کد خبر: ۳۱۵۴۷
تاریخ انتشار: ۱۲:۰۸ - ۰۷ خرداد ۱۳۹۱

آغاز گرده افشاني بزرگترين انجيرستان ديم جهان

گرده‌افشانی 22 هزار هکتار باغ های انجیر شهرستان استهبان آغاز شد.
گرده افشانی یا در اصطلاح محلی بَر دادن انجیر در استهبان از اوایل خرداد آغاز و در نیمه نخست تیرماه به پایان می رسد.
گرده‌افشانی سه نوبت و هر 6 روز یک بار صورت می گیرد که برای هر درخت به طور متوسط بین 30 تا 60 عدد میوه بر استفاده می شود.
باروری انجیر خوراکی با گرده‌افشانی و انتقال گرده از پرچم میوه‌های درخت انجیر بر با زنبور گرده‌افشان بلاستوفاگا(belastofaga) به سطح کلاله گل های خامه ‌بلند در میوه خوراکی انجام می شود.
از ارقام مختلف انجیر بر می توان به دانه سفید ، پوزدنبالی ، کوهکی ، تومسجدی ، ویل وحشی ، خرمایی و شاه انجیری اشاره کرد.
مدیر سازمان جهاد کشاورزی فارس گفت: از لحاظ فنی ، زمانی که قطر میوه انجیرخوراکی به 9 تا 13 میلی متر برسد بهترین زمان گرده افشانی است.
پیشینه بر دادن در شهرستان استهبان به 250 سال قبل برمی گردد.
با این روش گرده افشانی هر درخت انجیر بین 10 تا 50 کیلوگرم انجیر خشک تولید می‌کند.
مهرزاد خرد افزود: با توجه به بارندگی‌های مناسب پارسال و آبرسانی به موقع درختان انجیر ، امسال شاهد حیات دوباره انجیرستان‌ها پس از چند سال خشکسالی متوالی هستیم.
وی گفت: پیش بینی می شود امسال 10 هزار تن انجیر خشک برداشت شود که نسبت به پارسال افزایش 2 برابری دارد.
در استان فارس 2 هزار و 100 هکتار درخت انجیر بَر وجود دارد که 500 هکتار آن در استهبان است و سالانه یک هزار تن محصول بر تولید می شود.
شهرستان استهبان با 22 هزار هکتار باغ انجیر ، بزرگترین انجیرستان دیم جهان را دارد که 98 درصد آن رقم سبز و 2 درصد هم ارقام متی (matti) ، سیاه ، شاه انجیر و رونو (rono) است.
 
همچنین در استهبان 16 واحد فرآوری و بسته بندی انجیر محصولاتی نظیر شربت ، مربا ، سرکه ، مسقطی ، بیسکویت ، کیک ، کلوچه و پودر انجیر تولید می کنند و به کشورهای هند ، چین ، ژاپن ، ویتنام ، کره جنوبی و کشورهای حوزه جنوبی خلیج فارس صادر می شود.

شهرستان استهبان در 175 کیلومتری جنوب شرقی شیراز قرار دارد و انجیر و زعفران از مهمترین محصولات این شهرستان است.

انتهای پیام/20

نظرات بینندگان