شهرستان ها >> شیراز
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت فارس:
کارخانه «آی.تی.آی» دیگر برنمی گردد/ معدن «چاه مرغی» را دوباره فعال می کنیم
در سال جاری 15 پروژه اکتشافی تعریف کردیم که در مرحله انتخاب مشاور و انعقاد قرارداد هستند و اعتبار آن پنج میلیارد تومان است.
به گزارش شیرازه، «علی همتی» رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت فارس در نشست خبری با خبرنگاران گفت: بنابر ماده 24 قانون معادن، در صورتی که این ادارات پاسخ استعلام برای صدور پروانه بهرهبرداری معدن را تا دو ماه اعلام نکنند، پاسخ آنان مثبت تلقی شده و مجوز بهرهبرداری یا واگذاری صادر میشود که برای رفع پارهای سوءاستفادهها، در یک سال گذشته حتی یک معدن در فارس از طریق استناد به این مادهقانونی واگذار نشده است.
به نوشته موج ما، همتی خاطر نشان کرد: بر همین اساس 65 مورد واگذاری معدن که وفق ماده 24 انجام شده و خلاف بود و بر مبنای آن طبیعت لطمه میخورد و یا استخراجی به معنای واقعی انجام نمیشد باطل شد که در حال حاضر نیز اگر پروانه اکتشاف یا بهرهبرداری که صادر میشود، مطابق ضوابط پیگیری نشده و تنها در حوزه دلالی معدن این دست و آن دست شود، بلادرنگ پروانه صادره را باطل خواهیم کرد.
وی افزود: در سال گذشته شفافسازی در حوزه معدن را وجهه همت خود قرار دادیم و تلاش کردیم که واگذاری معادن در چارچوبهای قانونی و بر اساس قانون معدن انجام پذیرد که مزایدهها، صدور پروانه اکتشاف، گواهیها، پروانه بهرهبرداری، ابطال بهرهبرداری و ابطال کشف و ... در یک سال گذشته وفق قانون صورت پذیرفته و توقعات و مراجعات خارج از قانون بدون تعارف حذف شده است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت فارس ادامه داد: در این زمینه به سمتی رفتهایم که مردم احساس کنند واگذاریها در چارچوب قوانین و ضوابط انجام شده و در همین راستا با منابع طبیعی، میراث فرهنگی، محیطزیست و سازمان آب تعاملات خوبی داشتهایم.
انعقاد قرارداد 15 پروژه اکتشافی
همتی افزود: در سال جاری 15 پروژه اکتشافی تعریف کردیم که در مرحله انتخاب مشاور و انعقاد قرارداد هستند و اعتبار آن پنج میلیارد تومان است.
وی با بیان این که سه پهنه معدنی نیکل و مس در ماههای اخیر به مزایده گذاشته شده، ابراز داشت: در مورد پهنه بهرام گور تفاهمنامه مطالعات امضا شده تا بررسی شود که آیا عیار استخراجی و تناژ آن توجیه اقتصادی دارد که با اتخاذ تدابیری در زمینه مسائل زیستمحیطی کار شروع شود یا خیر.
این مقام مسئول از راهاندازی معدن چاه مرغی خبرداد وگفت: برای کاهش خام فروشی و ایجاد صنایع مرتبط با معدن، مشکلاتی در زمینه تحریم، آموزش نیروی متخصص و تأمین ماشینآلات وجود دارد که روند کار را کند کرده است.
نقدینگی بزرگترین مسئلهای در بخش صنعت فارس
وی به حوزه صنعت فارس اشاره کرد و گفت: مشکل نقدینگی بزرگترین مسئلهای است که در بخش صنعت فارس وجود دارد و در این زمینه امیدواریم لوایحی که به مجلس شورای اسلامی رفته و در حال بررسی است، تصویبشده و بخشی از مشکلات را کاهش دهد.
همتی افزود: در فارس نیز واحدهای صنعتی داریم که مشکلاتی را از سالهای قبل به ارث برده و تعطیل یا نیمه تعطیلشدهاند اما این موارد هیچکدام مرتبط با یک تا دو سال اخیر نیست.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت فارس ادامه داد: در حال حاضر 100 واحد صنعتی و تولیدی ما دچار مشکلات نقدینگی هستند که به صندوق توسعه ملی معرفی شدهاند تا پس از انجام مطالعات از تسهیلاتی برخوردار شوند همچنین دیگر مشکلاتی در وسایط سنگین، بیمه و مالیات بود که از طریق پیگیری و تعامل با ادارات مربوطه بسیاری از این موارد رفع شده است.
وی با تأکید بر اهمیت مطالعات آینده پژوهانه و بررسی سمت و سوی حرکت صنعت در دهههای آتی، اظهار داشت: در یک سال گذشته دفترچه توانمندیهای صنعتی هر شهرستان را تعریف و منتشر کردیم تا پارهای مشکلات که به سبب انجام نشدن کار مطالعاتی دقیق در گذشته، امروز گریبانگیر واحدهای صنعتی شده، در آینده تکرار نشود.
امکان احیای کارخانه آی.تی.آی وجود ندارد
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت فارس به مشکل کارخانه آی.تی.آی نیز اشاره و اظهار کرد: تمام تلاش خود را برای حل مشکل این مجموعه که بخشی مربوط به گذشته بوده است، به کار بستیم اما بدهیها اجازه حرکت نمیدهد و امکان حل مسائل و احیای آی.تی.آی بهدلیل کهنه، قدیمی و پیچیده شدن وجود ندارد.
همتی با بیان اینکه حل مشکل صنعت همانند حل مشکل رکود بوده و با پیچیدگی همراه است، اظهار کرد: کارخانه دنا بهخوبی مدیریت میشود و توانسته است مشکلات بیمهای و مربوط به دارایی را حل و علاوه بر آن تولید لاستیکهای بزرگ را آغاز کند؛ دنا شرکت زنده و پویایی است و نباید یک سری مشکلاتی که از گذشته به ارث رسیده آن را تعطیل کند و لذا از همه سرمایه گذاران و سهامداران نیز بهصورت زبانی حمایت میکنیم.
وی با بیان اینکه صنایع بزرگی در استان وجود ندارد و تنها صنایع بزرگ به مخابرات مربوط بوده است، تصریح کرد: بسیاری از صنایع از حوزه تحریم آسیب دیدهاند چرا که با تکنولوژی روز دنیا قطع ارتباط کردهاند و لذا باید با دنیا تعامل کنیم.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت فارس اضافه کرد: در این زمینه با همکاری دانشگاه، دانشجویان کارشناسی ارشد و دکتری میتوانند در بحث عارضهیابی صنعتی و کارخانجات ورود کرده و ضمن کمک به حل مشکل، آن را به عنوان طرح فارغالتحصیلی خود ارائه دهند که ما نیز کمکهای مادی را برای انجام این تحقیقات ارائه میکنیم.
ثبت نام 180 واحد تولیدی وخدماتی در جشنواره صنایع حامی حقوق مصرفکننده
همتی از برگزاری جشنواره تقدیر از صنایع حامی حقوق مصرفکننده خبر داد و گفت: تاکنون 180 واحد تولیدی و خدماتی برای شرکت در این جشنواره ثبتنام کردهاند که 63 واحد صنایع غذایی، 54 واحد مصالح ساختمانی و ماشینآلات، 20 واحد صنایع شیمیایی و پتروشیمی و 40 واحد خدماتی را شامل میشوند و در کل تعداد واحدهای حضور یافته نسبت به سال گذشته رشد 30 درصدی داشته است.
وی ضمن تأکید بر اهمیت صنعت گردشگری در فارس، اظهار داشت: من از موضع یک مدیر صنعتی میگویم که صنعت پاک گردشگری در فارس شاید چندین برابر برخی صنایع بازدهی داشته باشد، به ویژه آن که کمبود منابع، تحریم، کمبود آب و بالا بودن هزینههای تولید باعث شده که بسیاری از اعتبارات ما صرف درمان بیماریهای گذشته حوزه صنعت شده و در توسعه صنعتی کند حرکت کنیم.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت فارس افزود: 3 هزار و 356 فقره ثبت سفارش در حوزه بازرگانی خارجی به ارزش 660 میلیون دلار و صدور و تمدید یک هزار کارت بازرگانی در حوزه تجارت و بازرگانی این استان به آن پرداخته شده است.
همتی تصریح کرد: ایجاد گواهی الکترونیکی برای 10 هزار فعال اقتصادی، انتخاب 19 شرکت صادرکننده نمونه استانی و دو شرکت صادرکننده نمونه کشوری، برگزاری 100 جلسه تخصصی با تجار و بازرگانان و روسای تشکلهای صادراتی و برگزاری 39 نمایشگاه در سطح استان فارس در همین مدت انجام پذیرفت.
وی یادآورشد: طی یک سال گذشته بیش از هفت هیئتهای تجاری فارس به کشورهای عراق، ایتالیا، تونس، اسپانیا و ... اعزام شدند و هیئتهایی از ترکیه و نیجریه و... در این استان حضور یافتند.
برگزاری مزایده پهنههای معدنی نیکل و مس استان در آیندهای نزدیک
همتی از برگزاری مزایده سه پهنه معدنی در قالب معادن نیکل و روی در آیندهای نزدیک خبر داد و افزود: پهنه مس با مساحت 250 کیلومتر مربع در شهرستان بوانات و پهنه معدنی نیکل در مساحت 630 کیلومتر مربع در شهرستانهای نیریز و بوانات قرار دارد که از طریق مزایده به بخش خصوصی واگذار میشود.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت فارس به تشریح ویژگی بخش خصوصی شرکت کننده در مزایده پرداخت و خاطرنشان کرد: افراد و گروههای مایل به شرکت در مزایده باید حداقل نمراهای را که شامل توانمندیهای مالی، توانمندیهای فنی و نیز توانمندیهای انسانی است را کسب و حداقل نمره 300 را از آن خود کنند.
نظرات بینندگان
نظرات بینندگان
آزمایش چی شد؟
پاسخ
بجای کارخانه ITI مجتمع تجاری بسازید و درون آن پر از اجناس چینی کنید مثل مجتمع عظیم خلیج فارس و به تولید ملی چین کمک کنید بی خیال اقتصاد مقاومتی .
پاسخ
اقای همتی اول یه نگاه به مجموعه تحت مدیریت خودت بینداز بدا به فکر مشکلات صنعت ومعدن باش
پاسخ