حمله سایبری به سیستم عرضه سوخت جنگ تمام عیار علیه ارگان های حیاتی کشور بود
به گزارش سرویس سیاسی شیرازه، سید علیرضا آل داوود مدرس و پژوهشگر رسانه، در نشست مجازی تحلیل ابعاد ناکامی دشمن در حمله سایبری به سامانه سوخت و ارزیابی قابلیت های تهاجم متقابل که در 6 آبان ماه برگزار شد به بررسی ابعاد این حمله پرداخت.
وی با اشاره به نزدیک شدن سالگرد فتنه بنزینی 98 عنوان کرد: طراحی این حمله سایبری توسط دشمنان با هدف هدایت دوباره کشور به سمت بحران سوخت و ایجاد آشوب دوباره در سالگرد فتنه بنزینی 98 بود.
آل داوود در خصوص مدیریت جو روانی و کنترل احساسات مردم ادامه داد: بی تفاوتی و عدم مدیریت دولت سابق در فتنه 98 باعث تخریب سطح بسیار زیادی از اموال عمومی و ایجاد هزینه های بسیار فراوانی شد که تا کنون نیز بعضی از این هزینه ها جبران نشده است اما شیوه برخورد دولت فعلی و تغییر رویه رسانه ها و صدا و سیما در مواجه با این مشکل و کنترل اذعان عمومی، نشان از اتفاقات دلگرم کننده و تغییر رویه های قابل ملاحظه بود.
این پژوهشگر رسانه با بیان اینکه قصد دشمن با حمله به جایگاه ها در سالروز این فتنه، زمینه سازی بحران و شورش مردمی بود گفت: در بررسی فتنه های گذشته معلوم شد که همیشه فتنه هایی منجر به بحران می شود که یک قشر خاص سیاسی پشت فتنه را گرفته و از آن حمایت میکنند همانند فتنه کوی دانشگاه 78 و فتنه انتخابات 88 که جریان اصلاح طلب وقت در آن دوره، زمام داران این فتنه بودند.
وی در تشریح انواع فتنه های اخیر مطرح کرد: دسته ای از فتنه ها همزمان با انتخابات های مختلف و در جهت موج سواری بر شور و هیجان مردم در شرکت یا عدم شرکت در انتخابات رخ میدهد و سعی بر درگیر کردن جناح های مختلف انتخاباتی و هدایت آن ها به سمت درگیری و آشوب دارد همانند آشوبی که در انتخابات 88 رخ داد.
آل داوود در ادامه تصریح کرد: نوع دیگری از فتنه ها همزمان با مسائل اقتصادی یا سیاسی، تهدیدات و رخ داد های مهم ملی صورت میگیرد نظیر اغتشاشات بنزینی 98 که با پشتوانه تهدید اقتصادی و مالی مردم در پی گرانی بنزین جرقه خورد.
این مدرس سواد رسانه از پشتیبانی و پیوست رسانه ای فتنه ها سخن گفت و افزود: در بررسی چگونگی شکل گیری و رشد این بحران ها خواهیم دید که رسانه نقشی کلیدی را در فتنه ها ایفا کرده، چنانچه که همه فتنه های شکل گرفته تاکنون، با پیوست رسانه ای برنامه ریزی شده مقتضی زمان خود صورت گرفته است، مثل اغتشاشاتی که در سال 88 با پیوست رسانه ای منظم و با حمایت شبکه های اجتماعی فیس بوک و توییتر انجام شد.
وی در خصوص مدیریت رسانه ای صورت گرفته توسط دولت و رسانه ها ادامه داد: در زمینه جنگ روایت ها که امروزه در سطح دنیا مطرح است، میبینم که کسی برنده میدان خواهد بود که اولین روایت را از وقایع تعریف میکند و نقش رسانه های داخلی و صدا و سیما در دوران مدیریت جدید خود بسیار خوب بوده و مثل آبی بر آتش زیر خاکستر رسانه های معاند بودند.
آل داوود با اعلام این که تلاش هکر ها برای اختلال در سامانه هوشمند سوخت، ادامه بحران تا سالگرد فتنه بنزینی بود ادامه داد: این موضوع با اقدام فوری دولت و کنترل جو رسانه ای پیش آمده باعث شکست و ناکامی عملیات گسترده دشمن و رسانه های معاند شد و این اقدامات دولت نظیر خبر هدیه بنزین جایگزین و حضور شخص رئیس جمهور در صحنه بسیار موثر و قابل تقدیر بود.
وی در ادامه به تشریح مزایا حملات سایبری پرداخت و گفت: حملات سایبری مزایای قابل توجه و مهمی دارد که باعث میشود همه کشور ها به فکر تمهیدات بازدارنده و امنیتی باشند و این مزایا شامل کاهش هزینه های جنگی، تلفات انسانی، زمان و ریسک پایین حمله میباشد و امکان پیاده سازی حمله ترکیبی، آغاز هم زمان جنگ فیزیکی و اعمال قدرت قابل ملاحظه توسط پیوست های رسانه ای وجود دارد.
این پژوهشگر رسانه همچنین از پیامد های جنگ سایبری سخن گفت و مطرح کرد: در صورت حملات سایبری، پیامد های فاجعه باری را برای کشور مورد تهاجم نظیر تهدید شدید امنیت ملی و زیرساخت های حاکمیتی، تخریب وجهه کشور در سطح بین المللی، تخریب روابط سیاسی ، تهدید سلامت محیطی کشور و ایجاد آلودگی بیولوژیکی در حملات به تاسیسات رادیو اکتیو و سایر مجموعه های آلاینده، تهدید اقتصاد ملی و اختلال در شبکه بانکی و مالی کشور، نابودی سرمایه های ملی، کاهش تاب آوری مردم و هرج مرج ایجاد کند.
آل داوود حمله سایبری به شبکه هوشمند سوخت را حمله ترکیبی خواند و ادامه داد: حمله سایبری اخیر با حمله ویروس استارکس نت به تاسیسات نطنز مشابه بود چرا که سرور سامانه سوخت به شبکه داخلی متصل بوده و این حمله نیز از طریق پیاده سازی ویروس از طریق نفوذ انسانی و بد افزار صورت گرفته است و هک کردن نمایشگر های جایگاه های بنزین به دلیل استفاده آن ها از شبکه اختصاصی، بدون نفوذ انسانی ممکن نبود.
وی ضمن ادامه این بحث به راهکار های مقابله و اقدامات بازدارنده در خصوص حملات سایبری پرداخت و گفت: در اوایل سال 2009 میلادی و درزمان ریاست جمهوری اوباما لایحه ای ارائه شد با این موضوع که اگر کشوری هرگونه حمله سایبری گسترده ای به ایالات متحده آمریکا انجام دهد، این حق را دارد که حمله اتمی را به کشور متهاجم ترتیب دهد.
این مدرس سواد رسانه در پایان صحبت های خود این جنگ را یک جنگ تمام عیار سایبری علیه ارگان های حیاتی کشور خواند و ادامه داد: لزوم حفظ اقتدار سایبری ایران و اقدام متقابل در این گونه حملات و حملات تروریسم رسانه ای نظیر ترور فیزیکی و رسانه ای حاج قاسم سلیمانی در شبکه های اجتماعی، نیازمند تلاش نوآوری در طراحی سلاح های سایبری در همه زمینه ها میباشد و برای جلوگیری از حملات مشابه آینده به راه اندازی شبکه ملی اطلاعات و شبکه های اجتماعی داخلی بیش از هر زمانی نیازمند خواهیم شد.
انتهای پیام/ع