شمارش معکوس ضد انقلاب برای 24 خرداد/ تصاویر
رسانههای داخلی نیز در تحریک بیشتر این فضا کوشش میکنند؛ البته در فضای رسانهای، رسانههای مخالف و ضد انقلاب نیز در این فضا، اهداف خاص خود را دنبال میکنند. بررسیها نشان میدهد که تحرک بیشتر در فضای انتخابات با کم شدن فاصله زمانی تا انتخابات، این رسانهها را نیز به این رویداد مهم حساستر کرده و اخبار این انتخابات را پوشش ویژه میدهند.
برگزاری اولین دوره ریاست جمهوری، پس از حوادث تلخ فتنه پس از انتخابات دهمین دوره ریاست جمهوری در سال 88، و نتیجه آن – چه در روند برگزاری و چه انتخاب نامزد پیروز و واکنشها به آن – از هماکنون مورد توجه ویژه این رسانهها قرار گرفته است.
در این شرایط به نظر میرسد، رصد و بررسی سایتهای مهم و تاثیر گذار جریان مخالف و ضد انقلاب، اهمیتی ویژه دارد؛ بیشک همانها که دیروز پس از انتخابات دهم ریاست جمهوری اهدافی خاص را دنبال کرده و به دنبال دمیدن در آتش فتنه بودند، امروز و در آستانه این انتخابات نیز در زمره دوستان به شمار نمیروند و اهدافی از همان جنس – و احتمالا با شیوهها و تکنیکهای متفاوت – را طراحی و پیگیری خواهند کرد.
راهاندازی صفحه مخصوص انتخابات در بی.بی.سی با عنوان " گفته ها و شنیده ها؛ ... روز تا انتخابات" از جمله این اقدامات محسوب میشود.
مشرق
در تلاش است تا هر هفته ، با رصد رسانه های ضد انقلاب و بیگانه فارسی زبان
درباره انتخابات، مخاطبان محترم را در جریان آخرین اخبار و تحلیل ها قرار
دهد.
بدون شک اصلاح طلبان و حامیان جنبش سبز که تا دیروز سخن از تقلب در انتخابات دهمین دوره ریاست جمهوری کشور کرده و سلامت انتخابات را زیر سوال بردند، امروز نمیتوانند چشمشان را به روی همه حرفهای گذشته خود ببندند و بدون هیچ حرف و حدیثی در انتخابات شرکت و نامزد معرفی کنند؛ نمیتوان در انتخاباتی که تا دیروز بر ناپاک بودن آن تاکید میشد، بدون هیچ توضیحی شرکت کرد؛ چرا که این دوره انتخابات نیز، دقیقا مانند دوره گذشته است: نه مجری انتخابات تغییر کرده و نه ناظر آن. پس چگونه است که دیروز انتخابات با این مجری و ناظر ناسالم بود و امروز به یکباره سالم شده است؟
از این رو اصلاح طلبان که نمیتوانند خود را در انتخابات پیش رو بازنده از پیش معلوم بدانند، درصدد حضور در انتخابات هستند؛ اما این حضور لوازمی دارد که یکی از آنها توجیه دلیل حضور و تشکیک در سلامت انتخابات، البته نه به غلظت روزهای پس از انتخابات پیشین است. به همین خاطر ارگانها و رسانههای این جریانات تلاش دارند تا زمینه را برای حضور در انتخابات فراهم سازند و یا در صورت عدم حضور هم بازنده از پیش معلوم نباشند.
جرس؛ در عین حال که چنین
تیتری انتخاب کرده اما در بیانیه مدام بر حتمی بودن
پیروزی خاتمی در صورت حضور وی نیز تاکید کرده است
در شرایطی که انتظار می رفت اصلاح طلبان و جریانهایی که آنگونه بر طبل تقلب و عدم سلامت انتخابات میکوبند، در انتخابات پیش رو به هیچ وجه شرکت نکنند، نه تنها بر آن مواضع نیستند بلکه با ایجاد تشکیک در حضور یا عدم حضور زمینه را کم کم برای ورود خود – که به مثابه بازگشت از حرفهای گذشتهشان است – آماده کنند.
برای ورود اصلاح طلبان فراهم میکند.
2- تلاش وسیع برای آوردن خاتمی به صحنه انتخابات
رسانهها و سایتهای ضد انقلاب در کنار آماده کردن شرایط برای حضور اصلاح طلبان در انتخابات، نام خاتمی را نیز فراوان مطرح میکنند تا گامهای بعدی نیز در این مسیر برداشته شود. مطرح کردن نام خاتمی به عنوان مطلوب ترین گزینه به اشکال مختلف و با گمانه زنیهای متفاوت درباره سرانجام حضور خاتمی در انتخابات صورت گرفته است:
- آمدن و پیروزی خاتمی شرط ادامه حیات اصلاح طلبان؛ در این تحلیل و خط آمدن و پس از آن پیروزی محمد خاتمی در انتخابات به قمار اصلاح طلبان تشبیه شده و تلاش میشود در عین حال که بر عدم سلامت احتمالی انتخابات تاکید میشود، بر حضور خاتمی نیز تاکید ویژهتری شود.
- القاء اینکه خاتمی مطلوب ترین گزینه نه تنها اصلاح طلبان، که مطلوب ترین گزینه کشور و نظام برای ریاست جمهوری است. در این خط تلاش شده است با بزرگنمایی برخی نامهها و درخواستها از سیدمحمد خاتمی برای حضور در انتخابات، آن را مطالبهای عمومی و مردمی جلوه داده و تنها مانع را در گام بعد نظام و شورای نگهبان معرفی کنند.
ستاد ملی جوانان اصلاح طلب
- مطرح کردن مدام درخواست برای حضور خاتمی تلاشی برای نشان دادن خواسته عمومی برای نامزدی خاتمی است:
از عمومی نشان دادن درخواست نامزدی خاتمی دیده میشود
- مطرح کردن اینکه خاتمی نماد جنبش سبز و تنها حامی و خواسته عمومی آنها است
مطرح کردن نام سهراب اعرابی و گذاشتن عکس سبزپوش
وی یکی پررنگترین این اقدامات است
تکرار سناریوی مزبور توسط کلمه
- مطرح کردن خاتمی به عنوان مطلوب ترین گزینه نظام و حلال مشکلات
مهرعلیزاده میگوید: خاتمی از همه نظر مطلوب برای کشور و اصلاح طلبان است
- پر هزینه کردن رد صلاحیت خاتمی برای نظام: طی یادداشتها و مصاحبههای مختلف این امر پیگیری شده که اگر خاتمی بیاید مهمترین مانع بر سر راه وی شورای نگهبان است:
یادداشت اکبر گنجی در تبیین دلایل عدم حضور خاتمی و اشاره به مانع شورای نگهبان
در کنار اینها تلاش شده تا رد صلاحیت خاتمی را برای نظام با هزینه سنگین همراه کنند:
رادیو فردا و سایت کلمه به نقل مصاحبه دبیر حزب منحله مشارکت پرداخته و تلاش کردند
که رد صلاحیت خاتمی را برای نظام گران نشان
دهند تا شاید
شورای نگهبان از انجام وظیفه خود کوتاه بیاید.
سوال اینجاست که چه شده است که خاتمی که تا دیروز به خاطر رای دادن مخفیانهاش مورد شماتت این رسانهها و گروهها قرار داشت، و به ترسو بودن وی تعبیر میشد، امروز در آشکار وی را به عنوان نامزد ریاست جمهوری معرفی میکنند؟ مگر ناظر و مجری انتخابات تغییری کردهاند؟؟
یکی دیگر از خطوطی که توسط این رسانهها رصد و بزرگنمایی میشود، تحرکات انتخاباتی دولت، مخصوصا شخص رئیس جمهور است. بزرگنمایی این تحرکات و رصد رفتار انتخاباتی رئیس جمهور در راستای جدایی احمدی نژاد از بدنه اصولگرا و بدنه اصلی نظام است.
مطرح شدن همایش انتخاباتی دولت در 29 فروردین – البته نه با عنوان همایش انتخاباتی- واکنشهای متفاوتی را در میان نخبگان سیاسی کشور در پی داشت. بزرگنمایی برخی مخالفتها با این تحرک دولت از تلاشهای دیگر این رسانهها است.
به مخالفت میان مسئولین مرتبط کرده است
در کنار این ها، مطرح کردن شعار " زنده باد بهار " از سوی رئیس جمهور و بهاری خواند مشایی از دیگر مطالبی است که مورد توجه ویژه این رسانهها قرار گرفته است:
بی.بی.سی در کنار خبرهای خود، بخشی از برنامه تلویزیونی خود را نیز در راستای همین هدف قرار داد: تحرک انتخاباتی احمدی نژاد در راستای معرفی مشایی؛ نگرانی اصولگراها از این اوضاع. تصاویر زیر برخی از صحنههای این برنامه تلویزیونی است:
در این برنامهها تلاش شده که تحرکات انتخاباتی احمدی نژاد نه تنها در تقابل با اصولگرایان که در تضاد با حاکمیت نیز میباشد!
در خط دیگری که توسط این رسانهها پیگیری میشود، القاء اختلاف و بزرگنمایی اختلافات موجود میان سران و مسئولین کشور، است. القاء اختلاف شدید میان رئیس جمهور و رهبری و دیگر مسئولین نظام، از این جمله است. در خط کلی تلاش شده ضمن بزرگنمایی بیش از حد این اختلافات، رفتارهایی برای آینده رئیس جمهور پیشبینی کنند که همگی حاکی از تیره شدن شدید روابط میان مسئولین و عدم کنترل رئیس جمهور است.
این خط کذایی توسط اغلب رسانههای ضد انقلاب و بیگانه طی میشود تقریبا در تمامی این رسانهها مشاهده میشود.
اختلاف میان رهبری و رئیس جمهور یکی از مصادیق اختلاف نمایی میان مسئولین است که به انحاء مختلف توسط این رسانهها پیگیری میشود؛ القای اختلاف میان رئیس جمهوری با رهبری و کشیده شدن آن به صحنه انتخابات از خطوطی است که مدام در ماههای اخیرتوسط رسانههای مختلف دنبال میشود:
القای اختلاف توسط رادیو فرانسه
خط و نشان کشیدن تلویحی رئیس جمهور برای شورای نگهبان و بزرگنمایی این امر که جلوهای دیگر از القای اختلاف میان مسئولین است، از دیگر تلاشهای رسانهای جریانهای ضد انقلاب است که با ذوق و شوق فراوان پیگیری میشود:
خبر دویچه وله برای القای اختلاف میان مسئولین کشور
البته این خط در شکلها و سطوح مختلف پیگیری میشود. القای این مطلب که احمدی نژاد کارش به تقابل با نظام خواهد کشید از دیگر مصادیق این اختلاف افکنیهاست. بزرگنمایی برخی جملات احمدی نژاد و انتساب آن به نهادهای خاص از مصادیق بارز القای اختلاف توسط این رسانههاست:
و دیگر اصولگرایان و نهادها
5- دیگر خطوط
تیره نشان دادن فضا برای آمدن هاشمی رفسنجانی به انتخابات ریاست جمهوری از دیگر اقدامات این رسانههاست. البته تلاش میشود مخالفتها با حضور هاشمی رفسنجانی، نه به مردم، که به جناحهای اصولگرا منتسب شود. این خط در حالی توسط این رسانهها دنبال میشود که هفته گذشته این رسانهها مصاحبه ی محمد هاشمی و اعلام خواست عمومی برای آمدن هاشمی را مطرح کردند.
در نمونهای از این اقدامات، سایت دویچه وله با کنار هم قرار دادن اظهار نظرهای اصولگرایانی چون حدادعادل، بادامچیان، آل اسحاق، باهنر و ... این گونه القا کرده است که مخالفان حضور هاشمی، در کنار خواست عمومی – که توسط محمد هاشمی مطرح شد – اصولگرایان هستند.
خبر دویچه وله با هدف القاء مخالفت اصولگرایان با هاشمی رفسنجانی
و در نتیجه جدا کردن وی از حکومت
تخریب نامزدهای منتسب به رهبری از دیگر اقدامات این رسانههاست. این رسانهها که پیشتر تلاش داشتند در یادداشتهای مختلف ائتلاف 2+1 را به عنوان نامزدهای مورد نظر رهبری مطرح کنند؛ حال در ادامه همان خط خود به تخریب برخی چهرههای این جریان پرداختند. در یکی از این موارد تخریب چهره ولایتی ، که مشاور امور بینالملل رهبر انقلاب را هم برعهده دارد، در دستور کار قرار گرفته است:
در جهت تخریب ولایتی و ائتلاف 2+1
جمعبندی:
از سوی دیگر، این خط دنبال میشود که اگر چنین نتیجهای گرفته نشد، زمینه برای آمدن خاتمی به انتخابات فراهم شده و این فشار به حاکمیت وارد شود که خاتمی تایید صلاحیت شود؛ چرا که خاتمی نماینده خواست عمومی است و شورای نگهبان باید نسبت به تأیید وی تلاش جدی کند و در صورت رد صلاحیت وی، حاکمیت دیکتاتوری خود را نشان داده است؛ البته همزمان با این امر تلاش میشود که سلامت انتخابات به صورت صد در صد تایید نشود؛ تا اگر خاتمی فرصت حضور یافت ولی در انتخابات شکست خورد، باز هم فضا برای تبلیغ تقلب در انتخابات از هماکنون ایجاد و فراهم شده باشد.