کدام یک ضرورت دارد: پیشنهاد وزیر به دولت جدید یا معرفی پتانسیلهای استان؟
شیرازه - با توجه به پیروزی دکتر روحانی در انتخابات ریاست جمهوری و اظهارات وی مبنی بر به کارگیری نیروهای معتدل از هر گروه سیاسی معتقد به نظام و انقلاب، طی روزهای اخیر، گمانهزنیها در خصوص اینکه چه کسانی در کابینه روحانی حضور خواهند داشت، افزایش پیدا کرده است. بدونشک در این میان مردم هر استان و شهرستانی علاقمند هستند تا وزیر و یا یک مقام عالیرتبه در هیئت دولت، همشهری و یا هماستانی آنها باشد. البته این علاقمندی زمانی اصالت دارد که آن شهر و استان، ظرفیت نیروی انسانی مناسبی از نیروهای کارآمد و متخصص داشته باشد و گرنه این علاقمندی جز در مسیر نگاههای قومی و قبیلهای قابل تفسیر نیست.
بر این اساس دکتر جعفر قادری نماینده محترم مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی، طی روزهای گذشته در مصاحبه با خبرگزاری فارس از برخی استان فارسیهایی که به دلیل کارآمدی و مشی سیاسی قابلیت حضور در کابینه دولت جدید را دارند، یاد کرده است. او از جلال رسولاف و زینالعابدین طهماسبی برای وزارت کشاورزی، از سید محمود علوی برای معاونت پارلمانی ریئس جمهور، از محمدرضا رضازاده و غلامحسین نوذری برای وزارت نیرو یاد کرده است و پیشنهاد ابقای سردار احمد وحیدی وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و رستم قاسمی وزیر نفت را مطرح کرده است. قادری علاوه بر این اسامی، از کثرت نیروهایی با مشی سیاسی اصلاح طلب معتدل در استان فارس نیز سخن به میان آورده است.
اگرچه این شیوه که از سوی قادری اتخاذ شده است میتواند در پیشرفت کشور و استان فارس مفید واقع شود اما به نظر میرسد ورود به این ماجرا از زاویهای دیگر، میتوانست بهتر باشد. به نظر میرسد پیشنهاداتی از این دست از سوی نمایندگان و مسئولان استان فارس، در قیاس با بیان مشکلات واقعیای که بر سر راه توسعه استان قرار دارند، کمتر اثرگذار خواهد بود. مطمئنا دولت در تعیین وزرای کابینه، به توزیع جغرافیایی مبتنی بر هویت استانی آنها توجه نخواهد کرد که البته امری درست و منطقی نیز هست. لذا به نظر میرسد بیان مشکلات مهم استان در حوزههای کشاورزی، صنعت و عمران در شرایط کنونی بیشتر میتواند در توسعه استان اثرگذار باشد.
یکی دیگر از دلایلی که ضرورت معطوف کردن انرژی برای بیان مشکلات و پتانسیلهای استان به رئیس جمهور منتخب را نشان میدهد، صفر و یکی بودن پیشنهادات ما است. مثلا وقتی میگوئیم فلان شخص برای فلان وزارت خوب است،دو حالت دارد: یا او وزیر میشود و یا نمیشود که اگر نشد، رشتههای ما پنبه میشود! اما اگر نمایندگان محترم استان تلاش کنند که مثلا پتانسیل بالای استان فارس در عرصه کشاورزی را به مشاوران اقتصادی دکتر روحانی تفهیم کنند، مطمئنا در اینکه وزیر جهاد کشاورزی آینده چه نگاهی به ظرفیت کشاورزی استان فارس داشته باشد، سهیم خواهند بود. در حوزههای دیگر نیز همین مسئله صادق است.
با این تفاسیر به نظر میرسد ضرورت دارد نمایندگان استان فارس در مجلس شورای اسلامی توان خود را به صورت جمعی متمرکز بر این مسئله کنند تا هرچه سریعتر، مشکلات واقعی استان فارس در حوزههای مختلف را به تیم مشاوران دکتر روحانی ارائه نمایند. روال تعیین وزیر عمدتا اینگونه است که کاندیداهای مختلف برای تصدی یک وزارتخانه برنامههای خود را برای رئیس جمهور تشریح میکنند و سپس رئیس جمهور متناسب با مشی و رویکرد و نیازهای کشور یکی از آنها را به مجلس معرفی میکند. لذا به نظر میرسد اشراف رئیس جمهور بر مشکلات و پتانسیلهای استان فارس که بعضا استراتژیک هستند (مانند کشاورزی) میتواند در ارزیابی برنامههای کاندیداهای تصدی یک وزراتخانه موثر باشد و این مسئله ضرورت فعالیت منسجم نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی را افزایش میدهد. این مسئله فارغ از اینکه استان فارس چند سهم! در کابینه داشته باشد، در توسعه و پیشرفت استان فارس موثر خواهد بود.