کد خبر: ۱۳۸۰۵۰
تاریخ انتشار: ۰۱:۰۰ - ۲۳ فروردين ۱۳۹۹
در دومین خطبه مجازی امام جمعه شیراز مطرح شد:

جوانان برای معرفی توحید ناب اسلامی در عصر ارتباطات بین المللی به میدان بیایند

آیت الله دژکام گفت:امروز، روز به میدان آمدن جوانان عزیز ما است. برای اینکه خودشان این توحید را بشناسند و آن را متناسب با یک زبانی که بشود در سطح بین المللی آن را تبلیغ کرد، مطرح کنند.

به گزارش شیرازه، آیت الله لطف الله دژکام نماینده ولی فقیه در استان فارس و امام جمعه شیراز در دومین خطبه مجازی، با تبریک اعیاد شعبانیه ما شعبان را خیلی بزرگ با عظمت توصیف کرد و گفت: در این ماه پیامبر اسلام (ص) به عبادت و بندگی خداوند در روز و شب می پرداختند و این با این کار ماه شعبان را به ماه رمضان متصل می کردند.

آیت الله دژکام بیماری کرونا را یک آزمون الهی دانست و افزود: بیماری فراگیر جهانی کووید 19 که با کمال تاسف می بینیم تمام مردم دنیا به آن گرفتار هستند یک آزمون الهی است انشالله خداوند متعال رفع بفرماید و امیدواریم تا مردم بتوانند با یک آرامش و رفاه بیشتری به کار ها و عبادات خودشان بپردازند.

وی با عنوان حدیثی از امام علی (ع) ایمان را دارای 4 ستون اعلام کرد و اظهار داشت: ایمان بر چهار ستون استوار است که آن ها توکل و واگذاری کار ها بر خداوند، رضایت از قضا الهی و تسلیم در مقابل فرمان الهی است. شایسته است که ما به عنوان ارادتمندان به امیرالمومنین (ع) به این چهار مورد توجه کنیم.

جوانان برای معرفی توحید ناب اسلامی در عصر ارتباطات بین المللی به میدان بیایند

امام جمعه شیراز فراگیری ارتباطات بین المللی در این عصر و منجر شدن آن به زیاد شدن چالش باور ها و اعتقادات و سبک های مختلف زندگی را عنوان کرد و گفت: امروزه هرکسی با هر نوع فکر در ارتباط با نوع دیگری از تفکر قرار می گیرد و اول به مقایسه می پردازد.

این استاد دانشگاه ایمان ناب اسلامی با ایمان مسیحیت را دارای نقاط ضعف و نقاط مشترکی دانست و بیان کرد: نقاط مشترک این است که حضرت عیسی (ع) را پیامبر خدا و دین اسلام را تکمیل کننده دین های پیشین می دانیم و پیامبر های پیشین برای ما ارزشمند هستند. اما نوع باور دینی که در مسیحیت تبلیغ می شود با دین ما تفاوت اساسی دارد که در این موضوع لازم است افراد مطالعه کنند و به مباحثه با متخصصین در این حوزه بپردازند.

وی ضمن بیان اینکه در حدود 400 سال گذشته که اروپا در مهد تمدن جدید بوده و مسئله سازگاری عقل و ایمان مورد بحث قرار داشته است، اظهار داشت: در این زمینه صاحب نظران اروپایی می گویند که این دو (عقل و ایمان) منطبق نیستند. یعنی شما باید به چیزی ایمان بیاورید که از نظر عقلی دلیلی برای اثبات آن وجود نداشته باشد.

نماینده ولی فقیه در استان فارس با ابراز اینکه در دین مسیحیت خود فیلسوف ها رسما می گویند برخی مطالب را نمی توان با عقل منطبق کرد گفت: تلاش چندین صد ساله فیلسوفان غربی برای اثبات سازگاری عقل و ایمان در مسیحیت با شکست روبرو شد و نتوانست مردم راضی کند. در نهایت به این جمله پاسکال ختم شد که می گوید: ایمان آوردن یک قمار است و کاری به عقل ندارد و باید در شرایطی وارد این قمار بشویم که یا برد و یا باخت است.

آیت الله دژکام اضافه کرد: برداشت از ایمان دینی در مسیحیت در مورد خداوند، پیامبر و وحی را در تثلیث می جویند و ایمان هیچ موقع با تثلیث جور در نمی آید.

امام جمعه شیراز، مقابل این نوع برداشت دینی از ایمان مسیحی را، ایمان نابی است که ایمان با کمال عقل سازگار است دانست و افزود: کسانی که خواستند این سازگاری عقل با ایمان را تبلیغ کنند همچون ابوعلی سینا، ملاصدرا شیرازی جز فلاسفه بزرگ جهان هستند.

وی با اشاره به این بهبوهه و درگیری و رقابت تمدن ها، مردم را به آوردن ایمان به اصول دینی خودمان و ترویج در جهان دعوت کرد و راه اندازی پویشی که در فضای مجازی به معرفی امام زمان (ع) پرداخته است بسیار ارزشمند دانست.

وی تصریح کرد: وقتی که منتظران ولی عصر(عج) بیایند و با زبان ایرانی و خارجی به معرفی امام حاضر بپردازند بسیار کار ارزشمندی است. اما در این زمان باید به معرفی توحید ناب اسلامی که معلم آن امام علی (ع) است هم پرداخته شود. اگر فیلسوفان بزرگ جهان با این نوع توحید و ایمان آشنا شوند یقینا آن را تایید می کنند زیرا با عقلشان سازگار است.

جوانان برای معرفی توحید ناب اسلامی در عصر ارتباطات بین المللی به میدان بیایند

این استاد دانشگاه خطاب به جوانان اظهار داشت: امروز، روز به میدان آمدن جوانان عزیز ما است. برای اینکه خودشان این توحید را بشناسند و آن را متناسب با یک زبانی که بشود در سطح بین المللی آن را تبلیغ کرد، مطرح کنند.

وی در پایان تاکید کرد: بزرگترین پشتیبان ایمان ما، عقل ما است و بایستی سازگاری عقل و ایمان را در تمدن اسلامی خود نشان بدهیم و به جهانیان عرضه کنیم.


برچسب ها: شیرازه ، فارس ، شیراز
نظرات بینندگان