نگاهی به استراتژی تهدید در برابر تهدید/ اتخاذ راهبرد «بهرهوری از ظرفیت تهدید» و «استراتژیک سازی صنعت هستهای»
به گزارش شیرازه، رهبر معظم انقلاب در دیدار رمضانی مسئولان و کارگزاران نظام تاکید کردند: جمهوری اسلامی ابتدائاً برجام را نقض نخواهد کرد، زیرا وفای به عهد، دستور قرآنی است اما اگر تهدید نامزدهای ریاست جمهوری آمریکا مبنی بر پاره کردن برجام عملی شود، جمهوری اسلامی برجام را آتش خواهد زد.
در این موضوع چند نکته نهفته است:
اتخاذ راهبرد بازدارندگی:
جمهوری اسلامی در هیچ دورهای از تاریخ راهبرد حمله پیشدستانه را اتخاذ نکرده است، اما این بدین معنا نبوده است که از استراتژی بازدارندگی استفاده نکند، اشاره رهبر انقلاب از این حیث حائز اهمیت است که آمریکا را از هزینه عمل احتمالی خویش مطلع میکند.
اتخاذ راهبرد «بهرهوری از ظرفیت تهدید»:
در نظرگاه دولت و نخبگان آمریکا «توان هستهای ایران» یک تهدید محسوب میشود. همین موضوع آنها را به سمت مذاکره با ایران سوق داد و نزدیک به دو سال فشردهترین مذاکرات تاریخ را به دنبال داشت. رهبر انقلاب با علم به همین موضوع که «توان هستهای ایران تهدیدی از نظر آمریکاییها» هست، فرمودند جمهوری اسلامی از ظرفیتهای هستهای برای بازگشت به توان قبلی استفاده خواهد کرد و ایران در یک سال و نیم به 100 هزار سو دست خواهد یافت.
اتخاذ راهبرد «استراتژیک سازی صنعت هستهای»؛
کلمه استراتژیک بار معنایی خاصی دارد، آمریکاییها به خوبی میدانند که استراتژیک بودن صنعت هستهای به چه معناست، رهبر انقلاب با اضافه کردن قید استراتژیک به صنعت هستهای تلاش دارند به آمریکاییها گوش زد کنند که هر گونه خطای سیاسی آنها واکنش استراتژیک را در پی خواهد داشت.