درس «اعتدال» ارزشی ها به توفیقی و افراطیون فارس+فیلم
به گزارش سرویس سیاسی شیرازه؛ سنجش تقوای رسانهای جبهه موسوم به اصلاحطلب، چه در استان، چه در کشور و چه در آن سوی مرزها، کار چندان سختی نیست. حداقل حالا که برنامه سخنرانی دکتر عارف در دانشگاه شیراز برگزار شده، به خوبی میتوان این سنجش را انجام داد. در حالی که کوچکترین شعاری علیه عارف سر داده نشد و حتی از جایگاه ویژه این اصلاحطلب شاخص و معتقد به نظام در میان دانشجویان حزباللهی هم سخن به میان آمد، رسانههای اصلاحطلب سعی کردند تا اینگونه وانمود کنند که اعتراض دانشجویان به عارف بوده است! و این در حالی بود که دانشجویان صرفا به حضور توفیقی که عملکرد بسیار بدی در فتنه پس از انتخابات ریاست جمهوری سال 88 داشت، معترض بودند. مشاهده فیلم زیر گویای نظر دانشجویان معترض است:
اما در این میان، یک نکته معنادار برای طیف افراطی اصلاحطلب در استان وجود دارد. این گروه معلوم الحال که سعی دارد خود را «اعتدالگرا» بنامد، در حالی به دانشجویان معترض به حضور توفیقی حملهور شده و با تحریف واقعیت، خبر دروغ را در رسانههای خود به مخاطب القا میکند که به نظر، معنای «اعتدال» بیشتر از آنکه با شعار محقق شود، با عملی چون اقدام دانشجویان محقق میشود. آن جمع دانشجو روز پنجشنبه به خوبی توانست معنای اعتدال و میانهروی و داشتن بغض و حب نسبت به افراد را متناسب با نظام اسلامی پیاده سازد؛ ابراز علاقه به عارف؛ شخصیتی اصلاحطلب که اگرچه همفکر آنها نبود اما در چارچوب نظام و قوانیناش حرکت میکند و ابراز تنفر از توفیقی که اگرچه این روزها سخن از اعتدال سر میدهد اما در فتنه 88، در اجرای بزرگترین ظلم به نظام اسلامی، نقش قابل توجهی ایفا کرد. اهمیت این رفتار دانشجویان معترض به حضور توفیقی در دانشگاه شیراز را زمانی میتوان بهتر درک کرد که به رفتار قبیلهگرایانه طیف اصلاحطلب افراطی معتدلنما دقت کرد. اگر این جماعت لحظهای احساس کنند که منافعشان به خطر افتاده، همه را از دم تیغ افراطیگری خود خواهند گذراند و فرقی نمیکند که طرف مقابل با آنها باشد یا بر آنها. در نظام فکری این افراطیون، فقط منفعت سیاسی و اقتصادی است که حرف اول و آخر را میزند. نمونههای بارز این رفتار را چند ماهی است که میتوان در نقدهای بیاساس آنها به استاندار فارس که استاندار دولت اعتدالگرا است، مشاهده نمود. استاندار اعتدالگرا مورد انتقاد این جماعت اعتدالنما است چون به خواستههای افراطی آنها عمل نکرده است.
اینکه رسانههای افراطیون به دروغ، اعتراض دانشجویان به توفیقی را اعتراض به عارف جلوه دادند، امر غافلگیر کنندهای نبود و نیست و نخواهد بود. این جماعت معلوم الحال با رسانههایشان اینگونه رشد کردهاند که همه را با یک چشم ببیند؛ چشم منفعت بین! اینکه الان آنها دم از اعتدال و همراهی با دولت میزنند هم بیشتر شبیه یک فیلم است؛ فیلمی که وقتی در جلسات خصوصیشان آن را برای هم تعریف میکنند، احتمالا از نقش ریاکارانه خود ذوقزده میشوند و به ریش کسانی که امید به آنها بستهاند، میخندند. فهم تفاوت قائل شدن میان عارف و توفیقی از سوی دانشجویان، برای این گروه افراطی نه امکانپذیر است و نه قابل انتظار؛ دروغگویی و تحریف واقعیت اما، انتظار همیشگی از آنهاست. برای کسانی که دروغ بزرگ تقلب در انتخابات ریاست جمهوری سال 88 را در بوق و کرنا کردند، گفتن این خرده دورغها کار چندان عجیبی نیست.
در داخل هم با استبدادگران داخلی میجنگیم