کد خبر: ۱۱۹۲۷۰
تاریخ انتشار: ۱۱:۲۶ - ۲۰ بهمن ۱۳۹۶

افراط در آموزش و پرورش، رقاصی دانش آموزان ممسنی به بهانه جشن/عذر خواهی رئیس آموزش و پرورش از مردم ممسنی

چند روز پیش در یکی از مدارس ممسنی به بهانه جشن انقلاب دست به برپایی مراسم رقص و پایکوبی زده بودند که با واکنش رئیس آموزش و پرورش مواجه شد.
به گزارش شیرازه، از صبح دیروز فیلمی در شبکه های اجتماعی در حال دست به دست شدن است که نشان می دهد تعداد زیادی دانش آموزان دختر و چند  خانم بزرگسال در حیاط مدرسه به بهانه جشن مشغول رقص هستند.
 این موضوع مورد واکنش بسیاری از افراد در سطح شهرستان شده است و این اقدام در ملاء عام را خارج از شان اسلامی و اخلاقی می دانند.

اما اگر بخواهیم این اتفاق را آنالیز کنیم باید به سابقه ی این رخداد نگاهی بیندازیم.

در دوران ریاست قبلی آموزش و پرورش ممسنی با عنوان ترویج آداب و رسوم فرهنگ لری برنامه های متنوعی برگزار شد و در واقع لباس های محلی و سنت های مختلف و موسیقی محلی وارد مدارس شد و با هزینه های بسیار زیاد به اجرا در آمد.

مطمئنا کسی مخالف آموزش و ترویج فرهنگ ها و آداب و رسوم قوم لر نیست اما شاید گلایه آنجا باشد که در این مساله با مروز زمان افراط می شود.

ثانیا مگر فرهنگ قوم لر فقط لباس و موسیقی های محلی است آیا در قوم بزرگ ممسنی هیچ فرهنگ دیگری نیست! که فقط باید به دنبال ترویج این دو مورد  باشیم.

ثالثا متاسفانه برخی از موسیقی های محلی به اعتقاد بسیاری از فرهنگ دوستان با ادبیاتی تنظیم شده اند که در شان قوم بزرگ لر نیست!

افراطی ترین رخ داد این جریان آنجا رخ می دهد که یا استفاه از همین موسیقی ها در سطح مدارس اقدام به رقاصی می کنند و معلمان و مدیران مدارس هم از این اقدام مسرر و خوشحال هستند .

شاید جلوی سند 2030 در کشور با فرمان مقام معظم رهبری گرفته شد اما باید پرسید  آیا فرهنگ این سند به تفکر مدیران و معلمان ما رسوخ کرده است؟ که این خطرناک تر از خود سند است.

یکی دیگر از موارد افراطی در این برنامه این می باشد که ما از لباس محلی در جایگاه خود استفاده نمی کنیم لباس محلی دارای جایگاه بسیار ارزشمند در قوم لر و ترک قشقایی است و در واقع حرمت دارد. لذا باید در برنامه های مرتبط با این جریان استفاده شود.

برای مثال یکی از نمونه ها همایش روز بدون کیف است. در این برنامه دانش آموزان کیف و کتاب های درسی را همراه خود نمی آورند و در کنار مربیان و معلمان به کارهای هنری می پردازند. دانش آموزان در این طرح یاد می گیرند که چگونه از مواد دور ریختنی وسایل و ابزاری مفید بسازندو در حد ابتدایی با مشاغل گوناگون آشنا شوند. از طرفی این برنامه در آن راستاست که دانش آموزان از کمترین ابزار بیشترین خالاقیت را ایجاد کنند.

اما در برخی از مدارس ممسنی این برنامه متفاوت برگزار می شود و آنقدر وسایل و ابزار می آوردند که دانش آموز اصلا لازم به خلاقیت ندارد ! که از جمله آنها می توان به لباس محلی ، سیاه چادر، صنایع دستی عشایر، ساز و نقاره و ... اشاره کرد.

از طرفی برخی ها به بهانه لزوم شادی و نشاط در مدارس معتقدند که بایدموسیقی در مدارس باشد، ما هم می گویئم موسیقی باشد اما افراط نشود!

 متخلفین باید چندین برنامه فرهنگی اجرا کنند

رضا امیری در گفتگو با خبرنگار ما در خصوصاین برنامه گفت: من بابت این برنامه از مردم عزیز ممسنی عذر خواهی می کنم.

البته باید دقت کرد که این مدرسه یکی از مدارس فعال ممسنی در حوزه فرهنگی است و بار بیشتر برنامه های آموزش و پرورش را به دوش می کشد.

وی افزود: با این وجود تذکرات لازم به مدیر مدرسه داده شد و به صورت حضوری در مدرسه با معاونین و مدیر مدرسه دیدار کردم هر چند اقدامات قانونی در این خصوص صورت خواهد گرفت. اما پیشنهاد نیز داده ام که مدیران این مدرسه برای جبران این اشتباه باید چندین برنامه فرهنگی برگزار کنند.

 امیری در خصوص مطلب منتشر شده در سایت نورآنلاین نیز گفت: به هیچ عنوان معلمین ما سند 2030 را نخوانده اند چه برسد بخواهند آن را اجرا کنند و در سطح وزارت نیز چنین تفکری وجود ندارد

منبع: نور انلاین

 

نظرات بینندگان