کد خبر: ۴۷۶۵۳
تعداد نظرات: ۴ نظر
تاریخ انتشار: ۱۱:۱۳ - ۰۶ آذر ۱۳۹۲
یادداشت/ حسین قدیانی

ظلــم ۱۰۰ روزه به ظریف

دیپلماسی صدقه‌ای یعنی همین که امتیازات بزرگ را نقد بدهیم و در عوض، امتیازات کوچک را به‌ صورت صدقه‌ای، نسیه و در اقساط طولانی‌مدت دریافت کنیم.
شیـــرازه - حسین قدیانی امروز چهارشنبه 06/09/92 طی یادداشتی در روزنامه وطن امروز نوشت: وقتی نام دولت خود را می‌گذاریم «راستگویان» همان به سخن بر مدار «صدق» بگوییم و الا «براساس آنچه بیان داشته‌ایم» یک چیز است و «براساس آنچه واقعا اتفاق افتاده» یک چیز دیگر.

لااقل من‌باب «شفافیت» خوب است بعضی‌ها توضیح دهند که به «حق غنی‌سازی» دقیقا در کجای توافق هسته‌ای اشاره شده؟! آخر ما با ذره‌بین هم متوجه چنین حقی در توافق ژنو نشده‌ایم! باز اگر حق غنی‌سازی توسط 1+5 به رسمیت شناخته می‌شد، یک چیزی! عاقبت، صفحات توافقنامه چنین مساله‌ای را نشان نمی‌دهد؛ مگر همین که دل‌خوش کنیم به آنچه آقایان روحانی و ظریف می‌گویند! یعنی دل‌خوش کنیم که رئیس‌جمهور خودمان و وزیر امور خارجه خودمان، حق غنی‌سازی را برای ملت ایران به رسمیت شناخته‌اند، گور بابای توافق! اینکه دیگر نیاز به مذاکره نداشت! خودمان که برای خودمان حق غنی‌سازی را به رسمیت می‌شناختیم! آن همه رفتیم و آمدیم و زدیم و چرخیدیم که به اینجا برسیم؟! دوستان دست‌اندرکار! ظاهرا اشتباه شده. قرار بود من‌باب حق غنی‌سازی 1+5 را مجاب کنیم، نه خودمان را! خودمان که ان‌شاءالله از قبل هم قبول داشتیم حق غنی‌سازی را.

بحث بر اذعان به این حق، در متن توافقنامه بود یا سخنان خودمان؟! مع‌الاسف باید بنویسیم بدتر از «اقتصاد صدقه‌ای»، «دیپلماسی صدقه‌ای» است. دیپلماسی صدقه‌ای یعنی همین که امتیازات بزرگ را نقد بدهیم و در عوض، امتیازات کوچک را به‌صورت صدقه‌ای، نسیه و در اقساط طولانی‌مدت دریافت کنیم! بینی و بین‌الله متن توافق هسته‌ای عنوانی غیر از «دیپلماسی صدقه‌ای» هم می‌تواند داشته باشد؟! ما البته هرگز «توافق هسته‌ای» را «عهدنامه ترکمانچای» نمی‌دانیم، چرا که اولا بی‌انصافی بزرگ در حق زحمات مسئولان دیپلماسی کشور است، ثانیا نقدهای وارده بر این توافق در ظاهر و باطن از جنس نقدهای وارده بر آن معاهده ننگین نیست، ثالثا این توافق، در صورت ناراستی دیدن از دشمن، قابل برگشت است.

صرف‌نظر از این 3 نکته مهم، ایضا صرف‌نظر از دولت‌هایی که می‌آیند و می‌روند، نظام مقدس جمهوری اسلامی، اصولا، اساسا و ذاتا، پای همه حقوق ملت ایران ایستاده و خواهد ایستاد. آنچه اما مسبب نقد ما به توافق هسته‌ای است، در وهله اول عدم اشاره به حق غنی‌سازی در آن است. جز این، بندهایی از توافقنامه کاملا ضدامنیتی و ضدملی است، به‌گونه‌ای که براساس آن هیچ بعید نیست گرای قلب دانشمندان هسته‌ای کشور به‌راحتی آب خوردن توسط بازرسان آژانس به آژانس‌های ترور صهیونیستی داده شود. از این غفلت، از این ظلم و از این نمی‌دانم چه ... آیا می‌توان گذشت؟! آیا چرخ دیپلماسی، نه به هزینه عدم اشاره به حق غنی‌سازی در توافق هسته‌ای، بلکه بدتر، به قیمت جان نخبگان جوان وطن باید بچرخد؟! خوب است کسانی که «سرهنگ» نیستند و «حقوق» خوانده‌اند، بیشتر مراعات کنند این بدیهیات را. من از آقایان روحانی و ظریف سوال می‌کنم؛ معنای مشخص، نتیجه معین و خروجی وحشتناک این جملات در توافق اخیر چیست؟

دسترسی هدایت‌شده بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به:

-کارگاه‌های مونتاژ سانتریفیوژ

- کارگاه‌های تولید روتورسانتریفیوژ و محل‌های نگهداری

و به راستی خوب بود بند فوق، این را هم مشخص می‌کرد که آیا اندیشمندان هسته‌ای کشور احیانا هنگام نفس کشیدن لازم است از بازرسان آژانس اجازه بگیرند یا نه؟ واقعا با چه اطمینانی جرأت کردیم آمار محرمانه‌ترین مهندسان هسته‌ای‌مان را به ماموران آژانس ـ بخوانید عاملان موسادـ بدهیم؟

به توافقنامه البته نقدهای دیگری هم وارد است، منتها باور ما حقیقتا این بود که جناب دکتر ظریف می‌توانست توافق بهتری با 1+5 داشته باشد. تعاریفی که دوست و دشمن از قدرت چانه‌زنی وزیر امور خارجه داشتند و تسلط ایشان بر زیر و بم مذاکره و پیچ و خم دیپلماسی حقا که توافق دست‌بالاتری می‌طلبید. حال این سوال مطرح می‌شود «پس چرا همچین؟» نکند که بعضی‌ها در تهران گیر گزارش 100 روزه‌شان بودند؟ نکند جور دست خالی در اقتصاد را، هسته‌ای بنده خدا کشید؟ نکند «حق غنی‌سازی» وجه‌المصالحه مسائل سیاسی شد؟ و اصلا نکند از تهران به ظریف فشار آورده بودند که مهم گزارش 100 روز است زودتر با 1+5 ببند.

کاش به ظریف، فرصت چانه‌زنی بیشتری می‌دادیم؛ ظاهرا ما هر چه می‌کشیم از این «100 روز» است.

نظرات بینندگان
نظرات بینندگان
آشنا
Iran (Islamic Republic of)
چهارشنبه ۰۶ آذر ۱۳۹۲
0
از همه بدتر اینکه رسانه ملی که حق همه مردم ایران است چرا حق الناس میکند و مانور تبلیغاتی به خورد اذهان مردم میدهند.کدام پیروزی...حقی را بدهی که میخواهی حق خودت را باز پس گیری.انرژی هسته ای را بدهی وتحریم غیرقانونی را کمی لغو کنی.اگر رسانه نمیخواهد راستش رابگویید بهتر است سکوت کند واین همه جانبداری دولت تدبیر را نکند و امید واهی به جامعه تزریق نکند.مثلا شب گذشته دولت گزارش 100روزه ارائه داد یا میخواست از نردبان دولت قبل خود را بالا بکشد و چه رسانه ملی رسالت خویش را خوب به جای آورد!!!و چه خوب مجریان، صحنه را آنگونه که عده ای میخواستند غبار روبی میکردند نکند بازیگران این تئاتر لباسشان غباری بر خود بگیرد.نهایتاًشاید ژنو قربانگاه حقی بود که میخواست حرفی را به کرسی بنشاند که "مشکلات کشور ظرف صد روز حل خواهد شد".
حقیقت گو
Iran (Islamic Republic of)
چهارشنبه ۰۶ آذر ۱۳۹۲
1
تندروها.بهترین پاسخ را استاد رجبی دئانی داده است شما صلح حدیبیه را نیز منکر هستید؟
حق طلب
ببخشید؟ جان؟ دوباره بگید؟
صلح حدیبیه؟
شما مگه می دونی صلح حدیبیه چیه؟
همه زورشون رو دارن می زنن که شما با همین چیزها آشنا بشید که وقتی رهبر جامعه (پیامبر یا در حال حاضر ولی فقیه) حرفی می زنه اون ملاکه!
نه نظرات شاذ آقایان فتنه گر که هر چی به نفعشون باشه قبول می کنن و اونچه نپسندن میگن وای آزادی، وای حقوق انسان ها، وای ... ندا آقا سلطان!
رهبری تشخیص بدن ارتباط با آمریکا درسته؛ وظیفه ما اطاعته
حالا هم که دارن می گن چارچوبها رعایت بشه وظیفه اینه که حواسمون باشه و تذکر بدیم.
دهقان
Iran (Islamic Republic of)
چهارشنبه ۰۶ آذر ۱۳۹۲
0
خيلي داغوني.جدي ميگم.هنوز نرفتي بيمارستان عمل كني بشه ده ميليون يا اگه رفتي هم از يه جايي برات رسيده كه ايقد چاپلوسي ميكني اقاي نون به نرخ روز خور