تحریمهای آمریکا نباید عامل بلوکه کردن منابع مالی ایران در دیگر کشورها باشد/ در بازسازی بیروت؛ همراه دولت و ملت لبنان هستیم
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ «سید عباس موسوی» در گفتوگوی اختصاصی با ارومنیوز، با اشاره به انفجار اخیر در لبنان و همراهی ملت و دولت ایران با این کشور، اظهار داشت: تا پایان بازسازی بندر بیروت در کنار مردم و دولت لبنان هستیم و بر اساس دوستی دیرینه با این کشور از هیچ تلاشی برای کاهش آلام حادثه دیدگان دریغ نخواهیم کرد.
وی با بیان اینکه کارشکنی برخی دولتهای غربی در زمینه تحریمهای ظالمانه علیه لبنان نمیتواند مانع از کمکرسانیها به این کشور باشد، افزود: تحریمهای غیرانسانی و بی سابقه کشورهای اروپایی علیه لبنان با شعار همدردی آنها با مردم و کشور لبنان همخوانی ندارد و خود آنها باعث فشار بیشتر به این کشور شدهاند.
سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، اعمال فشار و تحریم را عامل کند شدن بازسازی را خواند و گفت: با توجه به حجم خرابی برای کشور لبنان، باید همکاری و توجه ویژه از سوی تمام کشورها انجام شود و به این ترتیب اعمال تحریم از سوی غربیها به این کشور قابل قبول نخواهد بود.
وی عنوان کرد: لبنان با مقاومت در برابر کشورهای زیادهخواه منطقه و به ویژه رژیم منحوس صهیونیستی ارزش والایی برای ایران دارد و در همین راستا کمکرسانی به لبنان جزو وظایف ذاتی ما است.
موسوی، از ارائه برخی کمکهای زیرساختی به لبنان نیز خبر داد و گفت: با توجه به اینکه بخش اعظمی از بندر بیروت نابود شده، بازسازی این بندر نیازمند همکاری کشورها به ویژه کشورهای مسلمان است که جمهوری اسلامی ایران نیز جزو پیشگامان در این زمینه بوده است.
* اقدام اخیر گوگل یک توطئه است
وی با اشاره به اقدام اخیر گوگل در تغییر مفاهیم در خصوص تسلیت به مردم لبنان نیز خاطرنشان کرد: این اقدام برای اثرگذاری در روحیه مردم و اعراب منطقه انجام شده و میوان به دید یک توطئه به آن نگریست.
سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، در خصوص ماجرای بلوکه شدن منابع مالی کشورمان در کره جنوبی، ابراز داشت: تمام مقامات مربوطه از بانک مرکزی و دیپلماتها در این خصوص در حال رایزنی هستند و بر اساس قوانین بینالمللی نیز چنین اقدامی غیرقانونی بوده است.
* تحریمهای آمریکا علیه ایران نمیتواند عامل بلوکه کردن منابع مالی باشد
وی اضافه کرد: تحریمهای آمریکا علیه ایران غیرقانونی است و همه این موضوع را میدانند، بنابراین کشوری نمیتواند با ادعای تحریمها از تحویل دادن منابع مالی ما خودداری کند. این تحریمها نمیتواند مانع ارسال منابع شود و باید تمام این منابع مالی به صورت یکجا بازگردانده شود.
* تعامل ایران با کشورها ارتباطی به دیگران ندارد
موسوی، با غیرقانونی خواندن فشارهای رسانهای و سیاسی از سوی آمریکا و ایادی این کشور در منطقه در خصوص سند راهبردی ایران و چین، تصریح کرد: این فشارها بر خلاف تمام اصول اولیه حقوق بینالملل است چراکه ۲ کشور مستقل برای آینده خود نقشه راهی ترسیم کردهاند و هرگونه مخالفت با این توافق چه به صورت رسمی و چه غیررسمی قابل پذیرش است.
وی تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران به عنوان قدرت منطقهای میتواند با هر کشوری تعامل داشته باشد و چین نیز به عنوان ابرقدرت جهانی از این قاعده مستثنی نیست.
* مانع تراشی آمریکا در مسیر پیشرفت ایران شکست خورده است
سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، اذعان داشت: جوسازیها و دروغ پردازی آمریکا و نیز تحریک احساسات وطندوستانه مردم با شکست مواجه شده و بر اساس توافق و سند میان ایران و چین در آینده شاهد قراردادهای مختلفی خواهیم بود.
وی گفت: آمریکا با دیدن اقتدار ایران اسلامی با وجود تحریمهای ظالمانه علیه این کشور باید هم نگران خود باشند و در مسیر تعامل و همکاری با دیگر کشورها برای ما مانع تراشی کنند اما همچنان در این مسیر شکست میخورند.
موسوی در مورد همکاری با دیگر کشورها نیز خاطرنشان کرد: هر کشوری که با احترام متقابل و نیز منافع مشترک برای ما همراه باشد، قطعا آماده همکاری و امضای سند همکاری با این کشورها هستیم.
وی در بخش دیگری از این گفتوگو، در زمینه موضعگیریهای وزارت امور خارجه در برابر جنایات علیه مسلمانان در برخی کشورها نظیر چین و پاکستان، بیان داشت: با توجه به موضعگیریهای آمریکایی در این زمینه ترجیح میدهیم همراستا با این کشور نباشیم و در راستای احقاق حقوق مسلمانان در کشورهای مختلف با مواضع قانونی در مسیر خواهیم بود.
وی داشتن مواضع ریاکارانه از سوی آمریکا را عامل اصلی سکوت در برخی حوزهای خارجی از سوی ایران دانست و بر لزوم اتحاد و بصیرت مسلمانان در زمینههای مختلف تاکید کرد.
* نیازمند تقویت روابط ۲ کشور ایران و آذربایجان هستیم
سفیر جدید جمهوری اسلامی ایران در جمهوری آذربایجان، در خصوص راههای تقویت اشتراکات موجود میان ایران و آذربایجان نیز گفت: با توجه به اشتراکات تمدنی، تاریخی، مذهبی و اقتصادی با آذربایجان و نیز با توجه به اینکه در منطقه حساس و خاص قرار داریم، تمام اشتراکات برای هر ۲ کشور مهم است و احساس میکنیم نیازمند تقویت روابط اقتصادی همانند روابط سیاسی هستیم.
وی ابراز داشت: روابط فعلی در سطح ۲ کشور مطلوب نیست و باید در راستای تقویت اشتراکات و همکاریها تلاش داشته باشیم.
موسوی، با اشاره به برخی دخالتها از سوی کشورهای ثالث، عنوان کرد: امیدواریم اجازه دخالت در روابط تاریخی ۲ کشور داده نشود و همراه با مسئولان آذربایجانی در راستای تعمیق و توسعه روابط ۲ ملت تلاش داشته باشیم.
وی تاکید کرد: با روابط کشورها با دیگر ممالک کاری نداریم اما مایل نیستیم که کشورهای ثالث در روابط ۲ کشور دخالتی داشته باشند. برای جمهوری اسلامی ایران حاکمیت ملی و تمامیت ارضی کشورها اهمیت دارد.
سفیر جدید جمهوری اسلامی ایارن در جمهوری آذربایجان، در پایان گفتوگو، با اشاره به مناقشه قره باغ میان آذربایجان و ارمنستان، تصریح کرد: امیدواریم ۲ کشور به دور از مناقشه به حل مشکل اقدام کنند و در این مسیر هر کمکی از دستمان برآید در کنار کشورها خواهیم بود.