هشتگ «اردوغان استعفا» در ترکیه ترند شد
به گزارش سر.یس سیاسی شیرازه، امروز (دوشنبه) کاربران توییتر در ترکیه با ترند کردن هشتگ «اردوغان استعفا» خواستار کنارهگیری وی شدند.
هشتگهایی که بالاتر از اردوغان استعفا در توییتر ترکیه ترند شده، به ترتیب ülkeiflasediyor (کشور ورشکست میشود)، Dollar۱۰TL (دلار ۱۰ لیری) و pazartesi (دوشنبه در اشاره به کاهش ارزش لیر در معاملات امروز) است.
این درخواست در پی نارضایتیهای گسترده در ترکیه پس از سقوط شدید ارزش لیر در برابر دلار و همچنین مشکلات اقتصادی مطرح شده است.
پس از آنکه رجب طیب اردوغان دستور اخراج سفرای ایالات متحده و ۹ کشور غربی دیگر را صادر کرد، لیر ترکیه در ادامه روند نزولی خود، با کاهش ارزش بیسابقه ۱.۶ درصدی در برابر دلار در آغاز معاملات آسیایی امروز (دوشنبه) همراه شد.
هفته گذشته، ارزش پول ترکیه پس از آنکه بانک مرکزی این کشور (CBRT) بار دیگر نرخ بهره را با وجود افزایش تورم، ۲۰۰ واحد پایه کاهش داد، در پایینترین سطح خود قرار داشت.
بسیاری از نمایندگان پارلمان ترکیه و کارشناسان اقتصادی این اقدام بانک مرکزی را بیملاحظه و در عین حال یک شوک عنوان کردهاند.
ارزش لیر هماکنون به ۹.۷۸ لیر در برابر دلار رسیده و از ابتدای سال میلادی جاری ۲۴ درصد ارزش خود را از دست داده و کماکان روی مدار نزولی است.
به باور مخالفان سیاسی اردوغان، درخواست وی برای اخراج سفرای غربی تلاشی بود برای منحرف کردن توجهات از مشکلات اقتصادی ترکیه.
بسیاری از تحلیلگران میگویند کاهش نرخ بهره باعث تشدید افزایش تورم و کاهش بیشتر ارزش لیر میشود که به زودی میتواند بانک مرکزی را وادار به تغییر مسیر کند.
به گزارش الجزیره، اردوغان که خود را دشمن نرخ بهره میداند، امسال بسیاری از مقامات ارشد بانک مرکزی این کشور را جایگزین کرد. ترکیه در حالی نرخ بهره را کاهش داده که سایر بانکهای مرکزی در سراسر جهان برای جلوگیری از افزایش فشارهای جهانی قیمت، در حال افزایش آن هستند.
بلومبرگ در تحلیلی در همین خصوص نوشت: مانند این است که ترکیه خواهان بحران اقتصادی باشد. تهدید به اخراج فرستادگان متحدان، چند روز پس از کاهش گسترده نرخ بهره، دستورالعمل کاهش قیمت ارز بود. این دقیقاً همان چیزی است که رجب طیب اردوغان به دست آورد «لیر در آغاز معاملات آسیایی روز دوشنبه به پایینترین سطح خود در برابر دلار رسید و امسال حدود ۲۴ درصد ارش خود را از دست داده که بدترین عملکرد در بین همتایان آن در بازارهای نوظهور بوده است».
انتهای پیام/