری دریافت خواهد کرد. به علاوه ایالات متحده شبکه‌های فرماندهی و کنترل پیشرفته تری در اختیار سعودی قرار می دهد تا کارآمدی عملیاتی و انسجام نیروهای سعودی به طور کلی بهبود پیدا کند تا شاید بتوانند از پس باتلاق یمن بربیایند!!! حال باید دید کشوری که فقط و فقط پول و نفت دارد و حتی نمی‌تواند یک فشنگ بسازد چطور می‌خواهد از این تجهیزات استفاده کند.

دامی که ترامپ برای آل‌سعود پهن کرد/ ترامپ و فروش سلاح به آل‌سعود، شاید برای استفاده در کودتا

بسته نظامی ترامپ بزرگترین قرارداد دفاعی است که ایالات متحده تاکنون با عربستان سعودی امضا کرده است. باراک اوباما در طی هشت سال حضور در کاخ سفید 42 قرارداد نظامی مجزا به ارزش بیش از 115 میلیارد دلار با عربستان سعودی امضا کرد. آن قراردادها شامل فروش بوئینگ‌های پیشرفته اف – 15 اس اِ ی، تانک های ام 1 ای 2 اس آبرامز و سامانه موشکی پاتریوت و دیگر تسلیحات بود. با توجه به سابقه نقض حقوق بشر در این کشور عربی و جنگ کنونی کشور علیه یمن بعنوان فقیرترین کشور منطقه فروش تسلیحات نظامی به عربستان سعودی همواره بحث برانگیز بوده است. شاید تنها فرق اوباما با ترامپ این است که ترامپ یک تاجر کاربلد بود و اوباما یک سیاستمدار.

اما علی‌رغم تفاوت‌هایی که این دو رئیس‌جمهور با هم دارند یک شباهت عمده میان این دو چهره دیده می‌شود و آن هم حامی پشت پرده این دو نفر و تمام رییس‌جمهورهای آمریکاست و آن هم نامی صهیونیستی به نام آیپک است. لابی صهیونیستی که رئیس‌جمهورهای ایالات متحده برای آب خوردن نیز باید از آن اجازه بگیرند.

دامی که ترامپ برای آل‌سعود پهن کرد/ ترامپ و فروش سلاح به آل‌سعود، شاید برای استفاده در کودتا

در هر حال عربستان دوشیده شده، عربستانی که در داخل نیز مشکلات بسیاری دارد، از نارضایتی مردم گرفته تا کودتاهایی که در حال اجرا شدن هستند. باید دید آیا آل‌سعود می‌تواند از میدان‌های خارجی چون یمن، سوریه و  عراق و میدان‌های داخلی مشکلات سیاسی و اجتماعی داخلی خود که روز به روز حادتر می‌شوند با موفقیت بیرون بیاید یا نه، موفقیتی که با این روشی که آل‌سعود در پیش گرفته به شکست نزدیک‌تر است...

نظرات بینندگان