دفاع تمام قد نمایندگان استان از الحاق فارس به دریا
به گزارش شیرازه روزنامه سبحان نوشت: همواره خبرهای جدایی قطعه ای از خاک یک سرزمین و الحاق آن به سرزمینی دیگر باعث اختلاف و انتزاع بوده و می باشد اما این بار صحبت از جدایی یک قطعه از خاکی در یک سرزمین و الحاق آن به بخش دیگری از همان سرزمین است ولی اختلافات و منازعات باز هم خود را نشان داده است.
اصرار بر حفظ وحدت و همدلی و همکاری در راستای توسعه و پیشرفت کشور، هیئت دولت را بر آن می دارد که با تدبیر، تصمیماتی را اتخاذ کند که گامهای محکمتری در این مسیر بردارد و این موضوع به مذاق عدهای خوش می آید و عده ای دیگر معترضند. این بار خبر الحاق شهرستان پارسیان از استان هرمزگان و الحاق آن به استان فارس است که بار دیگر فارس را بعد از جدایی قطرویه از توابع شهرستان نی ریز و الحاق آن به استان کرمان در صدر رسانه ها قرار داد.
پس از 500 روز ارائه طرح الحاق استان فارس به خلیج فارس از سوی استاندار فارس و نمایندگان استان، به پاستور، مصویه این طرح که دردوران ریاست جمهوری دهم صورت پذیرفت، توسط وزیر کشور ابلاغ شد.
این بار اعتراض کنندگان به الحاق و اتصال فارس به دریا، نمایندگان مردم هرمزگان در خانه ملت هستند که این الحاق را قبول ندارند و نسبت به مصوبه وزارت کشور مخالفت می کنند.
اعتراض نمایندگان هرمزگان نسبت به مصوبه وزیر کشور در صحن علنی مجلس شورای اسلامی مطرح شد و تذکر ابو ترابی را نیز در پی داشت تا این اختلاف ابعاد تازه ای به خود بگیرد.
در این کش و قوس های رسانه ای 18 نماینده استان فارس در مجلس شورای اسلامی بر اجرای این مصوبه تاکید دارند و این الحاق را حق مسلم مردم فارس می دانند.
در گفتگوی خبرنگاران سبحان با تعدادی از نمایندگان استان فارس چگونگی ساحلی شدن فارس و اعتراض ها و موارد مطرح شده از سوی نمایندگان استان هرمزگان مورد مصاحبه قرار گرفت.
اتصال فارس به سواحل خلیجفارس مطالبهای ملی است
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در این خصوص گفت: موضوع الحاق روستای پارسیان از توابع شهرستان هرمزگان به فارس مربوط به دولت یازدهم یا دولت دهم و نهم نبوده است و این موضوع از مدت ها قبل مطرح بوده و بحثی فراتر از بحث های محلی و منطقه ای است. جعفر قادری ضمن اشاره به اینکه الحاق روستای پارسیان به فارس و ساحلی شدن این استان یک بحث ملی است، اظهار داشت: همه افرادی که دیدگاه استراتژیک به مسایل منطقه ای و کلان دارند، معتقد هستند این طرح قابل توجیه و منطقی و با اهداف اقتصادی و عدالت اجتماعی و توسعه منطقه ای سازگاری دارد و به نفع همه مردم است و خود استان هرمزگان دگرگون میشود و این بحثهای مطرح شده بحث در خصوص منطقی نبودن این طرح نابجاست.
وی اظهار داشت: در جلسهای که توسط نمایندگان فارس با وزراء پیشنهادی دولت یازدهم قبل از رأی اعتماد برگزار می شد، تمام آن وزرا به توانمندی بالقوه فارس و نزدیکی آن به خلیج فارس مطالبی را بیان کردند؛ اگر اتصال فارس به خلیج فارس صورت گیرد این استان بالقوه متحول خواهد شد و عقب ماندگیهای آن جبران میشود.
نماینده مردم شیراز در خانه ملت خاطر نشان کرد: بحث الحاقی روستای پارسیان به فارس و ساحلی شدن این استان توسط نمایندگان مطرح نشده بوده و اظهاراتی بوده که توسط مقامات بلند پایه نیز بیان شده بود و تصویب این مصوبه توسط مقامات بلند پایه کشور نشان از ملی بودن این طرح دارد.
قادری در خصوص اظهار برخی از نمایندگان مبنی بر مطلع نبودن از این الحاق گفت: دو هفته قبل معاون سابق پالمانی وزیر کشور حدود یک و نیم ساعت با یکی از نمایندگان هرمزگان در این خصوص صحبت های را داشتند و این مطلب را که این بحث ملی است با وی در میان گذاشته است.
وی در خصوص اعتراضات نمایندگان مردم هرمزگان در مجلس و رسانه ای شدن آن ها گفت: اگر بحث با اعتراضات پیش رود استان هرمزگان تنها 5 نماینده دارد ولی فارس 18 نماینده دارد و بنا نداریم کار با جوسازی و شلوغ کاری پیش رود و مطمئن باشید، نمایندگان فارس کم نمیآورد. قادری عنوان کرد: روستای پارسیان در سال 48 از فارس جدا شده است و در ابتدا نیز جزء استان هرمزگان نبوده و مستندات این قضیه نیز وجود دارد و اگر بنا باشد با فشار آوردن و موضع گیری و اعتراض کردن، وزارت کشور را تهدید به لغو مصوبه کنیم این فشار می تواند از ناحیه نمایندگان فارس هم باشد.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت: اعتراضات نمایندگان هرمزگان نسبت به این الحاق کاملاً طبیعی است اما امام جمعه سابق شهر پارسیان نسبت به این قضیه کاملاً احساس رضایت داشتند و نباید کسی خارج از شهر پارسیان به خودش اجازه دهد که در این خصوص
تصمیم گیری کند همانطور که مردم ابرقو در فارس سال ها قبل تصمیم گرفتند به خاطر منافعشان به استان یزد منتقل شوند و مخالفتی نیز در این خصوص صورت نگرفت.
قادری تصریح کرد: این تفکر که اتصال شهر پارسیان به استان فارس نتیجه زرنگی نمایندگان فارس و کوتاه کردن نمایندگان استان هرمزگان است، اشتباه است و اگر این طور تصور شود نباید تکه ای از فارس جدا می شد در حالی که چند ماه پیش قطریه از فارس جدا و به استان کرمان منتقل شد.
وی در خصوص اعتراضات نمایندگان استان هرمزگان مبنی بر اینکه ابلاغیه وزارت کشور در خصوص ابلاغ روستای پارسیان استان هرمزگان به فارس صحت ندارد، بیان داشت: اگر چنین چیزی صحت نداشت پس چرا اعتراض دارند. بحثها باید منطقی باشند و این شرایط جوی که بین مردم فارس و هرمزگان ایجاد می کنند، کار اشتباهی است و نباید فضا را به گونه ای پیش برد که فضا ملتهب شود. قادری در خصوص مزیت های اتصال پارسیان به فارس گفت: با این الحاق و اتصال آن 5 نماینده استان هرمزگان و 18 نماینده فارس میتوانند از
ظرفیت های جنوبی کشور و استفاده از آن در مجلس طرحهای خوبی را تصویب کنند. وی در خصوص اعتراض نمایندگان هرمزگان نسبت به این الحاق در صحن علنی جلسه روز یکشنبه مجلس و تذکر نائب رئیس اول مجلس به این موضوع گفت: نمایندگان استان هرمزگان اجازه اعتراض نداشتند و اعتراض ها باید در 5 دقیقه آخر جلسات علنی به صورت کتبی ارائه شود و دادن وقت توسط نائب رئیس اول مجلس اشتباه بود.
نماینده مردم شیراز در مجلس در خصوص الحاق قطرویه به کرمان و پیگیری نمایندگان استان گفت: خیلی بحث را باز نکنید. قادری همچنین در پاسخ به زمزمه هایی مبنی بر جدایی بخشی از استان فارس و الحاق به استان اصفهان گفت: بهتر است این بحث را نیز باز نکنید.
شکوفا شدن سواحل خلیج فارس با همکاری فارس، بوشهر و هرمزگان
نماینده مردم مهر و لامرد در مجلس شورای اسلامی در این باره گفت: ساحلی شدن فارس تضعیف استانهای هرمزگان و بوشهر نیست و این سه استان با یکدیگر به راحتی میتوانند سواحل را شکوفا کنند.
سیدموسی موسوی اظهار داشت: ظرفیت نیروی انسانی شهرستانهای لامرد و مهر بسیار غنی است و روزی میرسد که کشور بیش از گذشته از آن استفاده میکند.
وی افزود: بهیقین برکات این رویداد مهم و تاریخی در مرحله نخست نصیب ساحلنشینانی میشود که به شهرستان لامرد الحاق یافتهاند و عمران و آبادانی وسیع و سریع در آنها انجام خواهد شد.
نماینده مهر و شهرستان ساحلی لامرد در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه اگر استانهای بیشتری به دریا وصل شوند به طور یقین امنیت بیشتری برای دریا تامین میشود، گفت: توانمندیهای استان فارس نیز به ساحل منتقل میشود.موسوی ادامه داد: حدود 40 سال پیش ارتباط فارس با خلیج فارس قطع شد و دریا از ظرفیت فارس محروم ماند.
عضو مجمع نمایندگان استان فارس اظهار داشت: به پاس تلاشهای تمام نمایندگان و مسئولان ارشد استان فارس، لامرد به عنوان دروازه ورود فارس به خلیج فارس برگزیده شد و آرزوی دیرینه تمام فارسیها برآورده شد.
وی تصریح کرد: دریا عامل توسعه و آرامش است و ساحل خالی از سکنه امنیت آن را به خطر میاندازد و ساحل پر از سکنه مهمترین پدافند غیرعامل محسوب میشود و میتوان در آن بندرگاه و اسکله جدید احداث کرد.
نماینده مهر و شهرستان ساحلی لامرد در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: با تکیه بر ظرفیتهای صنایع نفت و گاز، صنایع انرژیبر، معادن دولومیت، آلمونیوم و سایر صنایع مهم و بزرگ در آینده نه چندان دور لامرد و مهر نخستین قطب صنعت جنوب فارس میشوند و نیز پروژههای صنعتی در این شهرستانها با شتاب بیشتری در حال اجرا است.
موسوی خاطرنشان کرد: دریا نیاز و ضرورت تمام صنایع بزرگ و مهم بهویژه در زمینه صادرات و واردات را برطرف میکند.
عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: نخستین امکانات و بهرهمندیها نصیب ساحلنشینانی میشود که در محدوده الحاق ساکن هستند و این ارتباط از مدتها پیش وجود داشته است و بیش از گذشته تقویت خواهد شد.
وی با بیان اینکه ممکن است نمایندگان استان هرمزگان در این زمینه دغدغههایی داشته باشند اما ظرفیتها را در حالت تجمیع میبینیم، عنوان کرد: ساحلی شدن استان فارس تضعیف استانهای هرمزگان و بوشهر نیست و این سه استان با یکدیگر به راحتی میتوانند ساحل را شکوفا کنند.
موسوی در همین مورد خاطرنشان کرد: به دنبال تشکیل فراکسیون جنوب کشور در مجلس شورای اسلامی هستیم.
نایب رئیس کمیته نفت و گاز در مجلس شورای اسلامی از اختصاص اعتبار ویژه برای محدوده الحاق فارس به خلیج فارس نیز خبر داد و گفت: نیازها را بررسی کرده و در اولویت قرار دادهایم و اعتبارات ویژهای برای محدوده الحاق در نظر گرفته شده است.
موسوی در مورد محدوده الحاق فارس به خلیج فارس نیز تصریح کرد: محدوده الحاق از مجموعه چند روستای بخش کوشکنار شهرستان پارسیان استان هرمزگان است.
وی در ادامه سخنان خود گفت: امروز شهرستان ساحلی لامرد بالاترین شاخص امنیتی و توسعهای را در سطح استان فارس دارا شده و هیچگونه دغدغه و نگرانی وجود ندارد و بهیقین خدمات وسیعتر و سریعتری در این زمینه صورت میگیرد.
الحاق فارس به خلیج فارس یک تصمیم عقلانی است
رئیس مجمع نمایندگان فارس نیز در این خصوص گفت: این طرح بر اساس یک عقلانیت و به بهره گیری از سال ها بررسی و مطالعه مصوب شده و کاملا پخته و سنجیده است که می تواند در دراز مدت منافع بسیاری را برای کشور فراهم آورد.
نماینده مردم اقلید در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: الحاق روستای پارسیان به فارس و ساحلی شدن این استان نه تنها به ضرر استان هرمزگان نبوده بلکه همزمان با توسعه فارس، استان هرمزگان نیز توسعه خواهد یافت.
الیاس طاهری افزود: فارس علاوه بر تناسب معنایی با خلیج فارس و همخوانی با آن این بخش سابقاً نیز جزء استان فارس بوده است و مصوبه وزارت کشور مبنی بر الحاق فارس به دریا نه تنها باعث نارضایتی مردم این منطقه نیست بلکه این تصمیم عقلانی باعث می شود استان فارس به حقی از حقوق خود دست پیدا کند.
وی ضمن اشاره به اینکه طرح الحاق فارس به دریا مربوط به دولت های قبل از نهم و دهم بوده است، اظهار داشت: استان فارس یک استان بزرگ و پهناوری است که نزدیک به 15 درصد از تولیدات کشاورزی کشور را تولید می کند و صادرات تولیدات کشاورزی و صنعتی استان از طریق دریا باعث توسعه استان فارس خواهد شد و در بخش عمرانی و آبادانی روستاهای الحاقی نیز تحت پوشش قرار خواهد گرفت.
الیاس طاهری عنوان کرد: با وجود آنکه 30 درصد از حامل های انرژی در فارس وجود دارد، الحاق فارس به دریا یک ضرورت است و مطالبه دیرینه ای بوده که توسط نمایندگان از سال ها قبل پیگیری می شده و دولت با ابلاغ این مصوبه و ابلاغ فارس به دریا یکی از حق و حقوق مردم را به آن ها داده است.
وی اظهار داشت: فارس با توجه به ویژگی های توسعه صادرات و کوریدور ارتباطات جنوب کشور و پشتیبانی استانهای مرزی الحاق آن به دریا نقش تأثیرگذاری در توسعه منطقه خواهد داشت. طاهری در خصوص اعتراضات نمایندگان استان هرمزگان نسبت به این الحاق گفت: این الحاق کار کارشناسانه است و سعی شده است محورهای توسعه در آن دیده شود و با رسانهای کردن عدم صحت این موضوع توسط نمایندگان فقط دامن زدن به برخی از مسائل نادرست است و باید با ایجاد شرایط آرام استفاده بهینهتری از شرایط داشته باشیم.
طاهری خاطر نشان کرد: فضای کشور نیاز به وحدت دارد و به جای دامن زدن به این مسائل، باید به فکر استفاده بهینه از مزایای صادراتی توسعه جنوب و استفاده از منابع طبیعی خلیج فارس باشیم.
نماینده مردم اقلید گفت: 18 نفر از نمایندگان فارس پیگیر اجرایی شدن طرح الحاق فارس به دریا خواهند بود.
الیاس طاهری در خصوص الحاق روستای قطرویه به استان کرمان گفت: من نیز در این موضوع موافق نبودم ولی فعلاً در این خصوص صحبت نمیکنم.
توسعه فارس به نفع هرمزگان است
نماینده مردم آباده بوانات و خرم بید در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: توسعه فارس به نفع هرمزگان است.
رحیم زارع گفت: این طرح با مشترک استاندار فارس و نمایندگان استان و مردم بود که در دولت گذشته مصوب و در دولت یازدهم ابلاغ گردید.
وی در خصوص اعتراضات مسئولان و نمایندگان هرمزگان به ابلاغیه وزارت کشور در خصوص الحاق گفت: موافقت با این طرح به عنوان یک مصوبه ابلاغ شده است و همانگونه که تلاش 18 نماینده فارس برای برگرداندن مصوبه جدا شدن قطعه ای از فارس نتیجه ای نداد، مطمئناً این اتفاق در این جا هم نخواهد افتاد.
زارع اظهار داشت: اعتراض به مصوبات با شور و جنجال نمی شود و مسئولان استان هرمزگان نباید مردم را تحریک کنند و باید بدانند که هر معضل اجتماعی بوجود بیاید دامنگیر مسئولان و کل این منطقه می شود.
وی افزود: تبدیل استان فارس به یک استان بندری و مرزی از جهات بسیاری از جمله سیاسی و اقتصادی به نفع کشور و استان های همجوار است و باید از این پتانسیل استفاده شود.
این نماینده مجلس بیان داشت: استان فارس از پتانسیل های خوبی در حوزه نیروی انسانی و دانش و صنعت و امکانات برخوردار است و الحاق به خلیج فارس به صادرات و اشتغالزایی در این استان کمک می کند و توسعه منطقه ای را به دنبال خواهد داشت که اثرات آن در استان هرمزگان هم مشهود خواهد بود.
رسانه ای شدن الحاق فارس به دریا به ضرر کشور و استان است
همچنین نماینده مردم رستم و ممسنی در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه قصد داشتیم ساحلی شدن استان فارس در فضایی آرام صورت بگیرد، اظهار داشت: رسانه ای شدن این موضوع به مصلحت نیست.
نوذر شفیعی افزود: رسانه ای شدن الحاق استان فارس به خلیح فارس به ضرر کشور و استان است.
اصرار بر حفظ وحدت و همدلی و همکاری در راستای توسعه و پیشرفت کشور، هیئت دولت را بر آن می دارد که با تدبیر، تصمیماتی را اتخاذ کند که گامهای محکمتری در این مسیر بردارد و این موضوع به مذاق عدهای خوش می آید و عده ای دیگر معترضند. این بار خبر الحاق شهرستان پارسیان از استان هرمزگان و الحاق آن به استان فارس است که بار دیگر فارس را بعد از جدایی قطرویه از توابع شهرستان نی ریز و الحاق آن به استان کرمان در صدر رسانه ها قرار داد.
پس از 500 روز ارائه طرح الحاق استان فارس به خلیج فارس از سوی استاندار فارس و نمایندگان استان، به پاستور، مصویه این طرح که دردوران ریاست جمهوری دهم صورت پذیرفت، توسط وزیر کشور ابلاغ شد.
این بار اعتراض کنندگان به الحاق و اتصال فارس به دریا، نمایندگان مردم هرمزگان در خانه ملت هستند که این الحاق را قبول ندارند و نسبت به مصوبه وزارت کشور مخالفت می کنند.
اعتراض نمایندگان هرمزگان نسبت به مصوبه وزیر کشور در صحن علنی مجلس شورای اسلامی مطرح شد و تذکر ابو ترابی را نیز در پی داشت تا این اختلاف ابعاد تازه ای به خود بگیرد.
در این کش و قوس های رسانه ای 18 نماینده استان فارس در مجلس شورای اسلامی بر اجرای این مصوبه تاکید دارند و این الحاق را حق مسلم مردم فارس می دانند.
در گفتگوی خبرنگاران سبحان با تعدادی از نمایندگان استان فارس چگونگی ساحلی شدن فارس و اعتراض ها و موارد مطرح شده از سوی نمایندگان استان هرمزگان مورد مصاحبه قرار گرفت.
اتصال فارس به سواحل خلیجفارس مطالبهای ملی است
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در این خصوص گفت: موضوع الحاق روستای پارسیان از توابع شهرستان هرمزگان به فارس مربوط به دولت یازدهم یا دولت دهم و نهم نبوده است و این موضوع از مدت ها قبل مطرح بوده و بحثی فراتر از بحث های محلی و منطقه ای است. جعفر قادری ضمن اشاره به اینکه الحاق روستای پارسیان به فارس و ساحلی شدن این استان یک بحث ملی است، اظهار داشت: همه افرادی که دیدگاه استراتژیک به مسایل منطقه ای و کلان دارند، معتقد هستند این طرح قابل توجیه و منطقی و با اهداف اقتصادی و عدالت اجتماعی و توسعه منطقه ای سازگاری دارد و به نفع همه مردم است و خود استان هرمزگان دگرگون میشود و این بحثهای مطرح شده بحث در خصوص منطقی نبودن این طرح نابجاست.
وی اظهار داشت: در جلسهای که توسط نمایندگان فارس با وزراء پیشنهادی دولت یازدهم قبل از رأی اعتماد برگزار می شد، تمام آن وزرا به توانمندی بالقوه فارس و نزدیکی آن به خلیج فارس مطالبی را بیان کردند؛ اگر اتصال فارس به خلیج فارس صورت گیرد این استان بالقوه متحول خواهد شد و عقب ماندگیهای آن جبران میشود.
نماینده مردم شیراز در خانه ملت خاطر نشان کرد: بحث الحاقی روستای پارسیان به فارس و ساحلی شدن این استان توسط نمایندگان مطرح نشده بوده و اظهاراتی بوده که توسط مقامات بلند پایه نیز بیان شده بود و تصویب این مصوبه توسط مقامات بلند پایه کشور نشان از ملی بودن این طرح دارد.
قادری در خصوص اظهار برخی از نمایندگان مبنی بر مطلع نبودن از این الحاق گفت: دو هفته قبل معاون سابق پالمانی وزیر کشور حدود یک و نیم ساعت با یکی از نمایندگان هرمزگان در این خصوص صحبت های را داشتند و این مطلب را که این بحث ملی است با وی در میان گذاشته است.
وی در خصوص اعتراضات نمایندگان مردم هرمزگان در مجلس و رسانه ای شدن آن ها گفت: اگر بحث با اعتراضات پیش رود استان هرمزگان تنها 5 نماینده دارد ولی فارس 18 نماینده دارد و بنا نداریم کار با جوسازی و شلوغ کاری پیش رود و مطمئن باشید، نمایندگان فارس کم نمیآورد. قادری عنوان کرد: روستای پارسیان در سال 48 از فارس جدا شده است و در ابتدا نیز جزء استان هرمزگان نبوده و مستندات این قضیه نیز وجود دارد و اگر بنا باشد با فشار آوردن و موضع گیری و اعتراض کردن، وزارت کشور را تهدید به لغو مصوبه کنیم این فشار می تواند از ناحیه نمایندگان فارس هم باشد.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت: اعتراضات نمایندگان هرمزگان نسبت به این الحاق کاملاً طبیعی است اما امام جمعه سابق شهر پارسیان نسبت به این قضیه کاملاً احساس رضایت داشتند و نباید کسی خارج از شهر پارسیان به خودش اجازه دهد که در این خصوص
تصمیم گیری کند همانطور که مردم ابرقو در فارس سال ها قبل تصمیم گرفتند به خاطر منافعشان به استان یزد منتقل شوند و مخالفتی نیز در این خصوص صورت نگرفت.
قادری تصریح کرد: این تفکر که اتصال شهر پارسیان به استان فارس نتیجه زرنگی نمایندگان فارس و کوتاه کردن نمایندگان استان هرمزگان است، اشتباه است و اگر این طور تصور شود نباید تکه ای از فارس جدا می شد در حالی که چند ماه پیش قطریه از فارس جدا و به استان کرمان منتقل شد.
وی در خصوص اعتراضات نمایندگان استان هرمزگان مبنی بر اینکه ابلاغیه وزارت کشور در خصوص ابلاغ روستای پارسیان استان هرمزگان به فارس صحت ندارد، بیان داشت: اگر چنین چیزی صحت نداشت پس چرا اعتراض دارند. بحثها باید منطقی باشند و این شرایط جوی که بین مردم فارس و هرمزگان ایجاد می کنند، کار اشتباهی است و نباید فضا را به گونه ای پیش برد که فضا ملتهب شود. قادری در خصوص مزیت های اتصال پارسیان به فارس گفت: با این الحاق و اتصال آن 5 نماینده استان هرمزگان و 18 نماینده فارس میتوانند از
ظرفیت های جنوبی کشور و استفاده از آن در مجلس طرحهای خوبی را تصویب کنند. وی در خصوص اعتراض نمایندگان هرمزگان نسبت به این الحاق در صحن علنی جلسه روز یکشنبه مجلس و تذکر نائب رئیس اول مجلس به این موضوع گفت: نمایندگان استان هرمزگان اجازه اعتراض نداشتند و اعتراض ها باید در 5 دقیقه آخر جلسات علنی به صورت کتبی ارائه شود و دادن وقت توسط نائب رئیس اول مجلس اشتباه بود.
نماینده مردم شیراز در مجلس در خصوص الحاق قطرویه به کرمان و پیگیری نمایندگان استان گفت: خیلی بحث را باز نکنید. قادری همچنین در پاسخ به زمزمه هایی مبنی بر جدایی بخشی از استان فارس و الحاق به استان اصفهان گفت: بهتر است این بحث را نیز باز نکنید.
شکوفا شدن سواحل خلیج فارس با همکاری فارس، بوشهر و هرمزگان
نماینده مردم مهر و لامرد در مجلس شورای اسلامی در این باره گفت: ساحلی شدن فارس تضعیف استانهای هرمزگان و بوشهر نیست و این سه استان با یکدیگر به راحتی میتوانند سواحل را شکوفا کنند.
سیدموسی موسوی اظهار داشت: ظرفیت نیروی انسانی شهرستانهای لامرد و مهر بسیار غنی است و روزی میرسد که کشور بیش از گذشته از آن استفاده میکند.
وی افزود: بهیقین برکات این رویداد مهم و تاریخی در مرحله نخست نصیب ساحلنشینانی میشود که به شهرستان لامرد الحاق یافتهاند و عمران و آبادانی وسیع و سریع در آنها انجام خواهد شد.
نماینده مهر و شهرستان ساحلی لامرد در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه اگر استانهای بیشتری به دریا وصل شوند به طور یقین امنیت بیشتری برای دریا تامین میشود، گفت: توانمندیهای استان فارس نیز به ساحل منتقل میشود.موسوی ادامه داد: حدود 40 سال پیش ارتباط فارس با خلیج فارس قطع شد و دریا از ظرفیت فارس محروم ماند.
عضو مجمع نمایندگان استان فارس اظهار داشت: به پاس تلاشهای تمام نمایندگان و مسئولان ارشد استان فارس، لامرد به عنوان دروازه ورود فارس به خلیج فارس برگزیده شد و آرزوی دیرینه تمام فارسیها برآورده شد.
وی تصریح کرد: دریا عامل توسعه و آرامش است و ساحل خالی از سکنه امنیت آن را به خطر میاندازد و ساحل پر از سکنه مهمترین پدافند غیرعامل محسوب میشود و میتوان در آن بندرگاه و اسکله جدید احداث کرد.
نماینده مهر و شهرستان ساحلی لامرد در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: با تکیه بر ظرفیتهای صنایع نفت و گاز، صنایع انرژیبر، معادن دولومیت، آلمونیوم و سایر صنایع مهم و بزرگ در آینده نه چندان دور لامرد و مهر نخستین قطب صنعت جنوب فارس میشوند و نیز پروژههای صنعتی در این شهرستانها با شتاب بیشتری در حال اجرا است.
موسوی خاطرنشان کرد: دریا نیاز و ضرورت تمام صنایع بزرگ و مهم بهویژه در زمینه صادرات و واردات را برطرف میکند.
عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: نخستین امکانات و بهرهمندیها نصیب ساحلنشینانی میشود که در محدوده الحاق ساکن هستند و این ارتباط از مدتها پیش وجود داشته است و بیش از گذشته تقویت خواهد شد.
وی با بیان اینکه ممکن است نمایندگان استان هرمزگان در این زمینه دغدغههایی داشته باشند اما ظرفیتها را در حالت تجمیع میبینیم، عنوان کرد: ساحلی شدن استان فارس تضعیف استانهای هرمزگان و بوشهر نیست و این سه استان با یکدیگر به راحتی میتوانند ساحل را شکوفا کنند.
موسوی در همین مورد خاطرنشان کرد: به دنبال تشکیل فراکسیون جنوب کشور در مجلس شورای اسلامی هستیم.
نایب رئیس کمیته نفت و گاز در مجلس شورای اسلامی از اختصاص اعتبار ویژه برای محدوده الحاق فارس به خلیج فارس نیز خبر داد و گفت: نیازها را بررسی کرده و در اولویت قرار دادهایم و اعتبارات ویژهای برای محدوده الحاق در نظر گرفته شده است.
موسوی در مورد محدوده الحاق فارس به خلیج فارس نیز تصریح کرد: محدوده الحاق از مجموعه چند روستای بخش کوشکنار شهرستان پارسیان استان هرمزگان است.
وی در ادامه سخنان خود گفت: امروز شهرستان ساحلی لامرد بالاترین شاخص امنیتی و توسعهای را در سطح استان فارس دارا شده و هیچگونه دغدغه و نگرانی وجود ندارد و بهیقین خدمات وسیعتر و سریعتری در این زمینه صورت میگیرد.
الحاق فارس به خلیج فارس یک تصمیم عقلانی است
رئیس مجمع نمایندگان فارس نیز در این خصوص گفت: این طرح بر اساس یک عقلانیت و به بهره گیری از سال ها بررسی و مطالعه مصوب شده و کاملا پخته و سنجیده است که می تواند در دراز مدت منافع بسیاری را برای کشور فراهم آورد.
نماینده مردم اقلید در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: الحاق روستای پارسیان به فارس و ساحلی شدن این استان نه تنها به ضرر استان هرمزگان نبوده بلکه همزمان با توسعه فارس، استان هرمزگان نیز توسعه خواهد یافت.
الیاس طاهری افزود: فارس علاوه بر تناسب معنایی با خلیج فارس و همخوانی با آن این بخش سابقاً نیز جزء استان فارس بوده است و مصوبه وزارت کشور مبنی بر الحاق فارس به دریا نه تنها باعث نارضایتی مردم این منطقه نیست بلکه این تصمیم عقلانی باعث می شود استان فارس به حقی از حقوق خود دست پیدا کند.
وی ضمن اشاره به اینکه طرح الحاق فارس به دریا مربوط به دولت های قبل از نهم و دهم بوده است، اظهار داشت: استان فارس یک استان بزرگ و پهناوری است که نزدیک به 15 درصد از تولیدات کشاورزی کشور را تولید می کند و صادرات تولیدات کشاورزی و صنعتی استان از طریق دریا باعث توسعه استان فارس خواهد شد و در بخش عمرانی و آبادانی روستاهای الحاقی نیز تحت پوشش قرار خواهد گرفت.
الیاس طاهری عنوان کرد: با وجود آنکه 30 درصد از حامل های انرژی در فارس وجود دارد، الحاق فارس به دریا یک ضرورت است و مطالبه دیرینه ای بوده که توسط نمایندگان از سال ها قبل پیگیری می شده و دولت با ابلاغ این مصوبه و ابلاغ فارس به دریا یکی از حق و حقوق مردم را به آن ها داده است.
وی اظهار داشت: فارس با توجه به ویژگی های توسعه صادرات و کوریدور ارتباطات جنوب کشور و پشتیبانی استانهای مرزی الحاق آن به دریا نقش تأثیرگذاری در توسعه منطقه خواهد داشت. طاهری در خصوص اعتراضات نمایندگان استان هرمزگان نسبت به این الحاق گفت: این الحاق کار کارشناسانه است و سعی شده است محورهای توسعه در آن دیده شود و با رسانهای کردن عدم صحت این موضوع توسط نمایندگان فقط دامن زدن به برخی از مسائل نادرست است و باید با ایجاد شرایط آرام استفاده بهینهتری از شرایط داشته باشیم.
طاهری خاطر نشان کرد: فضای کشور نیاز به وحدت دارد و به جای دامن زدن به این مسائل، باید به فکر استفاده بهینه از مزایای صادراتی توسعه جنوب و استفاده از منابع طبیعی خلیج فارس باشیم.
نماینده مردم اقلید گفت: 18 نفر از نمایندگان فارس پیگیر اجرایی شدن طرح الحاق فارس به دریا خواهند بود.
الیاس طاهری در خصوص الحاق روستای قطرویه به استان کرمان گفت: من نیز در این موضوع موافق نبودم ولی فعلاً در این خصوص صحبت نمیکنم.
توسعه فارس به نفع هرمزگان است
نماینده مردم آباده بوانات و خرم بید در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: توسعه فارس به نفع هرمزگان است.
رحیم زارع گفت: این طرح با مشترک استاندار فارس و نمایندگان استان و مردم بود که در دولت گذشته مصوب و در دولت یازدهم ابلاغ گردید.
وی در خصوص اعتراضات مسئولان و نمایندگان هرمزگان به ابلاغیه وزارت کشور در خصوص الحاق گفت: موافقت با این طرح به عنوان یک مصوبه ابلاغ شده است و همانگونه که تلاش 18 نماینده فارس برای برگرداندن مصوبه جدا شدن قطعه ای از فارس نتیجه ای نداد، مطمئناً این اتفاق در این جا هم نخواهد افتاد.
زارع اظهار داشت: اعتراض به مصوبات با شور و جنجال نمی شود و مسئولان استان هرمزگان نباید مردم را تحریک کنند و باید بدانند که هر معضل اجتماعی بوجود بیاید دامنگیر مسئولان و کل این منطقه می شود.
وی افزود: تبدیل استان فارس به یک استان بندری و مرزی از جهات بسیاری از جمله سیاسی و اقتصادی به نفع کشور و استان های همجوار است و باید از این پتانسیل استفاده شود.
این نماینده مجلس بیان داشت: استان فارس از پتانسیل های خوبی در حوزه نیروی انسانی و دانش و صنعت و امکانات برخوردار است و الحاق به خلیج فارس به صادرات و اشتغالزایی در این استان کمک می کند و توسعه منطقه ای را به دنبال خواهد داشت که اثرات آن در استان هرمزگان هم مشهود خواهد بود.
رسانه ای شدن الحاق فارس به دریا به ضرر کشور و استان است
همچنین نماینده مردم رستم و ممسنی در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه قصد داشتیم ساحلی شدن استان فارس در فضایی آرام صورت بگیرد، اظهار داشت: رسانه ای شدن این موضوع به مصلحت نیست.
نوذر شفیعی افزود: رسانه ای شدن الحاق استان فارس به خلیح فارس به ضرر کشور و استان است.
نظرات بینندگان
نظرات بینندگان
بالاخره بعد از سالها انتظار مردم استان فارس به سر آمد واستان فارس به مدد کمکهای نمایندگان مختلف شهرستانها بخصوص نمایندگان لامرد و مهر و شیراز به خلیج فارس متصل شد.
این طرح در شکل اولیه آن تنها به سود استان فارس دیده میشد اما با بررسی ارگانهای نظامی و امنیتی کشور و با توجه به اهمیت دفاع از خلیج فارس و افزایش بنیه دفاعی کشور در این منطقه، به حدی مورد استقبال قرار گرفت که تصمیم گرفته شد استان های دیگری که امکان اتصال به دریا را دارند -مانند کرمان- به همین نحو ساحلی شوند. این امر به مدد اعلام مصوبه شورا و سپس نامه وزارت کشور به استانها مرحله نهایی خود را طی نمود و الحمدلله کارهای اجرایی آن هم آغاز گردید.
قسمتی از ساحل خلیج فارس که به استان فارس ملحق شده، قسمتی کوچک است از صدها کیلومتر ساحل استان هرمزگان که از نیم درصد هم شاید فراتر نرود. این تکه زمین کوچک در مقابل امکانات ساحلی موجود برای استان هرمزگان عددی محسوب نمی شود اما برای استان فارس ارزشی در حد کانال سویز و تنگه هرمز را دارد.
از این طرح چند دسته افراد استقبال نخواهند کرد:
۱- اعراب حوزه خلیج فارس که برای دستیابی به این خلیج همیشه فارس و به زمین زدن ایران دندان تیز کرده اند و حاضرند تمام ثروت خود را خرج کنند تا ایران ذره ای زمین گیر شود.
۲- دشمنان دیرینه ای همچون آمریکا که از افزایش قدرت دفاعی کشور در این نقطه حساس از دنیا نگرانند.
۳- هر چه فکر میکنم دسته سومی نباید داشته باشیم
اما در جراید آمده بود که امام جمعه بندرعباس و تعدادی از بندریها با طرح الحاق مخالفت کرده اند. برای من مشخص نیست این دوستان با چه چیز این طرح مخالفت کرده اند؟
1.با این که بنیه دفاعی کشور قوی شود؟
2.با این که عده ای که یک عمر در رنج و محرومیت به سر میبرده اند و کسی نگاهی به آنها نمی انداخته پیشرفت کنند و نور چشمی یک استان شوند؟
3.یا این که تکه خاکی که بندرعباسیها در هیچ دوره ای از دوره های قبل از انقلاب و بعد از انقلاب به آن توجهی نداشته اند جواهر قیمتی از آب در آمده و حالا صاحب پیدا کرده؟
4.با مصوبه ای که سالها بر روی آن کار کارشناسی شده و تمام ارگانهای نظامی و امنیتی و وزارت کشور بر روی آن نظر مثبت داشته اند؟
نکند مسوولین هرمزگان ترس از این دارند که بی تدبیری آنها در طی این سالیان دراز هویدا شود؟ خداوند این ساحل بلااستفاده در اختیار دو استان بوشهر و هرمزگان گذاشته است. اگر شما اراده دارید ده درصد آن را فعال کنید! باور کنید اگر ده درصد این ساحل را فعال کنید کل ایران از آن متنفع خواهند شد.
به یاد کودکانی می افتم که هزاران اسباب بازی رنگین در اختیار دارند و با آن بازی نمی کنند اما اگر یکی از آنها تکه ریسمانی به دست بگیرد و با آن بازی کند همه شان بر سر آن تکه ریسمان می ریزند.
http://terakmeh.com/
جناب مجید یه کم ادب برا آدمی بد نیست
تاحالا که بین استان فارسی ها و هرمزکانیها بحثی نبوده و کودورتی نبوده ومتماینن از این به بعدهم نیست
عجب! بالاخره رسما تایید کردن! چقد معدن دادن تا یه تیکه از ساحل رو بگیرن؟!
به نظر من ایراد اینجاست که این روند قطع شد که نه تنها تموم بندر رو اشغال کردند حالا تو فکر بردن خاکمون شدند
مثل اینکه دوباره باید این رو شروع کنیم
اخه اگه شما به شهراتون می رسیدین که مردمتون از گشنه ایی نمی اومدن برای کار بندر
توسعه این مناطق فقط بهانه است برای استان فارس که راه باریکه ای به دریا پیدا کنه.اقای فارسی که در بندر زندگیی کردین درست نیست نمک بخورین ونمکدون بشکنین.حرف اخر اینکه اشغالگر اشغالگر است چه ابوموسی باشد چه کوشکنار چه عرب باشد چه فارس.
یک طرح ملی هست وهیچ نقطه ای ازخاک ایران عزیز متعلق به مردمی خاص نیست ومتعلق به همه ایران هست.اگه برگردیم عقب ترمیبینیدهرمزگان بوشهر وکهکیلویه وبویراحمد بخشی ازکرمان ویزد همه متعلق به فارس بوده پس ماهم بایداعتراض کنیم ولی این کاربنظرم درست نیست جز ایجاددشمنی بین مردم دواستان فارس وهرمزگان نتیجه ای نخواهدداشت.بیاییدکاری کنیم که خلیج فارس به نام واقعی خودبرگردد وکشورهای عربی سوسمارخورادعای خلیج عربی نکنن