وجود 3900 هکتار بافت فرسوده در فارس
به گزارش شیرازه به نقل از فارس از شیراز، محمودرضا طالبان در حاشیه رونمایی از ماکت طرح منظر محله چوکیا و کلنگزنی نخستین پروژه تجمیعی بافتهای فرسوده شیراز اظهار داشت: با توجه به بحرانیبودن استان فارس در برابر عوامل طبیعی، اجرای طرح تجمیع بهترین راهکار در برابر ناپایداری و نفوذناپذیری بافتهای فرسوده است.
وی اضافه کرد: سیل، زلزله، رانش زمین، بالا بودن تراکم جمعیتی در محلههای قدیمی و وجود معابر با عرض نامناسب از دیگر عوامل تاثیرگذار در تسریع تخریب بافتهای فرسوده است.
وی با بیان اینکه اجرای تحقق شعار «نوسازی با مردم و نه برای مردم» نیاز به ارائه راهکارهای مناسبی از سوی مسئولان است، افزود: بر اساس روند نوسازی بافتهای فرسوده و با هماهنگی شورای اسلامی شهر شیراز، علاوه بر تصویب طرح منظر، راهاندازی دفتر تسهیلگری نیز صورت گرفته است.
مدیرعامل شرکت مسکنسازان فارس تصریح کرد: طرح منظر در قالب 86 پروژه در شهرستان شیراز اجرایی میشود.
نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی نیز در حاشیه مراسم رونمایی از این طرح طی سخنانی گفت: بازسازی و بهسازی بافتهای فرسوده بدون توانمندسازی و مشارکتهای مردمی امکانپذیر نیست.
جعفر قادری خاطرنشان کرد: پرداخت هزینه برای نوسازی بافتهای فرسوده سرمایهگذاری است، چراکه از پیامدهای ناگوار حوادث طبیعی جلوگیری میکند.
عضو شورای اسلامی شهر شیراز نیز در این آیین طی سخنانی گفت: زلزله مانند بمب ساعتی در شهرها و روستاها به ویژه بافتهای فرسوده تاثیر نامطلوب و خسارتهای جبرانناپذیری را برای شهروندان به وجود میآورد.
محسن معین بیان کرد: برای نجات انسانها، در قرآن کریم سفارشهای بسیاری شده و تحقق این فریضه الهی نیاز به حمایت مسئولان و ارائه تسهیلات برای نوسازی بافتهای فرسوده دارد.
مدیر پروژه دفتر تسهیلگری محله چوگیا نیز در این همایش طی سخنانی گفت: راهاندازی دفتر تسهیلگری تاثیر مناسبی در اعتمادسازی شهروندان و تجمیع اماکن از سوی شرکت عمران مسکنسازان و شورای اسلامی شهر شیراز داشته است.
محمدصادق بزنجانی اضافه کرد: با تلاشهای انجام شده در زمینه توسعه، بهسازی، نوسازی و توانمندسازی زیرساختهای شهری به ویژه توجه به بافتهای فرسوده، در آینده نزدیک شاهد شهری ایمن هستیم.
انتهای پیام/ص