بسته ویژه خبری؛
نامه مدیر حوزههای علمیه به ۵۰ رهبر مذهبی دنیا
/ پلیس راهور: افزایش ۷۵ درصدی تعداد خودروها در معابر
/ نماینده رشت: پسا کرونای وحشتناکی داریم/ نقل قولی از امام خمینی (ره) درباره ارتش و سپاه
رصدخانه، خبرهایی از اخبار روز برای مخاطبان آماده میکند که غیررسمی هستند، یا اینکه کمتر از اهمیت خود، مورد توجه قرار میگیرند. تیترهایی مانند؛واعظی: حتی دشمنان هم این کار را با ما نمیکنند / مسیح مهاجری: کسی پیدا نشد بپرسد ویروس کرونا چگونه میتواند مأمور خدا باشد؟ / نامه مدیر حوزههای علمیه به ۵۰ رهبر مذهبی دنیا / تاریخ تولد دقیق رهبر انقلاب به روایت خودشان و ... رصدخانه امروز را تشکیل میدهند.
تحولات در گذر است و اخبار روز هیچ گاه متوقف نخواهد شد؛ خبرهایی رسمی و گاه غیر رسمی؛ خبرهایی که مورد توجه قرار میگیرد یا ممکن است همه به راحتی از کنار آن بگذرند. رسانههای خبری هر یک به فراخور وابستگی جناحی خود، خبرهایی را برجسته میکنند و در مواردی هم از کنار آن میگذرند. اگر خبر بهماهو خبر موضوعیت داشته باشد، وابستگی جناحی نباید در کمرنگ و پر رنگ منتقل کردن آن تأثیری داشته باشد.
رصدخانه؛ جایی است که خبرهایی گاه غیررسمی و گاه اخباری که مورد توجه قرار نمیگیرد، برای مخاطبان آماده میکند؛ خبرهایی که گاه به ملاحظه جناحهای سیاسی مورد توجه قرار نمیگیرند و گاه به دلیل کم توجهی رسانهها به حاشیه میروند، ولی همین خبرها، اخباری هستند که مخاطبان را از پشت پرده جریانات سیاسی آگاه میکنند. در رصدخانه، تیتر و خلاصهای از مهمترین اخباری که اطلاع از آنها ممکن است برای مخاطبان مهم و قابل توجه باشد، در اختیار مخاطبان قرار میگیرد و اینک رصدخانه را میبینید.
«دعوت» ویژهبرنامه افطار شبکه یک شد
«دعوت» قصههای شنیدنی از زندگیهای مردم عادی را روایت میکند. برنامه «دعوت» رمضان امسال میزبان کسانی است که برای حفظ کانون خانوادهشان کارهایی ستودنی کردهاند.این برنامه رمضان امسال از ساعت ۱۵: ۱۹ تا لحظه افطار، مهمان بینندگان شبکه یک و میزبان مردمی فداکار میشود.قصه زندگی مهمانهای امسال، مسائل مبتلا به جامعه همچون فرزندآوری، حسن معاشرت و صداقت است که با کارشناسی حجتالاسلام برمایی برای بینندگان شبکه یک روایت میشود. «دعوت» کاری از گروه اجتماعی شبکه یک سیماست که به تهیهکنندگی مجتبی کشاورز و حجتالاسلام برمایی هر شب از این شبکه پخش میشود.
افزایش مسمومیت ناشی از مصرف الکل در پی شیوع کرونا در فارس به ۸۰۸ نفر
رئیس اورژانس فارس از مسمومیت ۸۰۸ نفر بر اثر مصرف الکل در استان خبر داد. مدیر حوادث و فوریتهای پزشکی استان فارس گفت: از ابتدای شیوع کرونا تا صبح امروز ۸۰۸ نفر به علت مسمومیت با الکل صنعتی به مراکز درمانی استان مراجعه کرده اند که ۱۴ نفر بستری و از این تعداد ۸ نفر در بخش مراقبتهای ویژه تحت درمان هستند.محمدجواد مرادیان افزود: در پی شیوع ویروس کرونا در ایران و شایعه تاثیر مصرف الکل بر مقابله با این بیماری ۹۷ نفر در فارس، جان خود را از دست دادند.او تاکید کرد: ویروس کرونا از طریق سیستم تنفسی وارد بدن میشود، بنابراین مصرف الکل هیچ تاثیری در پیشگیری و درمان کرونا ندارد و بهترین راهکار برای مقابله با کرونا، خود قرنطینه کردن و در خانه ماندن و رعایت مسائل بهداشتی است.
هشدار زرد هواشناسی/ احتمال آبگرفتگی معابر و سیلاب در ۲۰ استان کشور
سازمان هواشناسی با صدور هشداری زرد از رگبار باران گاهی همراه با رعدوبرق، وزش باد شدید موقت و بارش تگرگ در مناطق مستعد و آبگرفتگی معابر از امروز (۳۰ فروردین ماه) تا سه شنبه (۲ اردیبهشت ماه) خبر داد.
رسالت بوذری جایگزین احسان علیخانی شد
مجری «مثل ماه» ویژه برنامه افطار شبکه سه که قرار است در شب های ماه مبارک رمضان روی آنتن برود، مشخص شد. گروه اجتماعی شبکه سه ویژه برنامه «مثل ماه» را با اجرای رسالت بوذری در ماه رمضان روی آنتن میبرد. پیش از این برنامه «ماه عسل» با سابقه ۱۲ سال جزو پرمخاطب ترین برنامه این شبکه در ماه رمضان بود. این برنامه به مسائل اجتماعی و دینی میپردازد و مهمانان از شهرهای مختلف حضور پیدا خواهند کرد و از زندگی و اتفاقات خاص خود صحبت میکنند. «مثل ماه» به تهیهکنندگی هادی آشتیانی و کارگردانی پیام ابراهیمپور ساعت ۱۹ از شبکه سه سیما پخش خواهد شد. گفتنی است دکور برنامه «مثل ماه» را پیمان قانع طراحی کرده است.
صحت انتخابات مجلس در ۴ حوزه باقیمانده تایید شد؟
سخنگوی شورای نگهبان از تأیید صحت برگزاری انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در چهار حوزه انتخابیه باقیمانده و اتمام بررسی صحت مرحله نخست انتخابات مجلس در این شورا خبر داد. عباسعلی کدخدایی سخنگوی شورای نگهبان از تأیید صحت برگزاری انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در چهار حوزه انتخابیه باقیمانده و اتمام بررسی صحت مرحله نخست انتخابات مجلس در این شورا خبر داد. کدخدایی این حوزههای انتخابیه را شامل بندرعباس، قشم، ابوموسی، حاجی آباد و خمیر؛ نور و محمودآباد؛ جهرم و خفر و صومعه سرا برشمرد و افزود: ما نتیجه این چهار حوزه را به علت گزارشها و شکایتهایی که دریافت شده بود اعلام نکرده بودیم و ناچار شدیم که بازرسانی را به هر یک از این حوزهها اعزام کنیم.
تصمیم تازه سعودیها درباره غار حرا
«خالد الفیصل» امیر منطقه مکه مکرمه با صدور فرمانی، دستور توسعه دو پروژه غارهای «حرا» و «ثور» در شهر مکه را صادر کرد و با توجه به شیوع ویروس کرونا و فرصت نبود زائر، خواستار سرعت بخشیدن هرچه بیشتر در اجرای این پروژهها شد. به گزارش روزنامه «سبق» عربستان، هدف از اجرای این پروژهها پیرایش و حذف زوائد بصری در محدوده این دو غار و از بین بردن آن چیزی است که مقامات سعودی آن را رفتار اشتباه و ناصحیح برخی زوار بیت الله الحرام میدانند. قرار است در پروژه توسعه غارهای حرا و ثور که به گفته مقامات سعودی مرحله اول آن ۳۰ روز به طول میانجامد، نوشتههای موجود در دو غار و نوشتههای روی صخرهها در مسیرهای منتهی به غار حرا و ثور حذف شود. همچنین قرار است موانع بتنی و سایهبانها و تختههای چوبی در مسیر برداشته شود و سرویسهای بهداشتی برای زوار درنظر گرفته شود.
نماینده رشت: پسا کرونای وحشتناکی داریم
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس تاکید کرد: باید شرایط دولت و کشور را در نظر بگیریم، ما کشوری با اقتصاد ضعیف هستیم و باید بین سلامت و اقتصاد تعادل برقرار کنیم و به گونهای در میان این دو حرکت کنیم که اقتصاد ما دچار فروپاشی نشود؛ یک زمانی شخصی مثل «ترامپ» میگوید با تعطیلی مخالف است که ۱ میلیارد دلار ضرر شخصی کرده و نشان میدهد به دنبال منافع شخصی خودش است، اما واقعا رئیسجمهور و دولت ایران به داستانها و مسائل پساکرونا فکر میکنند.وی ادامه داد: ما در پساکرونا نرخ بالای بیکاری داریم که در دنیا چیزی حدود ۱۰۰ میلیون بیکار وجود خواهد داشت، پیشبینی میشود حدود ۱ میلیون نفر آنها در ایران باشند، ما در حال حاضر بین ۳ تا ۵ میلیون بیکار داریم، در نظر بگیرید اگر یک میلیون بیکار، آن هم از جمعیت فعال کشور به آن اضافه شود، چه شرایطی به وجود میآید. در حال حاضر استان تهران و اصفهان به ترتیب نرخ بیکاری که در حال به وجود آمدن است را به ترتیب ۳۴ و ۴۰ هزار نفر اعلام کردهاند، بنابراین ما باید انصاف را رعایت کنیم و حرفی نزنیم که فقط خوشایند مردم و برخی گروهها باشد، ما عقلای کشور هستیم و باید کشور را اداره کنیم.جعفرزاده با اشاره به شرایط سخت کشور و با بیان اینکه در شرایط عادی همه میتوانند دولت باشند و کشور را اداره کنند و فلسفه وجودی دولت برای چنین روزهایی است، خاطرنشان کرد: امروز نیاز است که دولت ورود پیدا کند، آستین بالا بزند و کارهای اساسی برای مردم انجام دهد؛ پیشنهاد من به دولت این است که از رفتارهای قطره چکانی پرهیز کند و بستههای حمایتی درست و حسابی به جامعه ارائه کند.
سوال چالشی نماینده مجلس از عادل آذر
یک عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی بیان کرد: رئیس دیوان محاسبات کشور توضیح دهد بدون حضور کمیسیون برنامه و بودجه چگونه گزارش تفریغ بودجه سال ۹۷ را تدوین کرده است.جلال میرزایی درباره گزارش دیوان محاسبات کشور و اظهارنظرهای سیاسی از سوی برخی جریانهای سیاسی پیرامون این گزارش به جای راستیآزمایی آن، گفت: چنین رویکردی تازگی ندارد، معمولا مسائلی که جنبه حقوقی و قضائی دارد سیاسی میکنیم تا به نتیجه خاصی منتهی نشود.نماینده مردم ایلام در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: هنگامی که شما حقوقی و قضائی با مسئلهای برخورد میکنید، فصلالخطابش قانون است و موضوع خاتمه پیدا میکند، اما در کشور ما نمیخواهیم این روند طی شود و دوست داریم همیشه چیزی وجود داشته باشد تا برایش هزینه کنیم و فکر باقی مسائل را نمیکنیم.وی با تاکید بر اینکه انتظار میرفت در تدوین و تهیه گزارش تفریغ بودجه سال ۹۷ دقتهای لازم انجام شود، عنوان کرد: ما که میدانیم جامعه چه شرایطی دارد و وضعیت چگونه است، نباید کاری کنیم که افکار عمومی دچار تنش و پرسشهای جدی شود.
الهیان: جلسات مجازی منتخبین مجلس یازدهم برای انتخاب رئیس نیست
منتخب مردم تهران در یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی با اشاره به بررسی اولویتهای کشور در جلسات مجازی منتخبین مجلس یازدهم، گفت: تا جایی که اطلاع دارم این جلسات با عنوان بررسی و تعیین ریاست مجلس برگزار نشده است.زهره الهیان در گفتگو با ایسنا، با اشاره به برگزاری جلسات مجازی منتخبین مجلس یازدهم، اظهار کرد: یک ماه باقی مانده تا افتتاح مجلس یازدهم فرصت خوبی است تا منتخبین بحثها و جلسات کارشناسی را حول اولویتهای کشور دنبال کنند.وی در ادامه با بیان اینکه این جلسات بعضا بین خود منتخبین و بعضا بین منتخبین و کارشناسان مختلف برگزار میشود، افزود: تاکنون جلسات متعدد و مختلفی برگزار شده است. گاها همزمان منتخبین به صورت جداگانه در جلسات مختلف حضور یافته اند و اینگونه نیست که صرفا همه منتخبین با هم در یک جلسه شرکت کنند. جلسات به صورت استانی، بین استانی یا با حضور کارشناسان هم برگزار میشود.الهیان درباره موضوعات مورد بررسی در این جلسات مجازی تصریح کرد: بحران کرونا و شرایط پساکرونا و رکود اقتصادی ناشی از بحران کرونا از موضوعات اولویتدار کشور است که جلسات برگزار شده به این مسائل پرداخته میشود. برای تحقق شعار سال هم باید مقدماتی فراهم شود و در این راستا، ما نظرات کارشناسان را جویا میشویم. از نظرات متخصصین آینده پژوهی نیز درباره موضوع خانواده و جمعیت استفاده میکنیم و امیدواریم نتیجه این جلسات، پیشنهادات و طرحهای مناسبی در مجلس یازدهم برای حل مشکلات کشور باشد.وی در پاسخ به این پرسش که آیا بحث ریاست مجلس و هیات رئیسه نیز در این جلسات مطرح شده است، گفت: تا جایی که اطلاع دارم این جلسات با این عنوان برگزار نشده است، ولی حتما بین منتخبین بحث ریاست و ترکیب هیات رئیسه مطرح است.
نامه مدیر حوزههای علمیه به ۵۰ رهبر مذهبی دنیا
مدیر حوزههای علمیه کشور در نامههای جداگانه به رهبران مذهبی جهان از آمادگی ایران برای انتقال تجربیات برای مقابله با کرونا خبر داد.آیت الله اعرافی مدیر حوزههای علمیه کشور در نامههای جداگانه به ۵۰ رهبر مذهبی جهان، از آمادگی حوزههای علمیه ایران برای انتقال تجربیات به همه کشورها و استفاده از تجربیات برای مقابله با ویروس کرونا شد
دورهمی تازه نمایندهها لغو شد
نشست هماندیشی منتخبان مجلس یازدهم که پیش از این قرار بود در روز دوشنبه برگزار شود، لغو شد.دبیرخانه ائتلاف نیروهای انقلاب با اعلام این خبر تاکید کرد: پس از کسب نظر مشورتی وزیر بهداشت جلسه منتخبان مجلس یازدهم که قرار بود روز دوشنبه (اول اردیبهشت) در مجتمع فرهنگی آدینه برگزار شود، لغو شد.
نقل قولی از امام خمینی (ره) درباره ارتش و سپاه
رئیس سازمان عقیدتی سیاسی وزارت دفاع با بیان خاطرهای به نقل از مقام معظم رهبری در دیدار با امام خمینی (ره) اظهار داشت: در زمانی که صحبت از ارتش و سپاه به میان آمد حضرت امام دو دست خود را بالا بردند و فرمودند: یک دست ارتش و دست دیگر سپاه است و این دو بازوی توانمند از انقلاب و میهن دفاع مینمایند.
پلیس راهور: افزایش ۷۵ درصدی تعداد خودروها در معابر
رئیس پلیس راهور تهران بزرگ گفت: امروز و براساس اطلاعات به دست آمده نسبت به روز ۳۰ فروردین سال ۹۸ افزایش ۷۵ درصدی تعداد خودروهای حاضر در معابر شهری را شاهدیم. سردار مهماندار افزود: نکتهای که باید به آن توجه شود این است که همه این افرادی که این روزها وارد خیابانها میشوند کارمندان نیستند که رفت و آمدشان ضروری باشد.
مسیح مهاجری: کسی پیدا نشد بپرسد ویروس کرونا چگونه میتواند مأمور خدا باشد؟
مسیح مهاجری در روزنامه جمهوری اسلامی نوشت: بدشانسی کرونا بیشتر از اینجا بود که در شرایط رواج فضای مجازی متولد شد و، چون در این رسانه گسترده به پهنای سرتاسر جهان، دایههای مهربانتر از مادر فراوان وجود دارند، از همان دوران پیچیده در قنداق بودن، انواع و اقسام لباسها که عموماً به تن او گشاد بودند برایش دوخته شد. یکی گفت: کار، کار چین است، آن دیگری گفت: دست آمریکا در کار است، سومی گفت: این مأمور خداست، چهارمی گفت: از علائم ظهور است، پنجمی گفت: غضب طبیعت است، ششمی گفت: کرونا آینده بشریت را تغییر میدهد و دنیای پساکرونا دنیای دیگری خواهد بود… در این میان، کسی پیدا نشد بگوید یک ویروس منحوس چگونه میتواند مأمور خدا باشد؟ کسی نپرسید چه نسبتی میان یک بیماری با موضوع ظهور امام زمان علیهالسلام وجود دارد؟ کسی نگفت اگر عالمگیر شدن یک بیماری و جان باختنهای میلیونی انسانها از علائم ظهور است پس چرا آنهمه طاعون و وبا و آنفلوآنزا با بیش از ۵۰ میلیون کشته که قبل از این به سراغ ملتها آمدند باعث ظهور نشدند؟ چه کسی میتواند ادعا کند بعد از پایان دوران کرونا آدمها دست از خیانت و نزاع و فساد و قتل و جنگ و سلطهگری و قدرتطلبی برمیدارند؟ چه کسی میتواند اطمیان بدهد کرونا خوی برتریطلبی انسانها را تغییر میدهد و دنیا گلستان میشود؟ انسان، همان موجودی است که وقتی گرفتار طوفان دریا و تلاطم هوا و شدائد زمین میشود به خدا روی میآورد و به محض اینکه نجات پیدا میکند از خدا غافل میشود. کرونا که برود، آمریکا بازهم آمریکاست، صهیونیستها بازهم نژادپرست خواهند بود، داعش بازهم داعش است، دعواهای جناحی ما هم پابرجا خواهد بود و انحصارطلبیها و اقتدارگرائیها و جنگ قدرت را بازهم خواهیم داشت.
واعظی: حتی دشمنان هم این کار را با ما نمیکنند
محمود واعظی: دوستانی که با وجود این تمهیدات، دوراندیشیها و کارنامه قابل دفاع کشور در مقابله با کرونا، امروز دولت را متهم یا تخریب میکنند، بیشتر از دولت به کلیت کشور و نظام جفا میکنند. تحلیل برخی مشکلات اقتصادی کشور، بدون در نظر گرفتن تحریمهای دو سال اخیر کتمان واقعیتهای آشکار و از آن بدتر مغالطه نشاندن معلول به جای علت است. این مشکلات، نتیجه رویکرد دولت در سیاست خارجی نیست، نتیجه تحریمهایی است که ظالمانه بر ما اعمال شده است. نتایج رویکرد دولت در سیاست خارجی، همان شاخصهایی است که پیش از خروج امریکا از برجام در اقتصاد کشور ثبت شده است. نادیده گرفتن آن شاخصها در چارچوب رقابتهای سیاسی قابل فهم است، اما تبرئه کامل تحریمها و تحریمگران در مشکلات فعلی اقتصادی کشور و نسبت دادن همه مشکلات به دولت، کاری است که حتی دشمنان هم نمیکنند. کشورمان این روزها روزهای سرنوشتسازی را سپری میکند. روزهای سخت البته قطعاً رفتنیاند، بهشرطی که بیشتر از همیشه در کنار هم باشیم و به دیده انصاف و با حسنظن به یکدیگر نگاه کنیم. دست از تخریب و تخطئه برداریم و با انسجام و یکپارچگی، همه به فردای روشن این دیار فکر کنیم.
افشاگری کفاشیان این بار درباره افشین قطبی
علی کفاشیان درباره انتخاب افشین قطبی به عنوان سرمربی تیم ملی میگوید: یکجورهایی این مربی را مجبوری انتخاب کردیم، درست مثل اسکوچیچ، بازیکنان میگفتند افشین قطبی مربی نیست.
پاسخ ربیعی به چند خبر جنجالی و شیطنت رسانهای علیه دولت
علی ربیعی، سخنگوی دولت در پاسخ به شیطنتهای خبری که پیرامون ممانعت ورود اتباع کشورهای همسایه از جمله پاکستان و افغانستان صورت گرفت، اظهار کرد: آنچه که قابل توضیح است این است که مرزهای کشورها با همسایگان بخصوص پاکستان و افغانستان را ما نبستیم. بعد از ۳۰ بهمن این همسایگان بودند که مرزهایشان با ایران را با این تصور که ویروس کرونا در ایران آمده است بستند؛ پس ما مرزهای خود را نبستیم؛ این موضوع اولین پاسخ صریح به این موضوع است.
نظرات بینندگان