معنا و مفهوم 13 آبان، یعنی ما هنوز برای مقابله با استکبار آماده ایم
دکتر سعید کوشکی، استاد دانشگاه در گفتگو با خبرنگار شیرازه با بیان اینکه در پایان
قرن بیستم که در قرون متمادی شاید پرتنش ترین قرن برای حیات بشریت بود، دو جنگ
جهانی رخ داد، ضمن اینکه بسیاری از ملت های دنیا که زیر یوغ استعمار بودند، در این
دوران قیام کردند اظهار داشت: نهضت های آزادی بخش، تقریبا بخش های زیادی از آفریقا
و آسیا و حتی آمریکای لاتین را در برگرفت و بسیاری از کشور هایی که امروز با عناوین
کوچک و بزرگ می شناسیم، در همین ایام استقلال یافتند.
به گفته این دکترای جامعه شناسی سیاسی، در قرن بیستم، سه مورد خیلی به چشم آمد و بزرگ شد: یکی، دو جنگ جهانی و دیگری انقلاب اسلامی؛ چرا انقلاب اسلامی؟ چون در 1917 و در آستانه قرن بیستم، انقلاب بلشویکی میان کمونیست ها روی داد که خیلی هم جهان را تحت تأثیر خود قرار داد. آن هم در کشوری که 22میلیون کیلومتر مربع مساحت داشت و شرق و غرب را در بر می گرفت.
وی با اشاره به ویژگی های انقلاب اسلامی، سه ویژگی خاص برای این انقلاب بزرگ برشمرد و تشریح کرد: یکی از ویژگی های انقلاب اسلامی این است که نه مورد حمایت بلوک شرق است و نه مورد حمایت بلوک غرب؛ و نه تنها مورد حمایت نیست؛ بلکه هر دو بلوک هم بر علیه آن هستند.
کوشکی ادامه داد: ویژگی دیگر انقلاب اسلامی، این است که یک پرچمی را بلند کرده که در قرن بیستم اصلا سابقه نداشته است و آن، پرچم مذهب است. امام راحل(ره) با این شعار و با تأثیر از اهل بیت عصمت و طهارت(ع) به میدان آمد.
مدیر کل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس فارس افزود: ویژگی سوم انقلاب اسلامی، این است که امام خمینی در کشوری قیام کرد و مردم حمایتش کردند که آمریکاییها به آن جزیره ثبات می گفتند. امام راحل(ره) تنها با تعدادی یار محدود انقلاب را آغاز کرد؛ اما با شهادت حاج آقا مصطفی خمینی، طوفان انقلاب شروع شد و شعار اصلی انقلاب، که باعث همه دشمنی های مستکبران جهان با آن است، این بود که امام فرمودند انقلاب ما انقلابی است که با مستکبرین در تقابل است و هرکس مستکبر است، در جبهه مقابل ما قرار دارد.
این استاد دانشگاه تأکید کرد: من قبول ندارم که بعضی ها می گویند "ما کار به کار کسی نداریم". اتفاقا ما کار به کار همه داریم. کار به دو گروه داریم: یکی مستضعفین و دیگری مستکبرین. مستضعفین مورد حمایت ما و با مستکبرین در تقابل با ما هستند.
وی تصریح کرد: انقلاب زمانی آغاز شد که مستکبرین شرق و غرب می گفتند همه باید با ما باشند، یا با طرف مقابل ما؛ حتی گروه بی طرف هم برایشان تعریف نشده بود. بعضی کشورها در همین دوران در قرن بیستم، تلاش کردند هم با بلوک شرق باشند هم با بلوک غرب؛ و اتفاقا ایران هم یکی از این مدل کشورها بود. از امریکائیها سلاح می خرد و منابع نفتی به رژیم صهیونیستی و غیره و غیره می دهد و برای اینکه روسها را ناراحت نکند، می گوید ذوب آهن و گاز هم برای تو.
کوشکی گفت: انقلاب شد، پیروز شد، و اولین گروه هایی که مقابل انقلاب اسلامی ایستادند، کسانی بودند که دست پرورده یا آمریکا هستند یا غرب، و یا بلوک شرق مثل حزب توده. این نشان می دهد که انقلاب اسلامی یک اصالت الهی و بنیانی دارد و در ذات خود، استکبارستیز است و حامی مستضعفین.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه زندگی در دوران کنونی جای شکر زیادی دارد گفت: خدا را شکر می کنم که عمر ما را در این دوران قرار داد و پدر و مادران ما را طوری قرار داد که ما را در این راه تربیت کنند و علما در این دوران، از ما دستگیری کردند، و شکر دیگر، اینکه خدا دوستان خوبی مثل شهدا را به ما داد.
دکترای جامعه شناسی سیاسی با یادآوری اینکه انقلاب پیروز شد و کمتر از یک سال از آن گذشت و آمریکاییها سابقه داشتند در براندازی انقلاب ها، مثلا انقلاب شیلی را در نطفه خفه کردند تشریح کرد: برای انقلاب اسلامی هم برنامه ها پیاده کردند. 13 آبان 58، که کمتر از یک سال از انقلاب گذشته بود، انقلابیون دانشجو که گوش به فرمان ولی خدا بودند، فهمیدند که اگر نجنبند، کار از کار گدشته است. پس لانه جاسوسی را تصرف کردند و این امر، فضاحتی برای آمریکا در عرصه بین المللی شد.
وی با تصریح بر اینکه در آن زمان که کسی حتی به سگ آمریکایی هایی هم جرأت "تو" گفتن نداشت، با این کار، اولین تحقیر حقیقی آمریکایی ها در قرن بیستم رخ داد. تحقیر دیگر، شکست مفتضحانه آمریکا در طبس بود که با مشیت الهی رقم خورد. "خدا با ماست" معنی واقعی خودش را آنجا نشان داد.
به گفته معاون هماهنگ کننده سابق سپاه فجر فارس، تحقیر سوم آمریکا هم وقتی بود که معاهدات را به نفع ایران به اجبار پذیرفت. پس با این تحقیرهای پی در پی، جنگ را در سال 59 به ایران تحمیل کردند و یک آدم بی هویت و قدرت و شهرت طلب بدون دین و آئین و مذهب، با ارتش تا دندان مسلح، را برای حمله به ایران تحریک کردند.
این یادگار دفاع مقدس افزود: صدام در بصره یک مصاحبه می کند و می گوید جواب سوالاتتان را هفته آینده در تهران خواهم داد و اینگونه تحقیر چهارم آمریکا رقم خورد. هشت سال شهدای رعنا قامتمان ایستادند و مقاومت کردند و گفتند "خدایا! ما سربازان دین تو هستیم"؛ و اینگونه با مقاومتی بی نظیر، نقشه های شوم دشمن را نقش بر آب کردند.
کوشکی تأکید کرد: این نکته را بدانید که وقتی امام خامنه ای عزیز می فرمایند که من چشمم آب نمی خورد از مذاکرات و از اروپا، امام می داند که نمی شود با سلاح و مال استکبار، بر علیه استکبار جنگید.
این استاد دانشگاه ادامه داد: بعد از دفاع مقدس، بار دیگر هم آمریکا تحقیر شد و در فتنه تیر 78 که خیلی ها مطمئن بودند که دیگر انقلاب تمام شد؛ و باز هم فتنه 88 از این نمونه است. خدا این ها را نشان می دهد که هم قدرت ولی خدا و هم قدرت مومنین را به رخ بکشاند. سختی کشیدیم، شهید دادیم، امام سربلند بودیم.
مدیر کل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس فارس در ادامه تحقیرهای آمریکا در ایران، به تحقیری دیگر در مذاکرات اشاره کرد و گفت: آمریکایی که نعره می کشید، پای مذاکره آمد و نشان داد که پذیرفته است انقلاب اسلامی به عنوان یک قدرت منطقه ای تثبیت شده و من با آن وارد مذاکره شده ام.
به گفته وی، حتی در برجام هم با به کرسی نشستن حرف ولی امر مسلمین، با روی کار آمدن ترامپ دیوانه و پاره کردن برجام، باز هم امریکا تحقیر شد، شکست داعش در منطقه هم به نوعی تحقیری بیش از پیش برای آمریکا بود.
این دکترای جامعه شناسی سیاسی تأکید کرد: ان شاءالله تحقیر بعدی، عبور از پیچ تاریخی است که در حال عبور هستیم. دشمن می داند که در حال موازنه قواست و نمی تواند به صورت نظامی با ما وارد جنگ بشود.
به عقیده این یادگار هشت سال دفاع مقدس، 13آبان را که گرامی می داریم، در واقع عزتمندی مردم را در استقامت و ایثارگری به پای انقلاب را گرامی می داریم. شهدا را تجلیل می کنیم. معنا و مفهوم 13 آبان، یعنی اینکه ما هنوز آماده ایم برای مقابله با استکبار جهانی.
وی گفت: 13 آبان نقطه عطفی است در ایستادگی مقابل آمریکا و الگویی برای جهانیان شد و آمریکا هیچ غلطی نتوانست بکند.
کوشکی تصریح کرد: بار اصلی و سنگین پیشبرد اهداف انقلاب را سه قشر ولی امر، مردم و پیشقراولان جهاد و شهادت بر دوش می کشند.