رئیس سابق دانشگاه علوم قرآنی شیراز در گفتگو با «شیرازه»؛
انتخاب ریاستجمهوری مهمترین عرصه زندگی اجتماعی است/ در انتخابات فریب دو قطبی ها را بسیار خوردیم
سلمانپور گفت: مهمترین نکته در انتخاب اصلح این است که باید دنبال کسی بگردیم که در طراز بیانیه گام دوم رهبر معظم انقلاب باشد.
به گزارش سرویس سیاسی شیرازه، اهميت و جايگاه ويژه انتخابات موجب شده که دشمنان نظام اسلامي، تمامي تلاش خويش را به کار بگيرند تا مردم را نسبت به شرکت در انتخابات دلسرد و مأيوس نمايند تا بدين وسيله نظام را از اين پشتوانه قوی محروم سازند و بتوانند در روند حرکت نظام خلل وارد نمايند.
برای خنثی نمودن توطئه دشمنان بايد تدابير و راهکارهايي انديشيده شود که انگيزه مشارکت مردم در انتخابات افزايش یابد و زمينه حضور حداکثری آنان فراهم گردد.
اما باید دید معیارهای یک انتخاب درست و اصلح چیست و مردم چگونه باید کاندیدای خود را برگزینند.
به همین خاطر «پایگاه تحلیلی خبری شیرازه» در نظر دارد در سلسله گفتگوهایی به سراغ نمایندگان، نخبگان سیاسی، اساتید دانشگاه و علما رفته و در این خصوص نظرات آنان را جویا شود.
در این گفتگو به سراغ محمدجواد سلمانپور کنشگر فعال فرهنگی و سیاسی و رئیس سابق دانشگاه علوم قرآنی شیراز رفته ایم.
سلمانپور ابتدا عنوان کرد: در خصوص مشارکت مردم در انتخابات باید به این نکته توجه داشت که این اولین انتخابی است که بدون سردار شهید سلیمانی انجام میشود پس قاتلان شهید سلیمانی مردم را فرا میخوانند که در انتخابات شرکت نکنند و از طرفی نیز روح شهید سلیمانی حاضر و ناظر است و مردم را دعوت میکند به شرکت در انتخابات آگاهانه و اخلاق مدارانه پس برای شرکت در انتخابات مردم باید به این سوال پاسخ دهند که ببینند میخواهند دعوت قاتلان شهید سلیمانی را اجابت کنند و در انتخابات شرکت نکنند یا اینکه دعوت شهید سلیمانی را لبیک گفته و دعای شهید سلیمانی و شهدای گرانقدر را برای خود بخرند؟
وی اظهار کرد: به نظر بنده اگر مردم به همبن یک سوال پاسخ بدهند ضرورت حضور در انتخابات را درک خواهند کرد.
این استاد دانشگاه با اشاره به اینکه اگر هر فردی بگوید من در انتخابات شرکت نمیکنم این بدان معنا نیست که رئیس جمهور در ایران انتخاب نمی شود، تصریح کرد: بلکه این حرف بدان معنا است که اجازه داده دیگران به جای او انتخاب کنند و باید تبعات انتخاب دیگران را بپذیرد.
شرکت در انتخابات انجام فریضه تولی و تبری است
سلمانپور ادامه داد: در واقع شرکت در انتخابات انجام فریضه تولی و تبری است و فردی که در انتخابات شرکت می کند و به شخصی که رای می دهد یعنی آن شخص نزدیک به صداقت، ولایت اخلاق ودیانت است و این کار یعنی انجام فریضه تولی و کسی که حضور آگاهانه و اخلاق مدارانه را ترک کند یعنی این دو فریضه الهی را ترک کرده است و فردای قیامت باید پاسخگو باشد.
این فعال سیاسی فرهنگی ادامه داد: نکته دوم اینکه تفاوت اساسی انسان با سایر موجودات در انتخابگری آنها است و انتخاب ریاستجمهوری یکی از مهمترین و سرنوشت سازترین انتخابات در عرصه زندگی اجتماعی است و این انتخاب نه تنها برای ملت ایران بلکه برای تمام دنیا مهم است،چون این انتخاب هم میتواند آمریکا و شیطان بزرگ اسرائیل را خوشحال یا ناراحت کند و هم میتواند تمام مستضعفان و ظلم دیدگان جهان را خوشحال کند بنابراین یک انتخاب مهم است.
وی همچنین تاکید کرد: کسی که این انتخاب را از خود سلب میکند در واقع ابعاد انسانی و عقل خود را به خاطر مباحث احساسی زودگذر زیر پا می گذارد.
تجربه، عقل دوم انسان است
سلمانپور در مورد اینکه ما به چه کسی رای دهیم و چگونه انتخاب کنیم؟ اظهار کرد: باید گفت تجربه، عقل دوم انسان است و همواره باید به کمک عقل اول انسان بیاید و از آنجاکه ما چهل و یک سال تجربه انتخابات داریم، این مدت زمان باید به کمک عقل زندگی و عقل نظری انسان بیاید و همه اینها باید در کنار هم قرار گیرند تا بتوانیم یک انتخاب اصلح داشته باشیم.
رئیس سابق دانشگاه علوم قرآنی شیراز با بیان اینکه چهل و یک سال تجربه به ما می گوید کسانی که وعده های بزرگ اما تو خالی می دهند و قول هایی می دهند که حتی در حیطه اختیارات آنها نیست و باید مجلس و سایر ارکان حکومت در انجام آن مشارکت داشته باشند فرد اصلح نیست چون وعده های دروغ و ناممکن می دهد.
وی افزود: متاسفانه در تمام این سالها برخی از افراد فریب همین وعده های دروغین را خوردند و اشخاصی را انتخاب کردند که انتخاب نادرستی بود بنابراین تجربه چهل ساله به ما می گوید در پذیرش وعده های کاندیداها باید عقل نظری، تجربی و امکانسنجی را مد نظر قرار داد و سپس دست به انتخاب زد.
به گفته سلمانپور اما این حرف به معنای آن نیست که هر فردی هر وعده ای داد دروغ است بلکه منظور بر این است که وعده ها و گفته های آنان را بررسی کرده و سپس بپذیریم.
چهل و یک سال اخیر فریب دو قطبی ها را بسیار خوردیم
وی با تاکید بر اینکه ما در این چهل و یک سال اخیر فریب دو قطبی ها را بسیار خوردیم، گفت: در گام بعد باید توجه داشت که هر فردی که بخواهد از روش دو قطبی سازی رای بیاورد این یک روش غیر اخلاقی است، در دوره های قبل گفتند مردم دلار پنچ هزار تومانی می خواهید یا دلار سه هزار تومانی میخواهید؟ با تمام دنیا ارتباط داشته باشید یا نه و همه این دوقطبی سازی ها در واقع یک فریب بود که در شان انسانهای خداباور و درستکار و اصلح نیست.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه اینگونه روشها برگرفته از الگوی انتخابات غرب است، افزود: کسانی که در رای آورن هم از غرب و بیگانه تقلید می کنند نمیتوانند گزینه مناسبی باشند چون فردا روز هم که رای آوردند در مقابل دشمنان ما سر خم کرده و تبعیت می کنند.
وی بر این باور است که افرادی که از طرح دوقطبی سازی، این یا آن و سیاه یا سفید قصد رای آوردن دارند اهل خدعه و نیرنگ هستند و اصلا قابل اعتماد نیستند.
این فعال سیاسی ادامه داد: نکته سوم این است که تجربه بیش از چهل سال به ما می گوید افرادی که در انتخابات هتک حرمت میکنند کرامت افراد را زیر پا میگذارند و به رقیب دروغ میبندند این افراد فردا با ملت خود هم همینگونه رفتار خواهند کرد لذا فردی که به هر قیمتی حاضر باشد پیروز شود هم نمیتواند گزینه مناسبی برای انتخاب باشد.
سلمانپور در نکته آخر اظهارکرد: کسانی که امنیت ملی را زیر پا می گذارند و در مناظرات و سخنرانیهای تبلیغاتی حرف هایی میزنند که به دشمنان ایران و اسلام کمک میکند و اطلاعات محرمانه میدهند قطعا شایسته انتخاب شدن نیستند و اینها که برای رای آوردن امنیت یک ملت و کشور را به مخاطره می اندازند آیا واقعا صلاحیت دارند؟
وی بیان کرد: تجربه های گذشته به ما ثابت کرده که این گونه افراد بسیار خطرناک هستند و به راحتی دولتشان تبدیل به دولت نفوذ می شود، چون منافع ملی را در نظر نمیگیرند.
سلمانپور در پایان تاکید کرد: مهمترین نکته در انتخاب اصلح این است که باید دنبال کسی بگردیم که در طراز بیانیه گام دوم رهبر معظم انقلاب باشد.
انتعای پیام/س/ر
نظرات بینندگان