کد خبر: ۱۰۴۵۶۳
تاریخ انتشار: ۰۹:۱۵ - ۲۶ دی ۱۳۹۵
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان قیروکارزین خبر داد:

کاهش منابع آبی؛ تهدید جدی برای کشاورزان قیرو کارزین/ کشاورزان به امید بهبود قیمت؛ محصولات خود را برداشت نمی کنند

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان قیروکارزین گفت: منابع آبهای زیر زمینی ما خصوصاً در دشت هنگام، افزر و کارزین رو به خالی شدن است و این یک تهدید جدّی برای درختان و باغات محسوب می شود.

به گزارش  شیرازه ناصر انصاری مدیر جهاد کشاورزی شهرستان قیروکارزین در گفت و گو با خبرنگار ما گفت: منابع آبهای زیر زمینی ما خصوصاً در دشت هنگام، افزر و کارزین رو به خالی شدن است و این یک تهدید جدّی برای درختان و باغات محسوب می شود.

وی افزود: در دشت کارزین نیز با توجه به اینکه دریچه های سدّ سلمان فارسی باز نشد، خالی شدن سفره های زیر زمینی دور از ذهن نمی باشد، چراکه سفره های زیر زمینی دشت کارزین از آبهای رودخانه قره آغاچ تغذیه می شود و در صورت ادامه ی بسته بودن دریچه های سدّ، امکان خشک شدن چاه های این دشت نیز در آینده نزدیک وجود دارد.

انصاری در ادامه با اشاره به رویه گذشته پیرامون بازگشائی دریچه های سدّ سلمان، اظهار داشت: سال های گذشته رها سازی آب در آبان ماه اتفاق می افتاد ولی در سال جاری بدلیل کاهش شدید میزان بارندگی و بحران آب موجود در کشور، تا کنون با رهاسازی آب سدّ سلمان موافقت نشده است که در صورت ادامه این وضعیت، تابستان سال آینده کشاورزان منطقه علی الخصوص در دشت کارزین با یک تهدید جدّی روبرو خواهند بود.

وی افزود: تعداد زیادی از چاه های دشت کارزین خصوصاً در قسمت گاوکی با عمق زیادی حفر شده اند که در صورت باز نشدن درچه های سدّ سلمان فارسی، غالب چاه های آن منطقه با تعطیلی روبرو خواهند شد.

انصاری گفت: در حاضر بازار خرید محصولات کشاورزی رونقی ندارد و سایر محصولات با قیمت نازلی خرید و فروش می شود، بسیاری از باغداران نیز به امید بهبود بازار، محصولات خودشان را از درخت جدا نکرده اند و منتظر تحولی در بازار خرید و فروش مرکبات هستند.

وی افزود: حدود 4 سال است که تنظیم بازار محصولات کشاورزی را از وزارت بازرگانی به وزارت جهاد کشاورزی منتقل کرده اند و وظیفه صادرات و واردات محصولات کشاورزی به عهده وزارت جهاد کشاورزی است که متأسفانه این وزارت خانه در زمینه بازاریابی هیچ تجربه و تخصصی نداشت و تخصص آنها در بخش تولید محصولات است.

انصاری درباره عوامل متعدد بی رونقی بازار محصولات کشاورزی، اظهار داشت: علت های مختلفی در این امر دخیل است که مافیای قاچاق مرکبات، تیره شدن روابط ایران و کشورهای حاشیه خلیج فارس و مطلوب نبودن سطح کیفی محصولات از مهمترین علت ها به شمار می رود.

وی درباره تأثیر برجام در صادرات محصولات نیز بیان کرد: برجام در واقع هیچ تأثیر مطلوبی در این زمینه نداشته است چرا که عمده بازار محصولات ایران را کشورهای خلیج فارس تشکیل می دادند و بدلیل دوری مسافت، هزینه بالای صادرات و... عملاً صادرات محصولات به کشورهای اروپایی صرفه ی اقتصادی ندارد و شدنی نیست.

انصاری افزود: اگر بارندگی مطلوبی در این چند ساله داشتیم و خشکسالی پیش نمی آمد، هیچ تحریمی روی ما تأثیر نداشت و حتی اگر محصولات را باکمترین قیمت از کشاورزان خریداری می کردند بازهم ضرری متوجه آنها نبود، چراکه آبیاری درختان و زمین های کشاورزی هزینه زیادی برای آنها در بر دارد که با بارش باران بخش زیادی از این هزینه ها کاسته می شود.

مدیر جهاد کشاورزی قیروکارزین در ادامه گفت: روسیه یکی از بهترین بازارهای فروش محصولات کشاورزی ایران بشمار می رفت که متأسفانه آزمایشات این کشور بر روی محصولات کشاورزی ما نشان داد که مقداری از مواد شیمیایی مصرف شده برای رشد محصول، در هنگام برداشت همچنان در محصولات باقیمانده است و همین امر باعث شد روسیه محصولات ما را از لحاظ کیفی تأیید نکند که البته مسئولین جهاد کشاورزی برای سالم سازی کامل محصولات در تلاشند.

انصاری در پایان اظهار داشت: وزیر محترم جهاد کشاورزی و وزیر محترم بهداشت جلسات متعددی را به صورت مستمر برگزار می کنند تا بحث سالم سازی محصولات را به سرانجام مطلوبی برسانند.

منبع: پرگون؛

نظرات بینندگان