در دیدار ظریف با پاپ فرانسیس چه گذشت؟
به نظر میرسد که دیدار وزیر خارجه ایران با رهبر کاتولیکهای جهان در واتیکان حاوی نکاتی باشد که جمعبندی آنها شاید خلاصه تجربه هشتساله دیپلمات ارشد ایران و انتقال آنها با بالاترین مقام مذهبی در اروپا باشد.
به گزارش سرویس سیاسی شیرازه، محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران روز دوشنبه با پاپ فرانسیس رهبر کاتولیکهای جهان بهصورت خصوصی در واتیکان دیدار کرد.
ظریف در این دیدار با ارائه تصویری از شرایط ناشی از تحریمهای یکجانبه و ظالمانه ایالاتمتحده آمریکا برعلیه مردم ایران بهویژه در حوزه دارو و واکسن، از مواضع سازنده پاپ در قبال این تحریمها قدردانی کرد.
وزیر امور خارجه ایران همچنین ضمن تشریح شرایط سخت تحمیلی بر مردم فلسطین معتقد به ادیان مختلف، از مواضع پاپ فرانسیس در این خصوص تشکر کرد.
در این دیدار موضوعات مهمی چون دیدگاه مشترک ادیان الهی در زمینه مبانی اخلاقی در جامعه جهانی و همچنین حمایت از کانون خانواده مورد گفتوگو و تبادلنظر قرار گرفتند.
وی همچنین پس از این دیدار در اظهاراتی گفت: امروز گفتوگوهای خوبی با پاپ فرانسیس، نخستوزیر و وزیر خارجه واتیکان درباره تحریمها، اوضاع فلسطین و لبنان و همچنین بحث اخلاق در جامعه جهانی داشتم.
ظریف که روز یکشنبه و در دومین مقصد سفرش به اروپا وارد رم شد، روز دوشنبه نیز با لوئیجی دی مایو وزیر امور خارجه ایتالیا در رم دیدار و گفتوگو کرد. وزیر امور خارجه با تشریح جزییات گفتوگویش با همتای ایتالیایی گفت: لازم بود برای دوران پس از مذاکرات کنونی در وین و بازگشت ایتالیا به صحنه اقتصادی ایران، آمادگی ایجاد شود.
لازم به ذکر است که ظریف در گزارشی توییتری از دیدارش با پاپ فرانسیس و دیگر مقامهای واتیکان نوشت: گفتوگوی فوقالعاده با عالیجناب پاپ فرانسیس داشتم.
وی در این توئیت افزود: همچنین در دیدارهای خوب با کاردینال پارولین و اسقف اعظم گالاگر در خصوص نقاط مشترک، اهداف و چالشهایمان، گفتوگوی بین ادیان، فلسطین، تحریمهای آمریکا و همکاری دوجانبه و بینالمللی با واتیکان تبادلنظر کردم.
در حالی جنایتهای رژیم صهیونیستی در فلسطین اشغالی بهعنوان یکی از محورهای مذاکرات ظریف با پاپ مطرح شد که یک روز پیش از آن، رهبر کاتولیکهای جهان خواستار پایان دادن به این حملات شده بود.
پاپ فرانسیس یکشنبه گذشته در سخنرانی هفتگی در میدان سن پترز واتیکان گفت: من خواستار آرامش هستم و از مسئولان این درگیریها درخواست میکنم که به غرش سلاحها پایان داده و مسیر صلح را در پیش گیرند. پاپ، جان باختن شمار زیادی از انسانهای بیگناه شامل کودکان را وحشتناک و غیرقابلپذیرش و نشانه نابودی آینده بهجای ساختن آن، دانست و افزود: من نمیدانم نفرت و کینهجویی به کجا خواهد انجامید.
انتهای پیام/ر
نظرات بینندگان