"نرگس" شیراز همچنان نفس می کشد
به گزارش شیرازه، چندسالی است که کارخانه های مختلف، با مشکلات مالی برخورد کرده و از کار باز می مانند. اما پس از نام گذاری امسال به نام رونق تولید توسط مقام معظم رهبری، دستگاه های اجرایی به کمک واحدهای تولیدی شتافته و سعی در حفظ این تولیدی ها دارند.
امسال هم که با نام رونق تولید نامگذاری شده است، باید تمام اقشار جامعه چه مسئولان و چه مردم در تحقق این هدف نقش ایفا کرده و با وجود مشکلات اقتصادی موجود و تحریمها، از کاهش تولید و یا تعطیلی کارخانه های تولیدی جلوگیری کنند.
شرکت روغن نباتی نرگس شیراز یکی از این تولیدکنندههایی است که در سال 1333 تحت عنوان کارخانه پنبه پاک کنی در حومه شهر شیراز احداث شد، پس از آن با افزایش گرایش و رغبت عموم مردم به جایگزینی روغنهای نباتی بجای روغنهای حیوانی، فرایند تصفیه این کارخانه با ظرفیت 60 تن در روز راهاندازی و به تدریج به ظرفیت کنونی 400 تن در روز که شامل تصفیه و بستهبندی انواع روغنهای نباتی مایع، جامد مصرف خانوار، مارگارین و روغنهای ویژه صنف و صنعت، افزایش یافت.
این مجموعه در زميني به مساحت 93 هزار و 750 متر مربع در مرکز شهر شيراز واقع شده و مساحت زيربنا شامل انبارها، سولههای توليد و ساختمان اداری در حدود 46 هزار متر مربع است، همچنين اين شركت داراي چهار هزار متر مربع فضاي سبز است.
با توجه به مشکلات به وجود آمده طی سالهای گذشته برای این کارخانه، امروز جلسهای با مدیرعامل این شرکت، هیئت رئیسه، دادستان، نمایندههای دادگستری، بیمه تأمین اجتماعی، بانکهای طلبکار و خریداران عمده، تشکیل و مشکلات آن مورد بررسی قرار گرفت.
در این جلسه، سید عباس میرسلیمی، مدیرعامل کارخانه روغن نباتی نرگس شیراز، با بیان اینکه این کارخانه بیش از ۶۵ سال قدمت دارد و بیش از ۲۰۰ نفر در این کارخانه مشغول به کار هستند گفت: برای انتقال این کارخانه به منطقه ویژه اقتصادی هشت هکتار زمین درنظر گرفته شده است اما برای ساخت و ساز و تجهیزات نیازمند سرمایه گذاری کلان است که البته بخشی از آن را میتوان از صندوق توسعه ملی کمک گرفت.
وی با اشاره به اینکه مشکلات این کارخانه از گذشته به ارث رسیده است، افزود: مشکلاتی در حوزههای مالیاتی و بانکی وجود داشت که با رایزنی تا حدودی مرتفع شده است، آخرین مورد در تیرماه با بانک مهر اقتصاد بود که ضمانت آن وام حقوق کارگران بود و به خاطر عدم پرداخت، حقوق کارگران مسدود شده بود اما اکنون حقوق کارگران آزاد شده است و در این زمینه مشکلی وجود ندارد.
میرسلیمی با بیان اینکه بانک انصار را دیگر بانکی خواند که برای توافق با آن به مشکل برخوردهاند بیان کرد: بانک انصار حساب تمام هیئت رئیسه کارخانه روغن نباتی را مسدود کرده است و ما نمیتوانیم هیچ برداشتی انجام دهیم که اگر این حسابها باز شود و یا تعهد جدیدی صورت گیرد کارها با سرعت پیش میرود.
نماینده بانک انصار در پاسخ گفت: با انجام قراردادهایی ما میتوانیم این مشکل را حل کنیم، به این صورت که قرارداد با خریدار را انعقاد کنیم که باعث فروش دوبرابر محصولات کارخانه شده و به تبع آن سود دوبرابر میشود و از مازاد آن،ما طلب خود را وصول کنیم، همچنین با این قرارداد مشکل مسدودی حسابها رفع شده و بانک در قبال بخشی از طلب خود موجودی حسابها را برداشت خواهد کرد.
در پاسخ به این پیشنهاد بانک انصار، مدیرعامل کارخانه روغن نباتی گفت: بدهی ما از ۲ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان به بیش از چهار میلیارد تومان رسیده است، این جریمه خیلی زیاد است، همچنین برای بستن چنین قراردادی ابتدا ما باید شرایط تولیدمان را فراهم کنیم و قراردادهای تولید را نهایی کنیم و به مقداری زمان نیاز است.
نماینده بانک نیز قول داد که اقساط را به صورت چهار قسط سه ماهه و یک سال امهال، تقسیط شود و در صورت خوش حسابی جریمهها را ببخشند، همچنین بعد از قرارداد با خریدار ضمانتنامه صادر شود و ادامه داد: باید این تصمیمگیری سریعتر انجام شود چرا که بانک انصار در حال ادغام با بانک سپه است و بعد از آن انجام توافق سخت خواهد شد.
وی افزود: می خواهیم نظارت را دادستانی برعهده بگیرد که از تولید محصول تا تحویل، مراحل دقیق انجام شود چرا که هر گونه تاخیر، دوباره همین مشکلات را به وجود میآورد. اما دادستان این مسائل را روابط حقوقی خواند و از پذیرفتن نظارت بر این قرارداد امتناع کرد.
میرسلیمی با اشاره به مشکلات با بخش دارایی و معوقات مالیاتی نیز گفت: این معوقات را که از سال ۸۳ تا سال ۹۶ است، تقسیط کردیم اما به صورت ۱۲ قسط مجوز داده شد که برای ما با توجه به شرایط کارخانه سنگین بود و نتوانستیم پرداخت کنیم، شنیدیم اکنون مجوز صدور تقسیط پنج ساله صادر شده که اگر برای ما به این صورت تقسیط شود، خیلی از مشکلاتمان حل خواهد شد.
نماینده دارایی نیز در این جلسه اعلام کرد: با توجه به اینکه این کارخانه پیش از این نتوانسته اقساط خود را پرداخت کند تقسیط دوباره به این شکل امکانپذیر نیست. در ادامه دادستان شیراز از وی درخواست مساعدت کرد و قول همکاری از اداره دارایی را گرفت.
مشکلات دیگر این کارخانه مساله بیمه تأمین اجتماعی بود که تاکنون مساعدهای زیادی را انجام داده است اما همچنان مشکلات وجود دارد، نماینده سازمان بیمه تأمین اجتماعی در این مورد گفت: ماهیانه ۲ میلیارد تومان حقوق مستمریبگیران این کارخانه را پرداخت میکنیم، پیش از این نیز مساعدهای زیادی شده است، شرکت روغن نباتی حدود 2 میلیارد و ۸۵۰ میلیون تومان به بیمه بدهی دارد، ۳۰۰ میلیون جرائم را میبخشیم و بدهی را نیز تقسیط میکنیم، هدف ما حمایت از تولید داخلی است و همچنان همکاری خواهیم کرد.
دادستان درخواست بیشترین تقسیط را به تامین اجتماعی داد و نماینده بیمه ضمن موافقت درخواست کرد تا این کارخانه سعی کند لیست جاری بیمه خود را به موقع پرداخت کند تا بیمه نیز بتواند از آن حمایت کند.
یکی از خریداران کلان که در این جلسه حضور داشت که برای قرارداد با اختلاف قیمت 400 تومان برای هر کیلو روغن به توافق نمیرسیدند، بانک انصار برای حل این مشکل قول خرید بیواسطه تجهیزات را به کارخانه داد تا قیمت تمام شده کاهش یابد و مدیرعامل کارخانه نیز اعلام کرد در صورت عدم توافق با خریدار با خریدار دیگری وارد قرارداد خواهد شد.
لازم به ذکر است با اجرایی شدن، توافقهای انجام شده در این جلسه به زودی
شاهد فعالیت دوباره کارخانه روغننباتی شیراز خواهیم بود که این کمک شایانی
به رونق صنعت و تولید در استان فارس خواهد کرد.