نجات درختان «بنه» فسا لنگ ۴۰ میلیون تومان اعتبار/ زور دندانهای تیز "تشی" بر کمبود اعتبار چربید
این بار برای پیگیری این مشکل به سراغ مسئولان منابع طبیعی و محیط زیست فارس رفتیم و در مورد راهحل رفع این مشکل با آنها گفتوگو کردیم.
عدم تامین اعتبار برای حفاظت از درختان بنه فسا
نبیالله مرادی، معاون فنی محیط زیست فارس، میگوید: در حال حاضر جمعیت "تشی" در منطقه حفاظت شده میانجنگل فسا زیاد شده و به درختان بنه این منطقه آسیب وارد کرده است که با توجه به بروز خشکسالی شدت آن بیشتر خواهد شد.
وی میگوید: البته به دلیل قرق بیشتر تعداد جمعیت حیات وحش در مناطق تحت حفاظت محیط زیست بیشتر است و طبیعتا در این مناطق آسیب بیشتری به درختان وارد میشود.
مرادی در مورد صدور مجوز شکار "تشی" میگوید: در جهت کاهش آسیب این حیوان به درختان بنه در سال 95 برای حذف فیزیکی این حیوان و تعدیل نسل آن، تعدادی پروانه شکار صادر شد ولی متاسفانه هیچ کدام از شکارچیان موفق به شکار نشدند و سال 96 نیز مجددا تعدادی مجوز صادر شد اما باز هم شکارچیان در شکار آن موفق نبودند.
برنامهای برای صدور مجوز شکار "تشی" نداریم
وی با بیان اینکه فعلا با این شرایط که در دو سال قبل پیش آمد برنامهای برای صدور مجوز شکار "تشی" در منطقه میانجنگل فسا نداریم، میافزاید: امسال قصد داریم با شیوههای دیگر مثل کشیدن توری دور تنه درختان جلو آسیب این حیوان به درختان را بگیریم که متاسفانه در بحث اعتبارات با کمبود روبهرو هستیم.
معاون فنی محیط زیست فارس با بیان اینکه با توجه به تعدد درختان کشیدن توری دور تنه آنها کاری هزینهبر است، میگوید: تا الان نتوانستیم اعتباری برای این کار تامین کنیم اما اگر امسال این اعتبار تامین شود با این شیوه از آسیب بیشتر به درختان جلوگیری خواهیم کرد.
وی با بیان اینکه منابع طبیعی کار حفاظت از درختان در مناطق آزاد را بر عهده دارد و کار حفاظت از درختان مناطق حفاظت شده مثل میانجنگل فسا بر عهده محیط زیست است، میافزاید: البته ما با منابع طبیعی در تعامل هستیم و اگر آنها هم بتوانند برای رفع این مشکل اعتباری تامین کنند مشکل زودتر برطرف میشود.
محافظت از درختان بنه فسا با 40 میلیون تومان اعتبار
مهرزاد بوستانی، مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان فارس، با بیان اینکه "تشی" آفتی است که حدود 10 سال است که به جنگلهای بنه فارس آسیب وارد میکند، میگوید: در استان به صورت پراکنده با این مشکل روبهرو هستیم اما این مشکل هر از چند گاهی در یک منطقه حالت طغیانی پیدا میکند.
به گفته مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری فارس در سالهای قبل جنگلهای ارسنجان، جنگلهای بین خرامه و سروستان نیز به شدت با این مشکل روبهرو بوده است.
وی با بیان اینکه قبلا در کنترل جمعیت این حیوان بحث شکار و گذاشتن طعمه مسموم بود اما چندین سال است از لحاظ مسائل محیط زیستی شکار این حیوان و گذاشتن طعمه مسموم مجاز نیست، میافزاید: تنها شیوه کاری که در اکثر جنگلهایی که با این آسیب روبهرو هستند پیشبینی شده حفاظت از خود درختان بود به این شکل که دور تنه درختان تور سیمی میکشیدیم البته در بعضی جاها هم تشکلها و خود مردم کمک کرده و دور تنه درخت را سنگ چین میکنند که این هم خیلی موثر است.
بوستانی میگوید: در هر صورت حفاظت از درخت به عنوان شیوهای که میتواند درخت را در مقابل این آفت محافظت کند الان مورد استفاده قرار میگیرد.
وی میافزاید: منطقه میانجنگل فسا تحت مدیریت محیط زیست است و کل حفاظت از آن بر عهده این ارگان است ولی به دلیل آسیبی که "تشی" به درختان این منطقه وارد کرده ما نیز پیگیر رفع این مشکل هستیم و در حال تلاش برای تامین اعتبار برای این موضوع هستیم.
به گفته مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری فارس کل اعتباری که برای حفاظت از درختان میانجنگل فسا لازم است حدود 40 میلیون تومان است.
منبع: تسنیم