زخم نابودی قلعه سوخک نی ریز، عمیقتر از رنج تاریخ
به گزارش شیرازه، یکی از زیبایی های این جهان هستی و عجایب خلقت آثار باستانی هستند که میراث گذشتگان ما هستند و عبرت آینده.
تفکر و نگرش در این بناهای به جا مانده ما را به دنیای مردمان آن روزگار می برد و موجب آشنایی با آداب و رسوم و فرهنگ پدرانمان می شود پدرانی که روزگاری در این بناها می زیستند و به تجارت و کسب و کار و گذراندن زندگی مشغول بودند
قلعه سوخک که در صده های گذشته محل تلاقی کاروانیان فارس و کرمان بود و محل تجمع افکار و عقاید و فرهنگ مردمان این دو دیار همسایه یکی از همین میراث گذشتگان است که آشنایی با تاریخچه اش انگشت حیرت به دهان بازدیدکنندگان می گذارد.
این بناهای خشت و گلی زیبا که با زحمت و رنج مردمان آن روزگار به پا شده در طی قرنهای اخیر و حتی حالا که در زمره آثار باستانی نی ریز به ثبت رسیده باز هم مظلومیتی تمام نشدنی دارد.
قلعه استوار آن روزها؛ امروز نیز میتوانست پر رونق و پر شور باشد به شرط آنکه مسوولان در ثبت ملی این اثر باستانی همت بگمارند و وظیفه شناساندن و بازگو کردن تاریخچه قلعه و اهمیتش را برای مردم به عهده بگیرند.
حداقل کار مرمت این اثر تاریخیست تا از گزند برف و باران زمستان در امان باشد.
توجه به این قلعه زیبا علاوه بر حفظ این آثار باستانی موجب جذب توریست و رونق گردشگری در منطقه رودخور و به طبع آن رونق کسب و کار مردم این منطقه می شود.
این آثار باستانی اصالت تاریخ ما هستند و میراث گذشتگان، بیایید امانت دار خوبی باشیم و این ارثیه را سالم به دست فرزندانمان برسانیم.
* بهزادی / نبض نی ریز